fbpixel

Search icon
Search
Fine Dining: Ένα νέο bar-restaurant στο Παρίσι έχει μετατραπεί στο στέκι των πιο απαιτητικών foodies
ESCAPE

Fine Dining: Ένα νέο bar-restaurant στο Παρίσι έχει μετατραπεί στο στέκι των πιο απαιτητικών foodies

Το TiTi Palacio είναι το απόλυτο place to be για τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων


Το Παρίσι, πρώτο στα new entries και σε οτιδήποτε έχει τον τρόπο να κινεί την περιέργεια των travelers ανά τον κόσμο, μετατρέπεται στον πιο ιδανικό γι' αυτήν την εποχή προορισμό. Μαγεύοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, η fall season που έχει ξεκινήσει μας καλεί να απολαύσουμε μια μοναδική once-in-a-lifetime εμπειρία, αλλά και να δούμε από κοντά όλα τα openings από τον χώρο της εστίασης, που σίγουρα θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όλη travel experience.

Το ολοκαίνουριο TiTi Palacio στην «καρδιά» του Παρισιού είναι το πιο hot right now new entry και τους τελευταίους μήνες έχει καταφέρει να θεωρηθεί ένα από τα πιο κορυφαία εστιατόρια αυτήν τη στιγμή, με το opening του πριν από μερικούς μήνες να ήταν ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα. Απογειώνοντας την Παριζιάνικη αισθητική σε όλο της το μεγαλείο, το εστιατόριο στεγάζεται στην οδό 17 Bd Morland, στο ξενοδοχείο The People Paris Marais, το οποίο βρίσκεται στο 4ο διαμέρισμα της Πόλης του Φωτός.

Πρόκειται για ένα περιβάλλον απόλυτα φωτεινό, φιλόξενο και γεμάτο μοντέρνες πινελιές. Είναι το νέο hot spot των foodies και θα διαπιστώσετε τους λόγους διαβάζοντας παρακάτω!
restaurant-titi-palacio-atelier-olk-6-1.jpg


Στις όχθες του Σηκουάνα, μεταξύ του Ile de la Cité και του Jardin des Plantes, το TiTi Palacio διηγείται την ιστορία του στους επισκέπτες και μετατρέπεται σε μια must-visit διεύθυνση για όποιον σκοπεύει να ταξιδέψει στο Παρίσι τη νέα σεζόν. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα bar-restaurant αυτήν τη στιγμή στην πόλη, το οποίο φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του Atelier olk. 

Οι αρχιτέκτονες του studio το έχουν διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραπέμπει σ' έναν ολάνθιστο κήπο γεμάτο με καταπράσινες πινελιές, γι' αυτό και σε κάθε γωνία παρατηρούμε πως μικρά και μεγάλα φυτά έχουν πάρει τη θέση τους. Ένα mix από vintage και πιο σύγχρονες πινελιές δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς το ποτό το φαγητό του.

Όπως βλέπουμε, τα pastel χρώματα έχουν την τιμητική τους, με την παρουσία τους στον χώρο να προσδίδει αισιοδοξία και μια fresh νότα στον όλο διάκοσμο, ο οποίος είναι τόσο αντιπροσωπευτικός στην παριζιάνικη αισθητική. Παράλληλα, οι γήινες αποχρώσεις φαίνεται να ισορροπούν το τελικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι τεράστιες τζαμαρίες προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα σε ολόκληρο το Παρίσι, δίνοντας την αίσθηση πως ο εσωτερικός χώρος γίνεται «ένα» με το outdoor περιβάλλον.

restaurant-titi-palacio-atelier-olk-14.jpg


Στο μεταξύ, το αρχιτεκτονικό γραφείο φρόντισε όπως έπρεπε να τον τεχνητό φωτισμό για τις ώρες που η μέρα θα έδινε τη θέση της στη νύχτα. Πιο συγκεκριμένα, οι μοντέρνες λάμπες που κρέμονται από την οροφή δημιουργούν μια cozy, απόλυτα φιλόξενη ατμόσφαιρα, καθώς κι ενισχύουν το interior design που είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού.

Στο κέντρο του TiTi Palacio, το εντυπωσιακό bar 40 μέτρων δεσπόζει και προσφέρει στους επισκέπτες μια τεράστια ποικιλία σε μπίρες και cocktails, ενώ δίπλα από αυτό υπάρχει το DJ booth, μιας και δεν είναι λίγα τα parties και τα events που διοργανώνονται εκεί.

Πάνω από 200 τραπέζια σάς περιμένουν να βιώσετε μια day to night γαστρονομική εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Τα φοβερά κρουασάν το πρωί, τα διάφορα snacks και τα aperitivo από το μεσημέρι κι έπειτα, καθώς και τα πιάτα που σερβίρονται το βράδυ θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας!

restaurant-titi-palacio-atelier-olk-4.jpg


Το πολλά υποσχόμενο μενού του εστιατορίου επιμελείται η chef Lisa Desforges, δίνοντας έμφαση στην ασυναγώνιστη ποιότητα, στα αγνά, ολόφρεσκα υλικά, στην σπιτική κουζίνα, αλλά και στις gourmet πινελιές που κάνουν τη διαφορά. Η ίδια έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο με αρκετά πιάτα με λαχανικά, γεγονός που δίνει στους vegan -και όχι μόνο- την ευκαιρία να ανακαλύψουν το νέο αγαπημένο τους στέκι για φαγητό.

Εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μερικά από τα must-try πιάτα, που δεν είναι άλλα από τα Heirloom Tomato Gazpacho, Perche Beef Tartare ή το Puglia Burrata με αγκινάρες Poivrade ως ορεκτικό. Για κυρίως επιλέξτε σπιτικά νιόκι με παρμεζάνα ή μοσχαρίσιο κρέας με πολτοποιημένα καρότα και βερίκοκα.

Όσο για το επιδόρπιο, απολαύστε μια λαχταριστή μους σοκολάτας και για κρασί εμπιστευτείτε τους αξιόπιστους σομελιέ, που σύμφωνα με τις ανάγκες σας θα βρουν ό,τι ακριβώς αναζητάτε για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.

restaurant-titi-palacio-atelier-olk-9.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του bar-restaurant!

Info: TiTi Palacio, 17 Bd Morland, 4ο διαμέρισμα Παρισιού.

Φωτογραφίες: ArchDaily