fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Fix your brows: Διορθώστε και σχηματίστε σωστά τα φρύδια σας

Για να είναι περιποιημένα όπου κι αν πάτε


Fix your brows: Διορθώστε και σχηματίστε σωστά τα φρύδια σας

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να κολακεύσουν στη στιγμή τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και να σας χαρίσουν το πιο σαγηνευτικό βλέμμα. Ωστόσο, πολλές από εσάς σίγουρα θα έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε μόνες σας τα φρύδια σας, γιατί δεν έχετε χρόνο να αφεθείτε στα χέρια ενός brow expert. Ίσως, να έχετε τραβήξετε και περισσότερες τριχούλες από όσες θα έπρεπε και να χαλάσατε το φυσικό τους σχήμα. Πριν πανικοβληθείτε, συνεχίστε να διαβάζετε, για να δείτε όλα τα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε, για να διορθώσετε τα eyebrows σας και να αποκτήσετε φρύδια on fleek, που όλες θα ζηλεύουν και θα αναρωτιούνται ποιος σας τα έφτιαξε.

1. Don't panic

Όπως προαναφέραμε, ο πανικός δε βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις και σίγουρα δε θα επαναφέρει το παλιό σχήμα των φρυδιών σας. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να τα αφήσετε έτσι για έξι εβδομάδες περίπου, ώστε να βγουν νέες τριχούλες και να γεμίσουν τυχόν κενά που έχουν δημιουργηθεί. Και κάθε φορά που θα θέλετε να τα φτιάχνετε όταν βάφεστε, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κάποιο brow gel, που είναι η πιο ασφαλής επιλογή και δε λερώνει ούτε παραλλάσσει το σχήμα τους.

skincare.jpg

2. Let Your Brows Breathe

Προμηθευτείτε μερικά έλαια για τα φρύδια, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία νέων τριχών. Plus, υπάρχουν μερικά brow gels, που περιέχουν microfibers, δηλαδή μικροΐνες, που μιμούνται τις τριχούλες των φρυδιών κι έτσι δε χρειάζεται καν να περιμένετε πότε θα εμφανιστούν καινούριες.

Pro tip: Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο, διαβάστε τις ετικέτες τους, ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν είστε αλλεργικές σε κάποιο συστατικό. Εφαρμόστε το κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, για να διπλασιάσετε τη δράση του προϊόντος.

3. Build Your Routine

Εάν έχετε να πάτε σε κάποιο επίσημο event ή απλώς θέλετε να υιοθετήσετε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης για τα φρύδια σας, ο παρακάτω step-by-step οδηγός θα σας δείξει τις ακριβείς κινήσεις, που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  • Αρχικά, απλώστε ένα highlighter με φυσική απόχρωση ακριβώς πάνω στο κόκκαλο των φρυδιών σας.
  • Κάντε πολύ καλό blend με ένα flat πινέλο για τα φρύδια δημιουργώντας έναν οδηγό για το που θέλετε να ξεκινάνε και που τελειώνουν.
  • Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν για τα φρύδια, όπως σε powdery μορφή, και γεμίστε προσεκτικά τα σημεία όπου υπάρχουν κενά.
  • Εφαρμόστε, έπειτα, ένα brow gel, για να σταθεροποιήσετε ό,τι δημιουργήσατε και για να τους δώσετε μια διακριτική λάμψη.
aw19-makeup-trends-blusher-chanel-1552314778.jpg
Source: Bevoit Peverelli for Chanel

4. Leave It To The Pros

Καλό είναι να μην πειράζετε τα φρύδια σας μεταξύ των ραντεβού σας με τον ειδικό, διότι έτσι μπορεί να κάνετε λάθη, που θα σας κοστίσουν το τέλειο σχήμα. Εμπιστευτείτε τον και κάντε λίγη υπομονή μέχρι το επόμενο φορά που θα τον δείτε, ενώ εάν θέλετε να διορθώσετε κάτι, τα brow gels είναι η ιδανική επιλογή. 

Επίσης, εάν πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε τα φρύδια σας, είτε γιατί δε μπορείτε να τα βλέπετε απεριποίητα είτε γιατί δε βρήκατε χρόνο για να κλείσετε το καθιερωμένο σας ραντεβού, προσπαθήστε να τραβήξετε απλώς 2-3 μικρές τριχούλες, που δε θα αλλοιώσουν σε καμία περίπτωση το σχήμα των eyebrows σας. 

Τέλος, σημαντικό ρόλο στο fixing των φρυδιών παίζει και ο φωτισμός. Κατευθυνθείτε προς το παράθυρο του σπιτιού σας και γυρίστε προς τον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να βλέπετε και την παραμικρή τριχούλα και δε θα κάνετε κανένα απολύτως λάθος με το τριμάρισμα. 

The brow products

 Ashy tones

Ashy tones

Arch Brow Sculpting Pencil in Ash, Hourglass

 The perfect one

The perfect one

Perfect Brow Pencil, Anastasia Beverly Hills

Buy now
 Shape of brows

Shape of brows

Brow Shaping Powdery Pencil, Lancome

 Brow sculpting

Brow sculpting

Brow Drama Brow Sculpting Mascara, Maybelline New York

 Go-to best kit

Go-to best kit

Brow Kit, Bobbi Brown

 Easy to use

Easy to use

Goof Proof Brow Pencil, Benefit Cosmetics

Buy now

Κεντρική φωτογραφία: Moriah Ziman