fbpixel

Search icon
Search
Γυμναστήριο και καλοκαίρι: Έτσι θα το εντάξετε στην καθημερινότητά σας
WELLNESS

Γυμναστήριο και καλοκαίρι: Έτσι θα το εντάξετε στην καθημερινότητά σας

Συνεχίστε να αθλείστε και κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών


Το κομμάτι της γυμναστικής είναι απαιτητικό από μόνο του, πόσο μάλλον την περίοδο του καλοκαιριού, κατά την οποία η ανυπόφορη ζέστη μας εμποδίζει και μας αποτρέπει από την προσπάθειά που διακατέχουμε. Το μεγαλύτερο ποσοστό αφιερώνετε στην άθληση ολόκληρο τον χειμώνα, ώστε την summer season να πραγματοποιεί το δικό του break. Σίγουρα, δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση, αλλά ας μην ξεχνάμε τα σπουδαία οφέλη του, όπως η υγεία των οστών, το κάψιμο του λίπους και σαφώς την επίτευξη μιας εντυπωσιακής σιλουέτας. Γι' αυτό, λοιπόν, εμείς συγκεντρώσαμε τις must-know συμβουλές αλλά και τους τρόπους, για να συνεχίσετε να επισκέπτεστε ή και να εντάξετε -εάν είστε αρχάριοι- το γυμναστήριο στη ζωή σας, ακόμη και το καλοκαίρι.

Βρείτε γυμναστήριο κοντά στο σπίτι σας

Ένας παράγοντας που συμβάλλει είναι και η απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστεί να ξοδέψουμε μέχρι να φτάσουμε, αναλογιζόμενοι μάλιστα και το μέσο μεταφοράς, είτε είναι αμάξι, λεωφορείο. Ένα παραπάνω αυτές τις ζεστές μέρες που μετά βίας φεύγουμε από το σπίτι μας για να πάμε στις δουλειές μας ή στις βόλτες μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφασίσουμε να πάμε γυμναστήριο, ειδικότερα εάν η τοποθεσία του είναι μακρινή. Επομένως, αυτή η κατάσταση λύνεται, καθώς εάν γραφτείτε στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας, το οποίο βρίσκεται σε αρκετά κοντινή απόσταση με τα πόδια, γνωρίζοντας πως δεν θα ταλαιπωρηθείτε ήδη από την διαδρομή και ούτε θα ξοδέψετε χρόνο μέσα στη ζέστη, θα σας είναι ευκολότερο να γυμνάζεστε το καλοκαίρι και να μην τα παρατήσετε.

shutterstock-1938667297.jpg

Επιλέξτε ξενοδοχείο με την ανάλογη υπηρεσία

Μπορεί οι διακοπές να σημαίνουν χαλάρωση και διασκέδαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας βγάζουν τελείως εκτός προγράμματος. Αναζητώντας κάποιο resort για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, στο οποίο προσφέρεται χώρος γυμναστηρίου είναι μια εξαιρετική λύση για να κάνετε μια αρχή και να το συνηθίσετε. Όταν αλλάζουμε περιβάλλον, βρισκόμαστε μακριά από το άγχος της καθημερινότητας και ηρεμούμε, είμαστε περισσότερο πρόθυμοι να απασχοληθούμε με τους εαυτούς μας. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρετε να υιοθετήσετε το κομμάτι του γυμναστηρίου και επιστρέφοντας πίσω στη βάση σας, καθώς παρά τις δυσκολίες, τα αποτελέσματά του μας ικανοποιούν πλήρως.

Θέστε υψηλούς στόχους

Καμία συνθήκη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο, εάν επιθυμείτε να επιτύχετε και να φτάσετε μέχρι εκεί που θέλετε. Η γυμναστική απαιτεί πειθαρχία και κυρίως ένα σταθερό πρόγραμμα, προκειμένου να μην χαλαρώνουν οι μυς, ώστε να αποδίδονται και τα μέγιστα αποτελέσματα. Διαφορετικά, θα είναι επικίνδυνο και για τον ίδιο τον οργανισμό να μη βρίσκεται σε ένα συνεχή ρυθμό και τον ένα μήνα να γυμνάζεται, τον άλλον όχι και να κυριαρχεί αυτή η κατάσταση. Μην ξεχνάτε που είστε και δώστε τον καλύτερο σας εαυτό.

Ασχοληθείτε με προγράμματα που σας αρέσουν

Δεν χρειάζεται να πραγματοποιείται συνεχώς τις ίδιες ασκήσεις, άλλοι προτιμούν να αφιερώνουν χρόνο στα όργανα, ενώ άλλοι σε αίθουσες. Δοκιμάστε και ανακαλύψτε αυτό που σας καλύπτει, καθώς το γυμναστήριο παρέχει πολλές υπηρεσίες από γιόγκα μέχρι και ζούμπα και είναι σίγουρο πως άπαξ και βρείτε το κομμάτι σας, θα ανυπομονείτε να πάτε.

shutterstock-428924698.jpg

Ισορροπία

Αποτελεί την μαγική λέξη κλειδί που θα σας βοηθήσει πραγματικά να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητα σας. Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε διακυμάνσεις που σας αναγκάζουν τη Δευτέρα να εξαντλείτε τις δυνάμεις σας και την Τρίτη να εξασκηθείτε για μόλις δέκα λεπτά. Μην ξεχνάτε ότι οι στόχοι σας καλό είναι να κινούνται σε ρεαλιστικά επίπεδα.