fbpixel

Search icon
Search
Γιατί αυτά είναι τα κατάλληλα χρώματα για το γραφείο σας
INTERIORS

Γιατί αυτά είναι τα κατάλληλα χρώματα για το γραφείο σας

Αυξήστε την παραγωγικότητά σας και ανανεώστε τους χώρους σας


Είναι αλήθεια ότι όταν επιλέγετε το χρώμα του γραφείου σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη - εκτός από το προσωπικό σας στιλ - το χρονικό διάστημα που θα αφιερώνετε σε αυτόν τον χώρο, ακόμα και τον τύπο εργασίας σας. Αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα, αλλά γνωρίζετε ότι θα παραμένετε για αρκετές ώρες της ημέρας στο γραφείο, η επιλογή ενός πολύχρωμου τοίχου ή τα ανοιχτά και χαρούμενα χρώματα αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση. Εάν η δουλειά σας απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, θα πρέπει να αναζητήσετε λύση στις πιο ουδέτερες αποχρώσεις ώστε να μην αποσπάστε και να κρατάτε το νου σταθερό. 

Κίτρινο

humming-tree-3.jpg

Αν και τα soft κίτρινα χρώματα μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε τοίχο του γραφείου σας, οι πιο φωτεινές κίτρινες αποχρώσεις θα πρέπει να περιορίζονται σε έναν μόνο τοίχο. Το συγκεκριμένο χρώμα αντιπροσωπεύει τη θετικότητα και τη φιλικότητα και βοηθάει στο να κρατηθείτε γεμάτος ενέργεια όσες ώρες και αν περνάτε δουλεύοντας. Tip: Επειδή το κίτρινο είναι ένα έντονο -και κάποιες φορές δύσκολο- χρώμα στο μάτι, σας προτείνουμε όταν το επιλέγετε να αποφασίσετε προσεχτικά τον σωστό τόνο που ταιριάζει σε εσάς.

Πράσινο

green-26-anonymstudio-workspace-lounge-minimalist-offices-roundup-dezeen-sq.webp

Σε αντίθεση με το κίτρινο, το πράσινο είναι το λιγότερο κουραστικό χρώμα για τα μάτια μας κι είναι γνωστό ότι αυξάνει την ταχύτητα και την κατανόηση στον τομέα της ανάγνωσης. Αν για παράδειγμα η εργασία σας έχει να κάνει με το διάβασμα πολλών κειμένων ή οφείλεται να μελετάτε συνεχώς δύσκολο υλικό, αυτή είναι η ιδανική απόχρωση για εσάς. Είναι επίσης γνωστό, ότι κοιτώντας κάτι πράσινο, αυτό προσφέρει χαλάρωση και αναζωογονεί το μυαλό.

Μπλε

19eaa3fa0c8ce418ce82ccf7bf7ffaff.jpg

Τα θερμότερα μπλε μπορούν να ενθαρρύνουν την ηρεμία και την παραγωγικότητα, και αυτό είναι το στοιχείο που τα καθιστά ένα δημοφιλές χρώμα για το γραφείο. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν συχνά αυτό το χρώμα για να επικοινωνήσουν στο προσωπικό και το κοινό τους την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια, οπότε είναι υπέροχο για εσάς που χρειάζεται να κάνετε περισσότερες βιντεοκλήσεις με πελάτες ή συναδέλφους. Τα ψυχρότερα μπλε συχνά θεωρούνται πιο «κρύα» και απόμακρα, γι' αυτό σας συνιστούμε να εξισορροπήσετε αυτές τις αποχρώσεις με ζεστή διακόσμηση.

Μαύρο

660cf61c6abd5083608968f493c226a1.jpg

Αν και συνιστάται μόνο για έναν τοίχο ή μια συνολική διακόσμηση με statement αισθητική, το μαύρο είναι ένα πολύ γήινο και ισχυρό χρώμα για το γραφείο σας. Ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, την ενδοσκόπηση και μας γεμίζει δύναμη. Οπότε μπορείτε επίσης, να διακοσμήσετε υπέροχα τον χώρο σας, με μερικά black and white στοιχεία, όπως αντίστοιχα μαξιλάρια ή κάποιο wall art σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις, έτσι ώστε να ενισχύσετε την αίσθηση ασφάλειας στις αποφάσεις που παίρνετε.

Λευκό

everlane-headquarters-sf-carlo-chavarria-photo-remodelista-10.jpg

Τα λευκά ή πιο «μαλακά», ουδέτερα χρώματα είναι ίσως οι πιο ευέλικτες αποχρώσεις. Ένα λευκό γραφείο θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στο έργο σας, αλλά και να οργανωθείτε καλύτερα, ενώ θα χαρίσει άφθονο φως στο δωμάτιο. Μπορεί επίσης, να αναδειχθεί εύκολα με άλλα εξίσου φυσικά χρώματα στα αξεσουάρ για μια μινιμαλιστική διακόσμηση ή πιο έντονα για ένα μοναδικό interior design.