fbpixel

Search icon
Search
GLOW 200 Anniversary: 20 συνεντεύξεις που έγιναν viral και συζητήθηκαν παντού
GLOW 200 ANNIVERSARY

GLOW 200 Anniversary: 20 συνεντεύξεις που έγιναν viral και συζητήθηκαν παντού

Διαβάστε αποσπάσματά τους παρακάτω!


Σε όλη αυτήν την πορεία, επιδραστικά πρόσωπα μοιράστηκαν μαζί μας ανεπανάληπτες ιστορίες, δυνατά μηνύματα, πρωτοπόρες ιδέες και τις πιο σημαντικές τους στιγμές. Προκαλώντας μας έμπνευση, ενδιαφέρον και συγκίνηση με τις ιστορίες τους, μας άνοιξαν με ειλικρίνεια ένα παράθυρο στις ζωές τους. Από αυτές τις 20 συνεντεύξεις που ξεχωρίσαμε, άλλες έγιναν viral, άλλες συζητήθηκαν παντού, άλλες συνέβησαν κατ’ αποκλειστικότητα, όλες τους, όμως, είχαν κάτι σπουδαίο να επικοινωνήσουν!

GLOW 7 | Ιούλιος 2006

Γιάννης Μπουτάρης

svd5163ok.jpg

«Στόχος μας δεν είναι να βάψουμε την πόλη. Στόχος μας είναι να συγκινήσουμε την πόλη». Ένα βήμα πριν γίνει ο επόμενος δήμαρχος αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια το όραμά του για την Θεσσαλονίκη, το οποίο παραμένει επίκαιρο, τιμώντας ένα νεοσύστατο περιοδικό. Οι ανατρεπτικές απόψεις του όπως αποτυπώθηκαν -μια φιλοσοφία αμερόληπτη, στα όρια του συγκινητικού- τον έφεραν φυσικά στη νικητήρια θέση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΕΜΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


GLOW 12 | Ιανουάριος 2007 

Δημήτρης Παπαϊωάννου

dimitris-papaioannou-2.jpg

«Όσο για την αλήθεια είναι το μόνο που θεωρώ ότι είναι όμορφο. Δεν υπάρχει ομορφιά έξω από αυτήν». Η πρώτη του συνέντευξη μετά την πρεμιέρα της πρώτης μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 παράστασής του, όπου ξετυλίγεται μπροστά σ’ έναν κοντινό του άνθρωπο για τη μανιώδη έμπνευσή του, τη συναρπαστική πορεία του και τις ισχυρές κοινωνικές του απόψεις. Το θαύμα του επί σκηνής, η επιστροφή που όλοι περίμεναν!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΙΑ ΠΑΡΙΤΣΗ ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


GLOW 22 | Δεκέμβριος 2007

Σταύρος Θεοδωράκης

22-theodorakis-b.jpg

«Υπάρχει και το “όχι” στη ζωή. Το πόσα υποπροϊόντα θα βγάλεις ή πόσο γλείψιμο θα ρίξεις είναι δικό σου θέμα». Συγκλονιστικός σε όσα μας είπε, άγγιξε όσα απασχολούσαν την κοινωνία την εποχή που η εκπομπή του μεσουρανούσε ως η ποιοτικότερη της βραδινής ζώνης. Παραδέχεται ότι αγάπησε τις εφημερίδες και όχι την τηλεόραση, θίγει θέματα εξουσίας, αλλά και υποκύπτει σ’ ένα σφάλμα: αποκλείει το γεγονός να γίνει πολιτικός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ


GLOW 51 | Ιούλιος 2010

Ηλίας Μαμαλάκης

3-3.jpg

«Πολλές φορές οι απλοί άνθρωποι διαθέτουν μια σοφία τέτοια που δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σοφία οποιουδήποτε πανεπιστημίου. Είναι η καθημερινότητα που τους διαμορφώνει». Μια κουβέντα που έκρυβε πολλές συνταγές - όχι μόνο φαγητού, αλλά και ζωής. Για την υπερβολή που ζούμε η οποία θα μας γυρίσει στη λιτότητα, για την πληγωμένη τότε Ελλάδα, για την τηλεοπτική εγκυκλοπαίδεια που δημιούργησε, για τα ταξίδια του στη Συρία και για τη μεταφυσική διάσταση της διατροφής.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ


GLOW 54 | Νοέμβριος 2010

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

marianna1-1024x891.jpg

«Δεν με επηρεάζουν οι τίτλοι, αλλά το έργο των ανθρώπων. Εξίσου, λοιπόν, μπορεί να με επηρεάσει μια βασίλισσα με το ανθρωπιστικό έργο της, όπως και μια γυναίκα που παλεύει καθημερινά για την οικογένειά της». Σπουδαία γυναίκα κι άλλο τόσο σπουδαία η παρακαταθήκη που άφησε σ’ έναν κόσμο στον οποίο είχε ανυπόκριτη αποστολή καρδιάς να τον κάνει ομορφότερο για τα παιδιά. Η αγκαλιά της γεμάτη αγάπη και αλληλεγγύη. Διαβάζοντας σήμερα τη συνέντευξή της στο GLOW, μόνο ρίγος και συγκίνηση μπορεί να αισθανθεί κανείς!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ


GLOW 86 | Οκτώβριος 2014

Μαίρη Κατράντζου

86.jpg

«Η μόδα μού επιτρέπει να πειραματίζομαι με τρόπο που η τέχνη δεν μπορεί. Μπορώ να δημιουργήσω πιθανότητες από το απίθανο, σουρεαλισμό από τον ρεαλισμό». Στην ανατολή του ταλέντου της, η βασίλισσα των prints μάς συναντά στο showroom του brand της στο Παρίσι, όπου ανάμεσα σε εξαντλητικούς δειγματισμούς βρίσκει λίγο χρόνο να μας μιλήσει για την πορεία της και να θυμηθεί τα ελληνικά της. Νεαρή τότε, φαινόταν πως το μέλλον της θα ήταν λαμπρό!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ


GLOW 91 | Μάρτιος 2014

Έλλη Στάη

91-ellh-stah-c.jpg

«Τι να σας πω; Φαίνεται πως είμαι βαθύτατα δημοσιογράφος. Άλλωστε, η δουλειά μου ενίοτε είναι πιο πολιτική από των πολιτικών». Αφήνοντας στην άκρη τα Montblanc στιλό και επιτρέποντας τις ιντριγκαδόρικες ερωτήσεις από άλλον δημοσιογράφο, η σιδηρά κυρία των δελτίων ειδήσεων σχολιάζει όσα συμβαίνουν εντός και εκτός τηλεόρασης. «Πόσο ευτυχισμένη είμαι με αυτά που κάνω ή που άθελά μου συμβαίνουν στη ζωή μου;» αναρωτιέται για πρώτη φορά δημόσια. H συνάντησή μας μαζί της συμβαίνει την εποχή που εκείνη δουλεύει πραγματικά ασταμάτητα και που μόλις έχει λανσάρει το νέο της ειδησεογραφικό εγχείρημα, το “The Toc”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


GLOW 94 |Ιούνιος 2014

Νατάσσα Θεοδωρίδου

untitled-extract-pages.jpg

«Θα ήμουν ψεύτρα αν έλεγα πως ό,τι έκανα ως τώρα ήταν απόλυτα αυτό που ήθελα, γιατί είναι ζαριά. Έχω κάνει και λάθη και βήματα πίσω». Ένα καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Έχει επιστρέψει στη γενέτειρά της μετά από αρκετό καιρό για εμφανίσεις. Γίνεται εξώφυλλο και παραχωρεί μια συνέντευξη που εξελίσσεται σε viral παντού. Κι αυτό γιατί αποκαλύπτεται: για την οικογένεια, τον έρωτα, τις δυνατές φιλίες της, τη ζωή της στην Αθήνα, για το σημείο που σταμάτησε να την επηρεάζει το αν φαίνεται αρεστή ή όχι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ


GLOW 103 | Απρίλιος 2015

Ευγενία Νιάρχου

103-niarxou.jpg

«Μου αρέσει να ταξιδεύω γιατί ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος και πιστεύω πως είναι κρίμα να μην ανακαλύπτεις μέρη, αν σκεφτείς ότι ζεις μια μόνο φορά». Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η κοσμοπολίτισσα cover star αποκωδικοποίησε τα στοιχεία του ανεκτίμητου στιλ της που δημιούργησαν το πλεονέκτημα για να αγγίξει την κορυφή στον σχεδιαστικό κόσμο των κοσμημάτων. Με jet set αισθητική, η ίδια δηλώνει ότι η τελειότητα μπορεί να βρεθεί σε πολλά μέρη!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ


GLOW 104 | Μάιος 2015 

Μαreva Grabowski & Δήμητρα Κολοτούρα

104-marevakolotoura-b.jpg

«Είμαστε και οι δύο άνθρωποι της θάλασσας. Μας εμπνέει το φως, ο αέρας και η ενέργεια των Κυκλάδων». Αμέσως ένα τεύχος μετά, ένα εξώφυλλο σκοράρει πρώτο σε αποκλειστικότητα, μιας και αποτελεί το μοναδικό cover που έχει κάνει ποτέ η ελληνίδα Πρώτη Κυρία, ενώ η συνέντευξη μαζί με το άλλο της μισό στη Zeus + Δione γίνεται talk-of-the-town. Φόντο της συνάντησης: οι γειτονιές της Τήνου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ


GLOW 110 | Δεκέμβριος 2015

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

110-papakaliaths-c.jpg

«Ο έρωτας βγάζει διάφορες αδυναμίες και ανασφάλειες, τις οποίες εγώ μετά μετουσιώνωσε σενάριο».Σε μια πρωτότυπη δημοσιογραφική εκτέλεση, ο αγαπημένος Χριστόφορος μιλά για τις σκαλέτες που έγραφε σε ταξίδια και οδήγησαν στην πρεμιέρα του «Ένας Άλλος Κόσμος», αλλά και για το καυτό κεφάλαιο του έρωτα, ενώ οι συντελεστές της ταινίας του τον παρουσιάζουν μέσα από τα δικά τους μάτια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


GLOW 126 | Μάιος 2017

Πάνος Μουζουράκης

126-mouzourakis-c.jpg

«Η ανάγκη να εκφραστείς προϋποθέτει να έχεις κάτι να πεις. Κι αν αυτό το βρεις! Αλλά δεν σε ακούει κανείς…» Συνέντευξη ολόκληρη σε ομοιοκαταληξία μόνο αυτός θα μπορούσε να δώσει! Μέχρι σήμερα απορούμε για το πώς κατάφερε να φέρει αυτήν την πρόκληση εις πέρας ως το τέλος, ενώ παραμένει η πιο πρωτότυπη και διασκεδαστική συζήτηση που είχαμε ποτέ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ


GLOW 132 | Δεκέμβριος 2017

Κώστας Τσόκλης

132-tsoklis.jpg

«Ταξίδεψα στη ζωή μου με πολλά μεταφορικά μέσα και έφτασα μέχρι εκεί που ίσχυε το εισιτήριό μου». «Θα ήθελα το ελληνικό κοινό να με βλέπει σαν το ξενιτεμένο παιδί του και σαν τέτοιο να με αγαπά. Γιατί προσπάθησα εγώ, όπως κι άλλοι, να σπάσω τα όρια της φυλακής μου, να κινούμαι στον διεθνή χώρο της δημιουργίας», μας λέει από την αρχή.Μαζί του, φιλοσοφήσαμε τη ζωή και ανοίξαμε νέους ορίζοντες στη σκέψη!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ


GLOW 157 | Μάρτιος 2020

Λάκης Γαβαλάς

157-gavalas-a.jpg

«Με αυτά που φοράω δείχνω ότι είμαι γνώστης του τι συμβαίνει στον υπόλοιπο πλανήτη. Ανήκω στο σύμπαν και στο σήμερα και απολογούμαι μονάχα στον καθρέφτη και στον εαυτό μου». Ακομπλεξάριστος και ενθουσιώδης, ο βασιλιάς της κομψότητας και της εκκεντρικότητας απαντάει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο στις αρνητικές κριτικές και σχολιάζει με τον πιο καυστικό λόγο το στιλ των Ελληνίδων, σε μία δημοσιογραφική συνάντηση που συζητήθηκε πολύ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΟΥΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ


GLOW 164 | Ιανουάριος 2021 

Carla Bruni

164-bruni-a.jpg

«Είμαι λίγο φολκ συνθέτρια και μου αρέσουν τα τραγούδια που διηγούνται μικρές ιστορίες». Το «ναι» της για αυτήν τη συνέντευξη υπήρξε μια από τις πολύ μεγάλες επιτυχίες του GLOW. Ήταν η στιγμή που η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επέστρεψε στη δισκογραφία με ένα άλμπουμ έντονα μελωδικό και νοσταλγικό, μια μουσική βιογραφία αποκλειστικά δική της.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΗ ΚΑΛΛΙΝΗ


GLOW 179 | Μάιος 2022

Σία Κοσιώνη

179-kosioni-KTa06.jpg

«Λατρεύω την πολιτική, με γοητεύει, τη μελετάω, μπορώ να κάνω ατελείωτες συζητήσεις, αλλά το βρίσκω μαζοχιστικό να φύγεις από τη θέση του κριτή, για να μπεις στη θέση του κρινόμενου». Πιο αποκαλυπτική από ποτέ για τη ζωή της, η Σία παραδέχεται για πρώτη φορά ότι άρχισε να αφαιρεί κρίκους από την αλυσίδα της αυτοπειθαρχίας της και να απολαμβάνει μικρές επαναστάσεις στην καθημερινότητά της. Γνωρίσαμε την άλλη πλευρά της, πέρα από αυτήν που αποτελεί αναμφίβολα case study.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΤΖΙΚΗΣ


GLOW 185 | Δεκέμβριος 2022

Αφροδίτη Παναγιωτάκου

185-panagiwtakou-a.jpg

«Δε μου αρέσουν οι άνθρωποι χωρίς τραύματα. Οι κάπως “κατεστραμμένοι” άνθρωποι αναγνωριζόμαστε μεταξύ μας. Μου αρέσουν οι ρωγμές και δεν τις στοκάρω για να μην φαίνονται». Χτύπησε το τηλέφωνο εκείνο το απόγευμα και ο Άρης Καβατζίκης ήταν συγκλονισμένος με όσα είχε πει μαζί της, ανήμπορος να χωρέσει σε σχήματα, λέξεις και παραγράφους όσα είναι η ίδια. Την Αφροδίτη την εντοπίσαμε πίσω από ρωγμές και τις πληγές της, τις οποίες, όπως μας παραδέχτηκε, αγκαλιάζει γιατί την παρακινούν και την εμπνέουν να συνεχίζει. Κουβέντες που όποιος τις διαβάζει γίνεται πλουσιότερος!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΤΖΙΚΗΣ


GLOW 191 | Ιούνιος 2023

Κίμων Φραγκάκης

191-fragkakis-b.jpg

«Η ευγένεια, η καθαριότητα, η αρχοντιά, υπήρχαν πάντα στο ελληνικό τραπέζι. Μαζί με εξίσου σημαντικές έννοιες, όπως η γενναιοδωρία, η μοιρασιά, η χαρά της ζωής».Μας πήγε ένα γευστικό οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα, σε «μυστικές» διευθύνσεις που ο ίδιος αγάπησε και αποτελούν εγγύηση. Μας ανέλυσε τι πραγματικά σημαίνει γαστρονομία σήμερα. Μας αποκάλυψε όσα θα πρέπει να προσέχουμε στα εστιατόρια που επιλέγουμε. Άμεσος, αληθινός, λιτός και απλά υπέροχος!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ


GLOW 186 |Ιανουάριος 2023

Κλέλια Ανδριολάτου

186-androilatou-a.jpg

«Το συναίσθημά μου γι’ αυτόν τον χώρο είναι τόσο μεγάλο, που δεν μπορώ να το ορίσω με λέξεις. Ας πούμε πως μ’ έναν τρόπο βρήκα τον εαυτό μου στην πιο ελεύθερη εκδοχή του». Ένα αστέρι που ανακαλύψαμε πρώτοι, όταν εκείνη ακόμα διέγραφε στα 18 της την πορεία της αρχικά ως μοντέλο, επιστρέφει κοντά μας ως η νέα μούσα του Παπακαλιάτη στην πρώτη ελληνική παραγωγή που προσγειώθηκε στο Netflix, για να μας διηγηθεί το χρονικό της γνωριμίας τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ


GLOW 197 | Ιανουάριος 2024

Έλενα Τοπαλίδου

197-topalidou-b.jpg

«Όταν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, στην πραγματικότητα βυθιζόμαστε στο “εγώ” μας. Το θέμα είναι να τοναντιμετωπίζουμε σαν μια οντότητα που απλά ήρθε στη Γη για να κάνει όμορφα πράγματα». Με μία λέξη: αφοπλιστική. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνέντευξη που έχει δώσει ποτέ, όπου πραγματικά άφησε τον εαυτό της ελεύθερο να αποκαλυφθεί σε όλα - για τα βαθιά τραύματά της αλλά και για τη μεγαλύτερη ευτυχία της που θα βίωνε σε λίγες μέρες από τότε, που θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ GLOW 200 ANNIVERSARY