fbpixel

Search icon
Search
Girls' winter trips: Οι 6 αγαπημένοι προορισμοί της Ευρώπης για να ταξιδέψουμε μαζί με τις κολλητές μας
ESCAPE

Girls' winter trips: Οι 6 αγαπημένοι προορισμοί της Ευρώπης για να ταξιδέψουμε μαζί με τις κολλητές μας

Στην πιο κρύα εποχή του χρόνου εμείς λέμε "ναι" στην πιο διασκεδαστική απόδραση


Ο χειμώνας πάντα φροντίζει να μας χαρίζει αξέχαστες στιγμές παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Βράδια, που καθόμαστε δίπλα στο τζάκι και με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι μοιραζόμαστε τα μυστικά μας, αλλά και απογεύματα που διασχίζουμε τα γραφικά στενά της πόλης, χαζεύοντας τις στολισμένες βιτρίνες. Όμως, αυτό που κάνει τη διαφορά και μας μεταφέρει στη μαγεία και την χρυσόσκονη των γιορτών είναι οι αποδράσεις με τις κολλητές μας. Μπορούμε να αφιερώσουμε τα winter trips μας στην ιδιαίτερη σχέση μαζί τους, κάνοντας αυτήν την εποχή ακόμη πιο μαγική. Ένας ξεχωριστός προορισμός, γεμάτος εντυπωσιακά τοπία, είναι η Ευρώπη. Οι μεγαλουπόλεις της, αλλά και ιδιαίτερα φυσικά ορόσημά της μεταμορφώνονται στα ιδανικά καταφύγια, για να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τη διαχρονική τους γοητεία. 

Εμείς ξεχωρίσαμε τους κορυφαίους 6 προορισμούς στην Ευρώπη για να ταξιδέψουμε μαζί με τις κολλητές μας και να χαρούμε την απαράμιλλη ομορφιά του χειμώνα. 

Αυστριακές Άλπεις

7f719e5ab95eee8c31c3dde923b264cd.jpg

Πρόκειται για μια απόδραση, ιδανική για κάθε κορίτσι που θέλει να απολαύσει luxurious στιγμές δίπλα στο χιόνι, ενώ παράλληλα θέλει να δημιουργήσει μόνιμες φιλίες με μια ομάδα διασκεδαστικών γυναικών, που αγαπούν το σκι ή το snowboard. Το χιονοδρομικό κέντρο Saalbach-Hinterglemm/Leogang διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αναβατήρων στην Αυστρία και είναι ιδανικό για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους σκιέρ.

Το κατάλληλο spot για να την πιο ξεκούραστη διαμονή στις Αυστριακές Άλπεις είναι το eco hotel Forsthofalm, ένα πολυτελές κατάλυμα, χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ξύλο, γυαλί και πολλά ανακυκλωμένα υλικά, που μας χαρίζει μια πρωτόγνωρη εμπειρία φιλοξενίας στο βουνό. 

Εδιμβούργο, Σκωτία

snapinstaapp-1080-317437526-514221340745474-1565448825170897025-n.jpg
@travel.in.edinburgh

Το ιδανικό spot, ειδικά για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, κυριαρχεί ένα από τα πιο διάσημα events της χρονιάς, το Hogmanay, μια τριήμερη γιορτή με δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε όλη την πόλη, όπως πάρτι στους δρόμους και live concerts. 

Μια γλυκιά εμπειρία, που μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια και σε αγαπημένες λιχουδιές είναι το εργοστάσιο σοκολάτας "Chocolatarium", όπου μπορούμε να αφιερώσουμε μια ολόκληρη ημέρα σε πρωτότυπες γευσιγνωσίες και ενδιαφέροντα tours. 

Λαπωνία, Φινλανδία

1477c4b3113c1589722ad6ac895cd040.jpg

Ένας προορισμός, που έχει συνδεθεί άμεσα με τις χειμερινές δραστηριότητες. Η παρατήρηση του Βόρειου Σέλατος είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής, που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε, όσο βρισκόμαστε στη Λαπωνία.
Ξεναγηθείτε σε μια περιήγηση άγριας ζωής. Στο οικολογικά πιστοποιημένο πάρκο άγριας ζωής, Ranua Wildlife Park, φιλοξενούνται μοναδικές πολικές αρκούδες, που μπορούμε να επισκεφθούμε. 

Μπορούμε να διαμείνουμε σε ένα luxurious glass igloo στο unique Kakslauttanen Arctic Resort και να ανακαλύψουμε την άγρια ομορφιά του βουνού, κάνοντας χειμερινό safari, ιππεύοντας τους εκπαιδευμένους ταράνδους. 

Λίμνη Bled, Σλοβενία 

shutterstock-519557317.jpg

Ένα ταξίδι, που μας φέρνει κοντά με την άγρια ομορφιά της φύσης. Στη βορειοδυτική πλευρά της Σλοβενίας, δεσπόζει μια ατμοσφαιρική λίμνη, γεμάτη με ζεστά χρώματα και πλούσια βλάστηση. Μπορούμε να την επισκεφθούμε ως μεμονωμένο trip, ή να την συνδυάσουμε με ένα Σαββατοκύριακο στην πόλη. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες μέσα και γύρω από το Bled, αλλά η περισσότερη διασκέδαση γίνεται δίπλα στη λίμνη. 

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας σε εκπληκτικά σημεία με θέα, ή μπορούμε απλά να περπατήσουμε ή να κάνουμε ποδήλατο στην περιφέρεια της λίμνης, η οποία είναι περίπου 6,5 χιλιόμετρα. Μια υπέροχη λύση είναι να νοικιάσουμε μια παραδοσιακή ξύλινη βάρκα από την όχθη της λίμνης και να κατευθυνθούμε με κουπί προς την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου που βρίσκεται στο μικρό νησάκι της Bled. 

Λονδίνο, Αγγλία

snapinstaapp-1080-316855894-1511367256011658-3938724876732609689-n.jpg
@visitlondon

Στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, η κομψότητα και η πολυτέλεια βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο και υπόσχονται να μας προσφέρουν τις πιο γλυκιές αναμνήσεις. Μπορούμε να χαλαρώσουμε με τη διαχρονική τελετουργία του afternoon tea σε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία του, όπως το Savoy, το Mad Hatters Tea at Sanderson και το Mayfair Hotel. Για μια ακόμα πιο ιδιαίτερη εμπειρία, μπορούμε να δοκιμάσουμε απογευματινό τσάι σε ένα κλασικό λεωφορείο route master με πανοραμική θέα της πόλης. Στις αγορές, Bourough και Columbia, μπορούμε να γευτούμε το πιο λαχταριστό street food, ενώ στο πιο διάσημο πολυκατάστημα Harrods να ερωτευτούμε τα πιο εξεζητημένα pieces. 

Στρασβούργο, Γαλλία

snapinstaapp-1080-316778831-810612750009836-15557757230914667-n.jpg
@strasbourgcity

Αυτή η πόλη είναι σαν να έχει βγεί από παραμύθι. Κάθε γωνιά του Στρασβούργου μας αποκαλύπτει και από ένα διαχρονικό μυστικό του. Είτε το επισκεπτούμε το χειμώνα είτε οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, ο καθεδρικός ναός του αξίζει να τον εξερετνήσουμε. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και μέχρι το 1874, καθώς ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Όταν ανεβούμε στον βόρειο πύργο του, θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης και του Μαύρου Δάσους, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Στο "Place Kléber", την κεντρική και πιο μεγάλη του πλατεία, θα περιηγηθούμε στα γραφικά της στενά, κάνοντας πράξη το shopping therapy, που ανυπομονούσαμε. Στο "La Petite France", τα παλιά ξύλινα κτίρια που κατάφεραν να διατηρήσουν τη γοητεία και την αυθεντικότητά τους και οι ρόδες και τα φράγματα των μύλων θα μας κάνουν να χαθούμε σε έναν άλλο αιώνα. 

Just enjoy it with your girlfriends!

Sources: Passion for hospitality, We are travel girls.