fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Γήρανση του δέρματος

ΕΛ. ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΑ

Γήρανση του δέρματος

Ένα φρέσκο λαμπερό και νεανικό πρόσωπο είναι το όνειρο κάθε γυναίκας απ’ τη στιγμή που τα πρώτα σημάδια του χρόνου κάνουν την εμφάνισή τους. Εμπιστευτείτε τις μη επεμβατικές μεθόδους για να το αποκτήσετε.

 

Οι πρώτες λεπτές ρυτίδες, η θαμπή όψη, οι πρώτες πανάδες και οι ευρυαγγείες κάνουν το πρόσωπο να χάνει τη λάμψη, τη νεανικότητα και τη σφριγηλότητά του. Οι εξελίξεις, όμως,  στην κοσμητική δερματολογία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και δίνουν στο  πρόσωπο σύντομα, χωρίς πόνο και χειρουργείο, τη χαμένη του ομορφιά. Μεσοθεραπεία Μέθοδος κατά την οποία χρησιμοποιούμε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, αμινοξέα και υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, αλλά και το σώμα. Η θεραπεία γίνεται με μικροενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, με  σκοπό την άμεση απορρόφηση των δραστικών ουσιών χωρίς καμία απώλεια. Τα τσιμπήματα  δεν πονάνε γιατί χρησιμοποιούνται ειδικές βελόνες και προηγουμένως, αναισθητική κρέμα. Ενδείξεις για τη θεραπεία αποτελούν οι λεπτές ρυτίδες, η αφυδατωμένη και κουρασμένη απ’ το στρες επιδερμίδα, οι ρυτίδες στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και θεαματικά. Λειαίνει τις λεπτές ρυτίδες και γραμμές, ενυδατώνει βαθιά, βελτιώνει την ελαστικότητα και προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Fraxel Laser Η δράση του συγκεκριμένου laser βασίζεται στην πρόκληση πολλαπλών  μικροσκοπικών ζωνών θερμικής βλάβης που περιβάλλονται από νησίδια υγιούς ιστού. Η  κερατίνη στιβάδα παραμένει ανέπαφη, δίνοντας το πλεονέκτημα της άμεσης επιστροφής του  ατόμου στις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα του laser είναι άμεσα και προοδευτικά. Άμεσα προσφέρει λάμψη και υγιές δέρμα. Προοδευτικά, η βελτίωση του δέρματος θα συνεχίζεται καθώς διεγείρεται η φυσική διαδικασία αναδόμησης που  αναπλάθει  το κατεστραμμένο δέρμα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, παρουσιάζεται ερυθρότητα, ήπιο οίδημα κι αίσθημα καύσου για λίγες ώρες μετά. Κύριες ενδείξεις για την εφαρμογή του είναι η αντιμετώπιση των ρυτίδων και η ανάπλαση του δέρματος.

Botox Mια δημοφιλέστατη θεραπεία αντιγήρανσης που μειώνει ή εξαφανίζει τις έντονες ρυτίδες του άνω μισού του προσώπου (κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, ρυτίδες κατά μήκος του μετώπου, ρυτίδες γύρω απ’ τα μάτια). Αυτό επιτυγχάνεται καθώς με την έγχυση της δραστικής ουσίας προκαλείται προσωρινή αδρανοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τις ρυτίδες έκφρασης κι έτσι αυτές σταδιακά λειαίνουν. Ωστόσο, εφαρμόζεται και για ρυτίδες στο κάτω πρόσωπο (ρυτίδες γύρω απ’ το στόμα, περίγραμμα προσώπου) και τον λαιμό. Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή και σύντομη. Δεν πονάει σχεδόν καθόλου. Μετά τη θεραπεία, μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι ή τη δουλειά ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού. Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από δύο ως δεκαπέντε μέρες και διαρκούν περίπου 6 μήνες. Η θεραπεία αυτή προσδίδει ανανεωμένη και ξεκούραστη έκφραση στο πρόσωπο.

Υαλουρονικό οξύ Χρησιμοποιείται για ν’ αντιμετωπίσει τις πιο βαθιές ρυτίδες. Ενέσιμα εμφυτεύματα τοποθετούνται στο δέρμα με τη χρήση λεπτής βελόνας και διορθώνουν ατέλειες και ρυτίδες που δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Πρόκειται για μια σειρά από διαφορετικά gel απαλής σύνθεσης, λεπτόρρευστα και παχύρρευστα, που εγχύονται για την αποκατάσταση του όγκου, γεμίζουν λεπτές γραμμές (στα μάτια και το στόμα), βαθιές ρυτίδες, όπως οι ρινοπαριακές αύλακες, βελτιώνουν, δίνουν όγκο κι ενυδατώνουν τα χείλη και το περίγραμμά τους. Επίσης, χρησιμοποιούνται για να δώσουν όγκο στα ζυγωματικά και να ομαλοποιήσουν το περίγραμμα του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται ένα απ’ τα ασφαλέστερα υλικά χωρίς σημαντικές παρενέργειες, καθώς πρόκειται για ένα αδρανές υλικό  που αποδομείται σταδιακά χωρίς ν’ αφήνει κατάλοιπα. Η εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο με τη χρήση αναισθητικής κρέμας και τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα. Η διάρκεια είναι περίπου  ένα έτος και παραπάνω. Η θεραπεία είναι απόλυτα αξιόπιστη, με μεγάλη εμπειρία χρήσης και προσδίδει απόλυτα φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

 

H Ελένη Δελημπαλτά είναι δερματολόγος-αφροδισιολόγος, ειδικεύτηκε στη Δερματολογία στην πανεπιστημιακή κλινική του Α.Π.Θ και μετεκπαιδεύτηκε στην  Αισθητική Δερματολογία. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Εταιρίας Αντιγήρανσης WOSIAM και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας EADV. delimpalta@gmail.com

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ

GLOW LOVES

Έχετε ρυτίδες στο μέτωπο; Με αυτούς τους τρόπους θα απαλλαγείτε μια και καλή
FACE & BODY

Έχετε ρυτίδες στο μέτωπο; Με αυτούς τους τρόπους θα απαλλαγείτε μια και καλή

|Icon9 photos