fbpixel

Search icon
Search
Gastronomic Getaways: Η νέα τάση που συνδυάζει τις αποδράσεις με αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες
TASTE

Gastronomic Getaways: Η νέα τάση που συνδυάζει τις αποδράσεις με αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες

Plus, ό,τι πιο updated πρόκειται να ενθουσιάσει τους foodies


Ένα ταξίδι σε οποιονδήποτε προορισμό δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια συνάντηση με τις τοπικές γεύσεις. Οι κοινωνικοί περιορισμοί μας οδήγησαν στο ν’ ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε τους προορισμούς των ονείρων μας, κυρίως από την άποψη γαστρονομίας, και τα πολιτισμικά ταξίδια στις κουζίνες του κόσμου έγιναν η νέα απόλυτη πρόταση.

Νέα σημεία ενδιαφέροντος σε όλο τον κόσμο μάς προσκαλούν σε ένα ταξίδι στις local κουζίνες, προσφέροντας διαφορετικές γευστικές περιπέτειες για τους λάτρεις της γαστρονομίας. Σήμερα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται έναν τόπο με αποκλειστικό σκοπό να γνωρίσουν κάθε μικρή ή μεγάλη συνταγή της κουζίνας του, ενώ πολλά ξενοδοχεία και resorts πλέον επιλέγουν να επικεντρώνονται στο να φιλοξενούν στους χώρους τους σπουδαίες εστιατορικές σάλες, για τους ενοίκους τους και μη, τις οποίες αναλαμβάνουν να «τρέξουν» μάλιστα τρανταχτά ονόματα σεφ.

Η Γαλλική Ριβιέρα υποδέχθηκε πρόσφατα ένα ολοκαίνουριο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το The Maybourne Riviera, και μαζί του, δύο εστιατόρια μ’ επικεφαλής τον παγκοσμίου φήμης σεφ Mauro Colagreco. Υμνώντας την τοποθεσία πλάι στο κύμα, τα “Ceto” και “The Riviera Restaurant” αποτελούν αυτήν τη στιγμή τα καλύτερα hot spots στο Roquebrune-Cap-Martin. Το πρώτο, μάλιστα, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου κι υπογράφεται αρχιτεκτονικά από τον Marcelo Joulia. Θέτοντας στο επίκεντρο τις αρχές της βιωσιμότητας σε ό,τι αφορά στη μαγειρική και τις πρώτες ύλες, το συγκεκριμένο εστιατόριο επαναπροσδιορίζει το seafood.

5-30.jpg
The Maybourne Riviera


Το μενού δίνει νέα διάσταση στις μεσογειακές γεύσεις, αξιοποιώντας, ανάλογα με την εποχή, ψάρια κι οστρακοειδή, αλλά και συστατικά όπως φύκια, θαλάσσια βότανα, ζαμπείρι, μάραθο, αγγούρι και σαλιγκάρια. Όσο για το “Riviera”, αυτό προσφέρει τοπική γαστρονομία στην απλούστερη μορφή της. Είναι ανοιχτό για lunch, δείπνο, snacks, καφέ, τσάι κι άλλες all-day απολαύσεις.

Το γαστρονομικό ταξίδι που προσφέρει το εστιατόριο ξεκινά από τη Γένοβα και φτάνει έως το Saint-Tropez, κινούμενο ανάμεσα στα βουνά και τη θάλασσα, με τα απίθανα πιάτα που δημιουργούνται με σεβασμό στους παραγωγούς της περιοχής. Παράλληλα, ο καταξιωμένος σεφ συνεργάζεται με το ξενοδοχείο The OWO του Λονδίνου, δημιουργώντας δύο μοναδικά εστιατόρια κι ένα avant-garde Chef's Table στο ξενοδοχείο, το οποίο πρόκειται να ανοίξει στα τέλη του 2022 στο Whitehall, μια από τις πιο ιστορικές διευθύνσεις του Λονδίνου.

899738.jpg
Mauro Colagreco


Παραμένοντας στη Γαλλία, αυτήν τη φορά στις όχθες του Λίγηρα στο Blois, το ξενοδοχείο Fleur de Loire που ανοίγει τις πύλες του αυτόν τον Ιούνιο, θα στεγάσει στον πρώτο του όροφο το γκουρμέ εστιατόριο “Christophe Hay”, μια brasserie και μια patisserie. Ο Christophe Hay, βραβευμένος με Gault Millau ως ο καλύτερος στο είδος του το 2021, πρόκειται να διατηρήσει στο επίκεντρο την γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής, προσδίδοντας μια μοντέρνα πινελιά σε κάθε του πιάτο, επηρεασμένος από άλλους πολιτισμούς και προσηλωμένος στα αγνά υλικά.

Ακόμη, μετά την επιτυχία που γνώρισε στην Doha, το 12 Chairs Caviar Bar εγκαινίασε το πρώτο του εστιατόριο στο Dubai και συγκεκριμένα στο εμβληματικό ξενοδοχείο SLS. Ένα Instagrammable spot που «γιορτάζει» το μεγαλείο του χαβιαριού και της σαμπάνιας, αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας, καθώς το απίθανο εσωτερικό του σαγηνεύει. Εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γευστικά cocktails που προσφέρονται, συνοδεύοντας μοναδικά τα εκλεκτά πιάτα που θα συναντήσετε.

bar-vue-4-ok.jpg
Christophe Hay


Αυτόν τον Ιούνιο, το Rotunda Bar & Lounge στο Four Seasons Hotel του Λονδίνου στην Ten Trinity Square θα γιορτάσει το Platinum Jubilee της βασίλισσας Ελισάβετ με το σερβίρισμα του νέου afternoon tea “Superbloom”. Μια λουλουδάτη στροφή στο χαρακτηριστικό Crown Jewels Tea, η δημιουργία αυτού του τσαγιού αντλεί έμπνευση από τη χλωρίδα και την πανίδα που ανθίζει το καλοκαίρι.

Το μενού, με την υπογραφή του executive pastry chef Sylvain Goujon, θα περιλαμβάνει μια σειρά από κλασικά σάντουιτς, συμπεριλαμβανομένου του “coronation chicken”, που δημιουργήθηκε για το συμπόσιο στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ το 1953, με creme fraiche, μάνγκο και σταφίδες.

sls-050-min.jpg
12 Chairs Caviar Bar
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες και πιάτα των εστιατορίων!