fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Για πάντα νέα

ΠΡΟΣΩΠΟ

Για πάντα νέα

Σε μια εποχή που το βασικό ζητούμενο είναι η άψογη εικόνα ενός νεανικού προσώπου, η  Αισθητική Χειρουργική και όχι μόνο καταφέρνει να αποκαταστήσει την αρμονία των  χαρακτηριστικών ενός προσώπου και να μειώσει τα εμφανή σημάδια του γήρατος,  ξαναφέρνοντας έτσι την ισορροπία στη γενική εικόνα του, αλλά και τη χαμένη  αυτοπεποίθηση του ασθενούς. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από παράγοντες, όπως η ηλικία, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, το άγχος, αλλά και η κληρονομικότητα.

Μετά από έναν «σκληρό» για την επιδερμίδα μας χειμώνα, τώρα θεωρείται η καταλληλότερη  εποχή για να ανανεώσετε την εικόνα σας και να προετοιμάσετε το δέρμα του προσώπου σας   για το καλοκαίρι. Οι τακτικοί καθαρισμοί, η καθημερινή ενυδάτωση, η απολέπιση και η χρήση εξειδικευμένων -για τον τύπο του δέρματός σας- προϊόντων πρέπει να βρίσκονται  ανελλιπώς στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ομορφιάς σας.

Αν πάλι αντιμετωπίζετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, συμβουλευθείτε αμέσως την/τον αισθητικό ή τη/τον δερματολόγο σας και μη διστάσετε να φτάσετε μέχρι το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού για πιο ριζικές λύσεις. Φροντίστε να ολοκληρώσετε κάποιες θεραπείες, όπως για παράδειγμα, αυτές με οξέα φρούτων ή με τη χρήση λέιζερ, πριν ξεκινήσει ή περίοδος έντονης ηλιοφάνειας, που μπορεί να σας δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα ή να είναι  απαγορευτική για μερικές από αυτές.

Μπορείτε όμως να ξεκινήσετε με απλά βήματα. Οι ειδικοί δείχνουν να πιστεύουν ιδιαίτερα στη δύναμη της βιταμίνης C, με θεραπείες που ενεργοποιούν την παραγωγή του κολλαγόνου. Η καθημερινή χρήση μιας κρέμας που περιέχει τη συγκεκριμένη βιταμίνη αρκεί. Μην ξεχνάτε την εφαρμογή στο λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. Οι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές, όπως το πράσινο τσάι, τα φρούτα και η μαύρη σοκολάτα, προστατεύουν, επίσης, το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν γήρανση. Το  πρώτο βήμα για να ξεφορτωθείτε τις δυσχρωμίες είναι η απολέπιση, καθώς και η χρήση των κατάλληλων κρεμών, που περιέχουν υδροκινόνη. Από τελευταίες κλινικές έρευνες, έχουν διαπιστωθεί οι νέες και ιδιαίτερα σημαντικές ιδιότητες της βιταμίνης D3, όχι μόνο στην ιατρική, αλλά και στην κοσμετολογία. Θεωρείται πλέον η νέα  E ή A και είναι η βιταμίνη που παράγει ο οργανισμός μας με τη βοήθεια του ήλιου. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων, 1,000 iu την ημέρα είναι η συνιστώμενη επαρκής δοσολογία.

 

ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DermaNetwork.org, η καλύτερη θεραπεία για λεπτές ρυτίδες, ερεθισμένη επιδερμίδα, κηλίδες από τον ήλιο, ακμή, πόρους και άλλα σημάδια είναι η φωτοανάπλαση, όπου χρησιμοποιείται το λέιζερ IPL. Εισχωρώντας στα κατώτερα κύτταρα της επιδερμίδας, χωρίς να καταστρέφει τα κύτταρα της ανώτερης στιβάδας, δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, δεν περιλαμβάνει χημικές διαδικασίες και εφαρμόζεται με διαφορετικές τεχνικές, που αντιμετωπίζουν διαφορετικά δερματικά προβλήματα, ενώ βοηθάει παράλληλα στην παραγωγή κολλαγόνου.

 

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

Μια από τις καλύτερες και πλέον δοκιμασμένες μεθόδους, που δεν απαιτεί πολύ από τον χρόνο σας. Με τη χρήση κρυστάλλων, αφαιρείται η ανώτερη εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας με  τα νεκρά κύτταρα του προσώπου, αφήνοντάς το ιδιαίτερα απαλό και λαμπερό. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται και στις καφέ κηλίδες και τα σημάδια ακμής. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η συγκεκριμένη θεραπεία είναι μία από τις καλύτερες για την αντιμετώπιση των ρυτίδων.

 

ΧΗΜΙΚΑ ΠΙΛΙΝΓΚ

Είναι κάτι αντίστοιχο με τη δερμοαπόξεση, απλά χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες αφαιρούν τις κατεστραμμένες εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας. Ελαττώνουν τα σημάδια γήρανσης, μειώνουν τις κοκκινίλες και τις ουλές. Υπάρχει ελαφρύ, μεσαίο και βαθύ πίλινγκ.

 

ΡΕΤΙΝΟΕΙΔΗ

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τοπική εφαρμογή ρετινοειδών -δομικά και λειτουργικά ανάλογα της βιταμίνης Α- βοηθάει θεαματικά στη βελτίωση της υφής και των λεπτών γραμμών ενός προσώπου που έχει εκτεθεί υπερβολικά στον ήλιο.

Αν πάλι τα σημάδια της γήρανσης είναι τόσο έντονα ή απαιτείται παρέμβαση σε χαρακτηριστικά του προσώπου, οι απλές μέθοδοι και θεραπείες στο σπίτι δεν επαρκούν, οπότε υπάρχει η λύση του πλαστικού χειρουργού, με τον οποίο από κοινού μπορείτε να καταλήξετε στην ιδανική λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

 

ΕΝΕΣΕΙΣ ΜΕ

ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Πρόκειται για θεραπεία όπου χρησιμοποιούνται κύτταρα από το αίμα μας. Για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, με ανανέωση της επιδερμίδας που γίνεται εμφανής από τα πρώτα κιόλας λεπτά, οι ειδικοί  προσφέρουν εφαρμογές κυτταροθεραπείας. Το δέρμα είναι ένα ζωντανό όργανο κι έχει την ικανότητα ν' απαντάει στα ερεθίσματα. Αν οι ουσίες με τις οποίες το τροφοδοτούμε έχουν βιολογική ομοιότητα μαζί του, τότε η αφομοίωσή τους είναι καλύτερη. Στην προσπάθεια αυτή επιστρατεύθηκαν το κολλαγόνο, τα αμινοξέα και άλλα ζωικά παράγωγα. Η λύση, όμως, πλέον βρίσκεται στην αυτόλογη κυτταροθεραπεία. Με λήψεις από τον ίδιο τον οργανισμό και με κατάλληλη επεξεργασία, παρασκευάζεται ένα υλικό που εγχέεται στο δέρμα. Τα κύτταρα αυτά, που λειτουργούν σαν βλαστοκύτταρα, μετατρέπονται σε δερματικά κύτταρα κι έτσι αναζωογονούν την επιδερμίδα. Τα κύτταρα λαμβάνονται από τον οργανισμό είτε με αιμοληψία είτε με μικρή αναρρόφηση λίπους, το υλικό υποβάλλεται σε ειδική καλλιέργεια, ώστε να δώσει τα νέα κύτταρα που θα βελτιώσουν τις λειτουργίες του δέρματος και θα το κάνουν πιο νεανικό. Στην πραγματικότητα είναι ένα είδος μεσοθεραπείας στο οποίο όμως, αντί για βιταμίνες και αμινοξέα, χρησιμοποιούνται ζωντανά κύτταρα από το αίμα. Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται στο πρόσωπο, το λαιμό και το μπούστο.

 

ΕΝΕΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Θεωρούνται πλέον κλασικές μέθοδοι για την επίτευξη ενός νεανικού και λαμπερού προσώπου. Ενυδάτωση με βιταμίνες, μεσοθεραπεία και υαλουρονικό οξύ προσφέρουν σύσφιξη της επιδερμίδας. Αντιγήρανση με Botox για το πρόσωπο (η οποία είναι η πιο δημοφιλής τεχνική) εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο πόδι της χήνας και στη μύτη, ενώ τα υαλουρονικά νέας γενιάς είναι ιδανικά για τις ρυτίδες έκφρασης, με θεαματικά αποτελέσματα.

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΥΣ

Μια απόλυτα νέα μέθοδος (βρίσκεται σε προ-κλινική χρήση) έρχεται να εξαφανίσει τις ρυτίδες, κι αυτό με τη δύναμη του ψύχους. Ο λόγος για το Frotox, το οποίο κι έχει «συγγενική» σχέση με το γνωστό Botox. Όπως και το δεύτερο, το Frotox αναστέλλει τη λειτουργία των μυών, απλά με την εφαρμογή ψύχους στα νεύρα. Πρακτικά αυτό που συμβαίνει είναι μέσω μιας ειδικής συσκευής-ένα στιλό με λεπτές βελόνες-, ο γιατρός μεταφέρει το ψύχος στο νεύρο που ελέγχει τους μύες που θέλουμε να στοχεύσουμε, δηλ. τις ρυτίδες στο μεσόφρυο, το πόδι της χήνας και το μέτωπο. Οι μύες χαλαρώνουν και οι ρυτίδες εξαφανίζονται.

 

2 ΣΕ 1

Για σύσφιξη και αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου με μια μόνο θεραπεία, το πρωτοποριακό Thermafrax είναι ό,τι αναζητάτε. Η μοναδική αυτή  μέθοδος συνδυάζει τις γνωστές θεραπείες Thermage, η οποία συσφίγγει το χαλαρό δέρμα, και το Fraxel, που εξαλείφει τα γερασμένα κύτταρα και διεγείρει την παράγωγη καινούριων και υγιών κύτταρων, αφαιρώντας χρόνια από το πρόσωπο, λειαίνοντας τις λεπτές και βαθύτερες ρυτίδες, συσφίγγοντας τα βλέφαρα και αναδιαμορφώνοντας τη γραμμή του προσώπου στο πηγούνι και τα μάγουλα. Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών στοχεύει στα βαθύτερα στρώματα  του δέρματος, διορθώνοντας και συρρικνώνοντας το ήδη εκφυλισμένο  κολλαγόνο του και διεγείροντας την παράγωγη νέου, για την αναζωογόνηση του προσώπου.

 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ουλών από ακμή ή και άλλων ατελειών, όπως οι κηλίδες, το Fraxel laser- εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA)- θα δώσει λύση. Αναδόμηση και ανάπλαση της επιδερμίδας με εξαιρετικά αποτελέσματα που είναι άμεσα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η τεχνολογία του είναι επαναστατική, καθώς μπορεί να θεραπεύσει με ακρίβεια μικροσκοπικές περιοχές του δέρματος, με τις ακτίνες λέιζερ, οι οποίες διεισδύουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να εξαλείψουν τα γερασμένα και αλλοιωμένα κύτταρά του. Όχι μόνο απομακρύνει σταδιακά τις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, αλλά ενεργοποιεί και τον μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου. Με αυτόν τον τρόπο διεγείρεται η φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, η οποία αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρμα κάνοντάς το να φαίνεται φρέσκο, λαμπερό και υγιές. Ακόμα και μετά το τέλος των θεραπειών, το δέρμα συνεχίζει να βελτιώνεται.

 

THREADING

Μια από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς τεχνικές είναι το lifting (ανόρθωση) με νήματα, γνωστή και ως threading. Ένα εσωτερικό πλέγμα από νήματα απορροφήσιμα από τον οργανισμό εισάγονται κάτω από την επιδερμίδα, ενώ το εσωτερικό αυτό πλέγμα, το οποίο και απορροφάται σε 30 ημέρες, υποστηρίζει εσωτερικά το πρόσωπο στη νέα του θέση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενδιάμεση λύση μεταξύ χειρουργείου και ενέσιμων υλικών. Τα νήματα απορροφώνται τελείως, αφήνοντας ένα δίκτυο νέου κολλαγόνου. Τελευταία εξέλιξη στη συγκεκριμένη θεραπεία αποτελεί η τεχνική one thread, με τη χρήση ενός μόνο νήματος.

 

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ

Η παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί την πρόωρη γήρανση  του δέρματος. Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης. Οι περιοχές που εξ ορισμού έχουν πρόβλημα είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ και η ράχη των χεριών. Ο πλαστικός χειρουργός Dr. med. Δημήτρης Θεοδώρου προτείνει τέσσερις εφαρμογές λέιζερ, ανάλογα με το είδος και το βαθμό της βλάβης.

Fractional Laser Resurfacing: Η επανάσταση στη θεραπεία της φωτογήρανσης έχει επέλθει με το fractional laser. Σαρώνοντας την επιφάνεια που επιθυμούμε, λεπτές δέσμες φωτός εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος εκεί που δημιουργείται το κολλαγόνο και οι ελαστικές ίνες. Μέσω του ελεγχόμενου μικροεγκαύματος προκαλείται αναδόμηση και ανάπλαση εξαφανίζοντας τα σημάδια του χρόνου.

Φωτοανάπλαση IPL: Εξαφανίζει τις δυσχρωμίες, τις ευρυαγγείες και αναζωογονεί το δέρμα. Η ενέργεια του φωτός απορροφάται επιλεκτικά προστατεύοντας τους υγιείς ιστούς.

Skin Τightening Laser: Tο παλμικό υπέρυθρο φως διεισδύει και θερμαίνει τα εν τω βάθει επίπεδα του δέρματος συσφίγγοντας και αποκαθιστώντας το οβάλ του προσώπου και τη χαλάρωση του λαιμού.

Μεσοθεραπεία: Με την ενδοδερμική έγχυση ενός κοκτέιλ που αποτελείται από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, νουκλεϊκά οξέα, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, συνένζυμα και υαλουρονικό οξύ ενεργοποιείται ο μηχανισμός  αυτοπροστασίας και επανόρθωσης του δέρματος. Ανακτάται το σφρίγος και οι λεπτές ρυτίδες απαλύνουν.

face lift

Με τα χρόνια, χάνουμε το λεπτό στρώμα λίπους που βρίσκεται κάτω από το δέρμα, που σε συνδυασμό με την απώλεια της ελαστικότητάς του δημιουργούν μια στεγνή, κουρασμένη όψη. Αρχικά, εμφανίζονται λεπτές ρυτίδες και αργότερα, τα σημάδια γήρανσης επιτείνονται, με τη χαλάρωση των μυών του προσώπου. Ο πλαστικός χειρουργός Βασίλης Σταματίου τονίζει ότι υπάρχουν προβλήματα δομής του προσώπου και υφής του δέρματος που θεραπεύονται μόνο χειρουργικά. «Όσον αφορά στην παραλλαγή του κλασικού facelift, και συγκεκριμένα το μίνι lift παλιότερα, και το ενδοσκοπικό lifting πιο πρόσφατα, έχει αποδειχθεί ότι έχουν περιορισμένα, όχι πάντα καλά και μικρής διάρκειας αποτελέσματα. Το facelift δε βελτιώνει την υφή του δέρματος και δεν εξαφανίζει τις λεπτές ρυτίδες και κηλίδες. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε το Botox, που χρησιμοποιείται για την παροδική (5 μήνες) εξάλειψη των ρυτίδων του μετώπου και τις άκρες των ματιών. Μια καλή εφαρμογή του είναι η θεραπεία των ρυτίδων του μετώπου, πριν κάποιος αποφασίσει να τις βελτιώσει με lifting. Υπάρχουν και οι δευτερεύουσες επεμβάσεις στο πρόσωπο (lifting μετώπου, βλεφαροπλαστική, μικρά ενθέματα, λιποαναρρόφηση λαιμού, μίνι ρινοπλαστική), που γίνονται με ή χωρίς facelift. Το lifting  μετώπου μπορεί να γίνει ενδοσκοπικό ή ανοικτό μόνο του ή σε συνδυασμό με facelift ή βλεφαροπλαστική. H επέμβαση δεν αφήνει ορατές ουλές, φρεσκάρει το μέτωπο, το μεσόφρυο, τα πάνω βλέφαρα,  δημιουργεί lifting των παρειών και η ανάνηψη γίνεται σε 3-4 μέρες. Όλες οι μέθοδοι που αναφέρθηκαν συνδυάζονται και η επιλογή τους στοχεύει σ’ ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα με καλή διάρκεια. Οι επεμβάσεις μπορούν να γίνουν με τοπική ή γενική αναισθησία. Με τη σωστή προεγχειρητική προετοιμασία, το 95% των περιπτώσεων που χειρουργώ πηγαίνει σπίτι του την ίδια ημέρα χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ

GLOW LOVES

Summer Love: Μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα στη Ζάκυνθο αναδεικνύει την bohemian luxury
MAGAZINE

Summer Love: Μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα στη Ζάκυνθο αναδεικνύει την bohemian luxury

|Icon6 photos