Έχετε λατρέψει αυτά τα λαχταριστά pancakes, χωρίς καν να τα έχετε δοκιμάσει, παρ’ μόνο από την εντυπωσιακή και ζουμερή εμφάνισή τους; Εάν ναι, τότε ήρθε η στιγμή να τα δημιουργήσετε! Πρόκειται για μια Ιαπωνική εκδοχή του αγαπημένου μας brunch, που έχει ήδη ξεκινήσει τα βήματά του προς τον δυτικό κόσμο. Θυμίζουν αφράτο κέικ, χωρίς ωστόσο να χάνουν κάτι από την εμφάνιση των παραδοσιακών pancakes, το εσωτερικό τους είναι ακόμα πιο αφράτο, γεμάτο με φυσαλίδες που «σκάνε» στο στόμα και ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο! Αποτελούν την ιδανική επιλογή, είτε θέλετε να τα σερβίρετε αλμυρά, είτε γλυκά, οι συνδυασμοί είναι άπειροι, γι’ αυτό ότι κι αν τα επιλέξετε, θα «ταξιδέψουν» σίγουρα σε άλλη διάσταση τη γεύση σας, αφού πολλοί τα παρομοιάζουν με «αφράτα σύννεφα απόλαυσης»!
Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τις must-know συνταγές για τα πιο νόστιμα fluffy Japanese pancakes!
Soufflé Japanese pancakes
Υλικά
- 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 40 ml πλήρες γάλα
- 6 ασπράδια αυγού
- 4 κρόκους αυγού
- 20 ml ηλιέλαιο
- 2 κ.γ. μηλόξυδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- 1-2 κ.σ. μέλι
- Φρούτα της αρεσκείας σας
- Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τους κρόκους σε ένα μπολ μαζί με το γάλα, το μηλόξυδο, το ηλιέλαιο και ανακατέψτε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και εμφανιστούν στην επιφάνειά του οι χαρακτηριστικές φυσαλίδες. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα ασπράδια και ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα χειρός. Ταυτόχρονα, καθώς ανακατεύετε προσθέστε σιγά σιγά και την ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Στην συνέχεια, προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μετά τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε λίγο βούτυρο και αφήστε το για 1-2 λεπτά να προθερμανθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε μια ικανοποιητική ποσότητα του μείγματος στο τηγάνι και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά το κάθε soufflé pancake. Τέλος, σερβίρετε με τα toppings της επιλογής σας, όπως σιρόπι σφενδάμου, μέλι, άχνη ζάχαρη, blueberries και… Bon appétit!
Japanese cheesecake pancakes
Υλικά
- 140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 250 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35% (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ. αλέυρι
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 6 αυγά
- 2 κ.γ. βανίλια
- Ξύσμα λεμονιού από δυο λεμόνια
- 5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. μέλι
- Φρούτα της αρεσκείας σας ( όπως σμέουρα, μαύρα μούρα κλπ.)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Με την χρήση ενός βαθύ μπολ ρίξτε τους κρόκους από τα αυγά, τα 40 γρ. από την ζάχαρη, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το 1 κ.γ. βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατέψτε καλά με το μίξερ χειρός για περίπου 2 λεπτά. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και προσθέστε τα στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά και αφήνοντάς το στην άκρη. Σε άλλο μπολ ρίξτε τα 6 ασπράδια από τα αυγά, το υπόλοιπο κ.γ βανίλια, το χυμό από το λεμόνι, αλάτι και χτυπήστε με το μίξερ χειρός. Στην συνέχεια, ενώ παράλληλα ανακατεύετε με το μίξερ χειρός προσθέστε τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρης σε μικρές δόσεις και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα. Στο 1ο μπολ προσθέστε το 1/3 της μαρέγκας του δεύτερου μπολ και ανακατέψτε δυνατά με τη μαρίζ. Αμέσως μετά, προσθέστε και την υπόλοιπη μαρέγκα και με αργές κινήσεις ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν. Τέλος, απλώστε σε ένα ταψί μια πετσέτα μαγειρικής και τοποθετήστε στο κέντρο του ένα στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί που στον πάτο του έχετε στρώσει μια λαδόκολλα και προσθέστε το μείγμα. Γεμίστε τα 2/3 του μεγάλου ταψιού με βραστό νερό. Ψήστε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφού ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, στη συνέχεια ξεφορμάρετε το και προσθέτετε το μέλι και τα φρούτα της επιλογής σας.
Αλμυρά Soufflé Japanese pancakes
Υλικά
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2-3 σταγόνες λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- Γραβιέρα τριμμένη
- Γαλοπούλα
- Τηγανιτό αυγό
Εκτέλεση
Σε δύο διαφορετικά μπολ, χωρίζετε το ασπράδι από το κρόκο. Στο μπολ με τον κρόκο, ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός. Καθώς ανακατεύετε προσθέτετε και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει λείο το μείγμα σας. Στο μπολ με το ασπράδι προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα και ξεκινήστε να χτυπάτε με το μίξερ χειρός με μεσαία ταχύτητα. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε την ζάχαρη, το αλάτι και συνεχίστε να χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα. Τοποθετήστε το 1/3 της μαρέγκας μέσα στο μπολ με τον κρόκο και ανακατέψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Στην συνέχεια, βάλτε και την υπόλοιπη μαρέγκα και με μια σπάτουλα προσπαθήστε να ανακατέψετε τα υλικά όσο πιο απαλά γίνεται ώστε να γίνει ένα σώμα, αλλά να μην χαθεί ο αέρας από την μαρέγκα. Μετά σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το για 1-2 λεπτά να προθερμανθεί. Μόλις ζεσταθεί χρησιμοποιήστε μια κουτάλα παγωτού για να τοποθετήσετε τα pancakes στο τηγάνι. Τα τηγανίζετε και από τις δύο μεριές γύρω στα 2-3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσοκαφέ χρώμα. Τέλος, σερβίρετε τα pancakes με γραβιέρα, γαλοπούλα και τηγανητό αυγό. Extra tip: Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί και ιδανική επιλογή για γλυκά pancakes.