fbpixel

Search icon
Search
Γκρι καναπές: 5 designer-approved βήματα για να πετύχετε το απόλυτο styling
INTERIORS

Γκρι καναπές: 5 designer-approved βήματα για να πετύχετε το απόλυτο styling

Δίνοντας νέα πνοή σε ολόκληρο το τραγούδι σας


Ο γκρι καναπές αποτελεί μια από τις πιο συχνές και safe επιλογές για το σαλόνι, καθώς μπορεί να ταιριάξει στα περισσότερα στιλ σπιτιού. Μοντέρνος και, παράλληλα, μοντέρνος, ο γκρι καναπές ήταν και θα παραμείνει για πάντα trendy ακριβώς επειδή χαρακτηρίζεται για τον timeless χαρακτήρα του. Τι γίνεται, όμως, όταν νιώθουμε πως τον έχουμε βαρεθεί και μας φαίνεται «λίγος» συγκριτικά με την υπόλοιπη διακόσμηση που έχουμε επιλέξει για την κατοικία μας;

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 5 designer-approved βήματα για να πετύχετε το απόλυτο styling, αναβαθμίζοντας το πιο κλασικό κομμάτι της κατοικίας σας!

1. H safe λύση

7833683c891a9e276fca0666176cb12b.jpg

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσετε νέα ζωή στον γκρι καναπέ σας είναι να προσθέσετε μαξιλάρια και να δημιουργήσετε με αυτόν τον τρόπο ένα πολυδιάστατο αποτέλεσμα. Εάν θέλετε να κινηθείτε σε ασφαλή μονοπάτια, τότε επιλέξτε παρόμοιες αποχρώσεις με το γκρι, όπως είναι το λευκό, το μαύρο και το ανθρακί. Για playful χαρακτήρα, προτιμήστε πιο fun αποχρώσεις, όπως είναι το πορτοκαλί ή διάφοροι pastel τόνοι.


2. Fluffy υφάσματα και ριχτάρια

ef35454a3490d47d3b0ce6c3139da390.jpg

Πέρα από τα μαξιλάρια, η όλη ατμόσφαιρα μπορεί να απογειωθεί με ριχτάρια και fluffy υφάσματα, τα οποία πέρα από την αίσθηση της ζεστασιάς, μπορούν να αλλάξουν τελείως την όψη του καναπέ σας με μία μόνο κίνηση. Και πάλι οι επιλογές στα χρώματα είναι πολλές και διαφέρουν ανάλογα με το γούστο σας και το στιλ που έχετε επιλέξει για το σαλόνι σας. Ιδανική προσθήκη για τους κρύους μήνες του χρόνου. 


3. Τα χαλί μπορεί να κάνει την τέλεια αντίθεση

8e931ed70af71b869e6e20d49fbc94c1.jpg

Πέρα από τον καναπέ που έχετε επιλέξει για το σαλόνι σας, σημαντικό ρόλο παίζει και το χαλί το οποίο κυριαρχεί στον χώρο και αποτελεί μια προσθήκη αναπόσπαστη για τώρα τον χειμώνα. Γι' αυτό, λοιπόν, φροντίστε να κάνετε τη σωστή επιλογή, καθώς ένα χαλί είναι ικανό να συμπληρώσει το vibe στο σαλόνι σας συνδυαστικά με τον καναπέ σας. Μάλιστα, μπορείτε να τολμήσετε να «παίξετε» με τα χρώματα, συνδυάζοντας ψυχρές με θερμές αποχρώσεις. Είναι τάση άλλωστε!


4. Επικεντρωθείτε στην υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου σας

1690962332-en-idei-club-p-cream-couch-living-room-dizain-instagram-35.jpg

Δεν είναι μόνο ο γκρι καναπές το item που πρωταγωνιστεί σε ένα σαλόνι. Μια πρωτότυπη ιδέα, για παράδειγμα, είναι να τον συνδυάσετε με άλλα χρώματα σε κάποιον άλλον καναπέ στο σαλόνι, όπως και με μια εντυπωσιακή πολυθρόνα που θα κάνει τη διαφορά. Δώστε βάση στα διακοσμητικά και στα αξεσουάρ που θα επιλέξετε για την υπόλοιπη διακόσμησή σας και μη διστάσετε να σκεφτείτε "out of the box" και να πειραματιστείτε, λέγοντας «ναι» στο mix & match.


5. Μια ιδιαίτερη ταπετσαρία θα κάνει τη διαφορά

shutterstock-1173155482.jpg

Αναρωτιέστε ακόμα πώς θα αλλάξετε τελείως μορφή στον χώρο σας προδίδοντάς του ιδιαίτερο χαρακτήρα; Μια ταπετσαρία στον τοίχο είναι η προσθήκη που χρειάζεστε για το σαλόνι σας. Τοποθετήστε την πίσω από τον καναπέ ώστε να τον αναδείξετε περισσότερο, χωρίς να σας φαίνεται πια αδιάφορος. Μια μικρή αλλαγή που θα φέρει εντελώς διαφορετικό vibe στην όλη αισθητική.


Plus 1: Αλλάξτε το ύφασμα του καναπέ σας

pebble-3-seater-sofa-forest-green-square-set-3-1672394502.jpg

Ακόμα κι αν βαρεθείτε τον κλασικό γκρι καναπέ και πλέον το στιλ σας έχει αλλάξει, μπορείτε να επιλέξετε την εξής λύση: Αλλάξτε το ύφασμα και διαλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σας. Είναι κάτι πιο προσιτό συγκριτικά με το να αγοράσετε έναν καινούριο καναπέ, ιδίως εάν αυτό που έχετε ήδη είναι σε καλή κατάσταση. Το πράσινο, το μπλε, το πορτοκαλί και τα florals είναι οι πιο trendy επιλογές. Πιστέψτε μας, θα είναι σαν καινούριος!