fbpixel

Search icon
Search
Γιατί ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton εγκαταλείπουν το Παλάτι;
PEOPLE & MOMENTS

Γιατί ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton εγκαταλείπουν το Παλάτι;

Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά γι' αυτήν την απόφαση


Πριν από περίπου δύο χρόνια η απόφαση να αποχωρήσουν από το Παλάτι ο Πρίγκιπας Harry μαζί με τη Meghan Markle και να αφήσουν στην άκρη τα βασιλικά τους καθήκοντα είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους royals με τη μία φήμη να διαδέχεται την άλλη. Αυτήν τη φορά, σύμφωνα με το CNN, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, Πρίγκιπας William και η Kate Middleton αποφάσισαν να μετακομίσουν από το Λονδίνο με στόχο να προσφέρουν στα παιδιά τους μία «κανονική» οικογενειακή ζωή. Η δήλωση στο βρετανικό μέσο έγινε από βασιλική πηγή. 

296771130-1490569738060538-4930154494306524707-n.jpg
Image source: @dukeandduchessofcambridge

Πιο συγκεκριμένα, εχθές Δευτέρα, το Παλάτι του Kensington ανακοίνωσε την απόφαση για τη μεταφορά του σχολείο. Σύμφωνα με τη βασιλική πηγή, ο Wlliam, η Kate και τα παιδιά τους θα ζήσουν στο Adelaide Cottage, ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στην περιοχή του Κάστρου Windsor, στο Berkshire, περίπου 25 μίλια από το Λονδίνο. Στόχος αυτής της μετακόμισης είναι να έρθει η οικογένεια πιο κοντά τόσο στη Βασίλισσα Ελισάβετη οποία επίσης διαμένει στο κάστρο του Windsor,  όσο και στην οικογένεια της Δούκισσας του Cambridge που ζει εξίσου στη ίδια κομητεία. Προς το παρόν η σημερινή κατοικία της οικογένειας είναι το Kensington Palace, το οποίο θα παραμείνει η κύρια βάση τους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες πως αναζητούν προσωπικό, αλλά ίσως χρειαστεί μία νταντά που θα μένει μαζί τους.

Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια πηγή, τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ο Πρίγκιπας George, η Πριγκίπισσα Charlotte και ο μικρότερος Πρίγκιπας Louis, θα πάρουν «μεταγραφή» και θα φοιτήσουν στο Lambrook, ένα σχολείο υψηλού επιπέδου και κύρους. Το σχολείο περιγράφεται ως «κορυφαίο συνεκπαιδευτικό Σχολείο Προετοιμασίας για 615 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 3 εώς 13 ετών, σε μία έκταση 52 στρεμμάτων στην όμορφη ύπαιθρο του Berkshire».

220822074210-lambrook-school-exlarge-169.jpg
Το σχολείο του Lambrook

Στη δήλωση του παλατιού, ο διευθυντής του σχολείου, Jonathan Perry, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis θα είναι μαζί μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την οικογένεια, καθώς και όλους τους νέους μαθητές μας, στη σχολική μας κοινότητα». Η βασιλική πηγή ανέφερε στο CNN ότι αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στον William και την Kate να είναι «ενεργοί γονείς σ' ένα πολυσύχναστο σχολείο». Εκτός από τα παραπάνω όμως, η μετακόμιση θα προσφέρει στην οικογένεια μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στο σπίτι λόγω της παρουσίας υψηλής ασφάλειας στο κτήμα της Βασίλισσας.

The house

Το νέο σπίτι, στο Adelaide Cottage, στο οποίο θα μετακομίσει σύντομα η οικογένεια, βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από το σπίτι της Βασίλισσας στο Windsor Castle και διαθέτει άφθονο χώρο για τα τρία παιδιά και τον έναν σκύλο των Duke & Dutchess of Cambridge, καθώς και επτά εισόδους που προσφέρουν την απόλυτη ιδιωτικότητα. Είναι επίσης κοντά και σε άλλη μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του Κόμη και της Κοντέσσας του Wessex και των παιδιών τους, της Lady Louise Windsor και του James, του Viscount Severn, καθώς και της πριγκίπισσας Eugenie, του συζύγου της Jack Brooksbank και του γιου τους August.

Κατασκευάστηκε το 1831 από τον Βασιλιά William IV για τη σύζυγό του Βασίλισσα Adelaide. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απολάμβαναν να περνούν χρόνο στο εξοχικό σπίτι ενώ βρίσκονταν στο Windsor, επιλέγοντας το ως καταφύγιο. Μετά το θάνατό του, η Βασίλισσα σταμάτησε να επισκέπτεται τόσο συχνά, αλλά το σπίτι χρησιμοποιήθηκε και πάλι κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας, η οποία του είχε ιδιαίτερη αδυναμία. 

288710945-1087071078564558-3019424799035572263-n.jpg
Image source: @dukeandduchessofcambridge

Ωστόσο, ο πιο σύγχρονος και διάσημος κάτοικος του ήταν ο Captain Group Peter Townsend, ο μνηστήρας και η μεγάλη αγάπη της πριγκίπισσας Margaret που δεν κατάφεραν ποτέ να παντρευτούν καθώς ο πρώτος ήταν διαζευγμένος. Ο Townsend είχε μετακομίσει στο ακίνητο με την τότε σύζυγό του και τον μικρό γιο του το 1944 όταν έγινε Equerry - ο ιπποειδής είναι αξιωματικός τιμής - του King George VI , μετά την επιστροφή του από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το σπίτι ανακαινίστηκε το 2015 και είχε συζητηθεί ως πιθανή συζυγική κατοικία για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex προτού εγκατασταθούν στο γειτονικό Frogmore Cottage. Παρόμοιες συζητήσεις υπήρξαν και μετά τον γάμο της πριγκίπισσας Βεατρίκης και του Edoardo Mapelli Mozzi, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.