fbpixel

Search icon
Search
Functional Training: Ποια είναι η νέα τάση γυμναστικής που έχει «ταράξει» τον κόσμο του fitness;
WELLNESS

Functional Training: Ποια είναι η νέα τάση γυμναστικής που έχει «ταράξει» τον κόσμο του fitness;

Η λειτουργική προπόνηση είναι η συνήθεια που προσαρμόζεται στις ακριβείς σας ανάγκες


Όσο τα χρόνια περνούν και οι κανόνες στο κομμάτι του fitness γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί αυξάνοντας την ανάγκη για κάτι πιο βολικό αλλά εξίσου αποτελεσματικό για όλους μας, οι experts στη γυμναστική και την υγεία επιστρατεύουν ολοένα και περισσότερο την ένταξη του Functional Training σε προγράμματα άσκησης και καλής υγείας γενικότερα. Το Functional Training ή αλλιώς η λειτουργική προπόνηση, μεριμνά για τον άνθρωπο και όλα δείχνουν πως ήρθε για να μείνει!

Τι είναι το functional training;

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η λειτουργική προπόνηση χαρακτηρίζεται από μια σειρά εκτέλεσης συγκεκριμένων ασκήσεων που έχουν θετικό αντίκτυπο ή ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία, στην καθημερινότητα, στην εργασία, ακόμα και στις δουλειές του σπιτιού. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γυμναστικής, λοιπόν, απόλυτα προσαρμοσμένο στις καθημερινές ανάγκες του εκάστοτε ανθρώπου, ενώ μάλιστα κάποιες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να αποκαταστήσει τυχόν κινητικές δυσκολίες του. Εν ολίγοις, στοχεύει τόσο στη βελτίωση της απόδοσης όσο και στην ελαχιστοποίηση των τραυματισμών, εξασφαλίζοντας δύναμη κι ελαστικότητα για τον καθένα. Bonus, το είδος αυτό απευθύνεται τόσο στον μέσο ασκούμενο όσο και σε αθλητές διαφόρων αθλημάτων.

Τα οφέλη

  • Προσφέρει γρήγορα & εμφανή αποτελέσματα ως προς την απώλεια βάρους

Επειδή για πολλούς η απώλεια βάρους κατά τη διαδικασία της γυμναστικής είναι εξαιρετικά σημαντική, οφείλετε να ξέρετε πως η λειτουργική προπόνηση περιλαμβάνει ασκήσεις με χαμηλό αντίκτυπο, αποτελώντας σπουδαίο σημείο εκκίνησης για όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης. Ασκώντας χαμηλή επιβάρυνση στους μυς και τις αρθρώσεις, είναι η τέλεια επιλογή προπόνησης για αρχάριους κι έχει τον τρόπο να βελτιώνει εξαιρετικά πολύ όλες τις φυσικές ικανότητες του σώματός σας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεχάσετε τα κουραστικά trainings, που μείωναν σημαντικά τις δυνάμεις και την ενέργειά σας με σκοπό να σας εξασφαλίσουν αισθητά αποτελέσματα.

shutterstock-269243096.jpg
  • Συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος

Οι ασκήσεις που εφαρμόζονται μέσω της λειτουργικής προπόνησης, χρησιμοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, ενισχύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη δύναμη και την ισορροπία σας και βελτιώνοντας αποτελεσματικά τη γενική στάση του σώματός σας. Γενικότερα, στις περισσότερες μεθόδους γυμναστικής που εφαρμόζονται, η σωστή στάση του σώματος δεν αποτελεί πάντοτε πρωταρχικό παράγοντα, γεγονός που έδωσε το έναυσμα να δημιουργηθεί η νέα αυτή τάση και να συμβάλει ιδιαιτέρως στην καθιέρωση μιας δυναμικής στάσης, που καλό είναι όλοι να διατηρούν. 

  • Αναπτύσσει τη μνήμη & βελτιώνει την ευλυγισία

Μπορεί τα αποτελέσματα να ωφελήσουν την εξωτερική σας εικόνα, αλλά θα δείτε διαφορά και μέσα σας! Εκτελώντας λειτουργικές ασκήσεις γυμναστικής, δεν εξασφαλίζεται μόνο μυϊκή δύναμη και αντοχή αλλά ενισχύεται αποτελεσματικά και η μνήμη του εγκεφάλου σας, κάνοντάς σας να σκέφτεστε με πιο clean τρόπο και να παίρνετε αποφάσεις με γνώμονα τη λογική. Επίσης, το functional training γυμνάζει συνολικά τους μυς και η μη κολακευτική διόγκωση της τρέχουσας σωματικής σας διάπλασης δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της προπόνησης αυτής είναι να βελτιώσει την αντοχή και η εφαρμογή των ασκήσεων και των προγραμμάτων της, λειτουργεί για την ενίσχυση της λειτουργικής ισχύος του σώματός σας, βελτιώνοντας παράλληλα και την ευλυγισία σας.

shutterstock-1299768721.jpg
  • Μεταβάλλει το lifestyle σας

Η συνολική άσκηση που θα προσαρμοστεί πλήρως στα δικά σας δεδομένα και στις προσωπικές σας ανάγκες, θα καταφέρει εύκολα και γρήγορα να αλλάξει σχεδόν ολοκληρωτικά την καθημερινότητά σας και να την καθιερώσει σε πιο βολική για εσάς, με περισσότερη ενέργεια και boosts για να κατακτάτε κάθε ημέρα που περνάει. Με τρόπο πρακτικό, θα δείτε με άλλη ματιά τη γυμναστική και θα καταφέρετε επιτέλους να υιοθετήσετε σωστές συνήθειες, που θα σας προσφέρουν τόσο μια διαφορετική όψη της άσκησης όσο και μερικά υγιεινά διατροφικά «μονοπάτια» που ενδεχομένως να μη γνωρίζατε. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, αυτός το είδος προπόνησης θεωρείται κατάλληλο για όλους, ανεξαρτήτως της καθημερινής ρουτίνας και του ηλικιακού επιπέδου.

Ήρθε η στιγμή να στραφείτε σε έναν άλλο τρόπο ζωής & να κάνετε σύμμαχό σας τη γυμναστική που πλέον μπορεί να προσαρμόζεται απόλυτα σε εσάς!