fbpixel

Search icon
Search
Γιατί η Αλόννησος αποτελεί αυτήν τη στιγμή θέμα συζήτησης σε όλη την Ευρώπη;
TRAVEL

Γιατί η Αλόννησος αποτελεί αυτήν τη στιγμή θέμα συζήτησης σε όλη την Ευρώπη;

Χάρη στη Le Figaro και τη Mirror


Στον κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες της γαλλικής Le Figaro βρίσκεται η δική μας Αλόννησος, ενώ ταυτόχρονα η Mirror -καθώς και άλλα διεθνή Μέσα- εκθειάζει το ίδιο νησί ως έναν από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας. Στο εκτενές αφιέρωμα, η Le Figaro αναφέρει: «Αποτελεί έναν "ναό" καταδύσεων με παραδεισένιο βυθό, αρχαία ναυάγια και ένα εξαιρετικό θαλάσσιο οικοσύστημα. Το νησί είναι εξίσου εντυπωσιακό και πάνω από το νερό με πευκοδάση, γραφικά χωριά και παραμυθένια σπιτάκια». Τον κατάλογο συμπληρώνουν η Χίος, τα Κύθηρα, η Κεφαλονιά και η Πάτμος.

Ας δούμε παρακάτω τους λόγους που αυτό το νησί έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας...

Ένα εντυπωσιακό, καταπράσινο νησί το οποίο αποτελεί το διαμάντι των Σποράδων, είναι το κατάλληλο μέρος για να αποδράσετε. Με την ανεπιτήδευτη γοητεία της θα καταφέρει από την πρώτη κιόλας στιγμή να σας προσφέρει απλόχερα τις πιο ήρεμες διακοπές. Αν είστε λάτρεις της φύσης θα το ερωτευτείτε από την πρώτη κιόλας ματιά, καθώς τα γαλάζια, κρυστάλλινα νερά του και τα αμέτρητα πεύκα του δημιουργούν ένα σκηνικό που σας γεμίζει ενέργεια κι αισιοδοξία.

shutterstock-1897983226.jpg


Βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, περίπου 95.38 μίλια μακριά και τόσο η μετάβαση, όσο κι η επιστροφή είναι εύκολη, παίρνοντας το πλοίο, ενώ σε περίπου 4 ώρες θα μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας. Πρόκειται για ένα νησί που μοιάζει ιδανικό για χαλαρωτικές και «απομονωμένες» αποδράσεις, για πλήρη αποφόρτιση κι αναζωογόνηση και δεν είναι τυχαίο πως το επιλέγουν όσοι αγαπούν τη φύση.

Η πυκνή βλάστηση, σε συνδυασμό με τις παρθένες της παραλίες, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, ενώ τα δροσερά νερά του νησιού προσφέρονται για κολύμπι, αλλά και καταδύσεις. Η Αλόννησος είναι γνωστή και για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της. Πρόκειται για έναν μοναδικό βιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη φυτών και ζώων, όπως η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus και τόσο οι locals, όσο κι οι visitors το επισκέπτονται, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά την σπάνια ομορφιά του.

shutterstock-1900279702.jpg


Η Le Figaro τονίζει τονίζει: «Στην Ελλάδα κάθε νησί αποκαλύπτει τους θησαυρούς του μέσα από τον δικό του ρυθμό. Η πρόταση μας για φέτος είναι να ξεφύγετε από τις Κυκλάδες και τον συνωστισμό, ανακαλύπτοντας κάτι νέο πέρα από τα τετριμμένα». Πρόσφατα, μάλιστα, η Γερμανική εφημερίδα Die Welt που αποκαλεί το νησί «ιδανικό τόπο για τους φυσιολάτρες» και το κατατάσσει στην κορυφή των Ελληνικών προορισμών που θα ξεχωρίσουν το 2024.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, πως προηγήθηκε ενημερωτική προσπάθεια του Δήμου για προβολή στη Γαλλία. «Στόχος μας είναι η εδραίωση σε νέες αγορές με αξιόλογη δυναμική όπως των Γάλλων ταξιδιωτών που τα τελευταία χρόνια αξιοποιούν τις νέες απευθείας πτήσεις προς Σποράδες για να απολαύσουν διαφορετικές πτυχές της Αλοννήσου όπως τα activities, την απόλυτη χαλάρωση, την τοπική κουζίνα και την περιήγηση», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου Κωνσταντίνος Χλίβας.

shutterstock-1897981780.jpg


Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κανείς την Αλόννησος, ωστόσο, αν αυτό που θέλετε είναι πραγματικά να γνωρίσετε από κοντά αυτό το νησί, τότε, προτιμήστε να βρεθείτε σε αυτό προς το τέλος της summer season. Ένα ταξίδι τώρα την άνοιξη, στα τέλη του Αυγούστου ή -ακόμη καλύτερα- τον Σεπτέμβρη φαντάζει ιδανικό!