fbpixel

Search icon
Search
Φεστιβάλ Sanremo 2023: Όλα τα εντυπωσιακά looks της Chiara Ferragni και τα μηνύματα για τα γυναικεία δικαιώματα
STYLE PEOPLE

Φεστιβάλ Sanremo 2023: Όλα τα εντυπωσιακά looks της Chiara Ferragni και τα μηνύματα για τα γυναικεία δικαιώματα

Η διάσημη influencer έλαμψε με τις custom-made Dior επιλογές της


Η Chiara Ferragni πραγματοποίησε το ντεμπούτο της εχθές το βράδυ ως παρουσιάστρια στον διαγωνισμό τραγουδιού στο San Remo. Κι ενώ η διάσημη influencer δήλωσε ότι έκανε πολύ καιρό πρόβα ακόμα και για τον τρόπο που θα κατέβει τα σκαλιά στη σκηνή του Ariston, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο των προσδοκιών. Πέρα όμως από τον ρόλο της ως παρουσιάστρια, για τον οποίο κέρδισε τις καλύτερες κριτικές, η Ιταλίδα επιχειρηματίας εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά με τις στιλιστικές της επιλογές αλλά και με τα μηνύματα που πέρασε μέσα από αυτές. 

Η Chiara Ferragni παρουσίασε τέσσερα διαφορετικά looks, όλα δια χειρός Maria Grazia Chiuri και Dior. Το κάθε ένα από αυτά έκρυβε κι ένα ξεχωριστό μήνυμα. Ανακαλύψτε όλες τις εμφανίσεις παρακάτω!

Look No1-The Manifesto Dress 

329292181-512085281037266-5091809323140611905-n.jpg

Για την πρώτη της εμφάνιση στο 73ο Μουσικό Φεστιβάλ Sanremo 2023, η Chiara επέλεξε μία μαύρη τουαλέτα με διαμορφωμένο μπούστο που ανοίγει σαν στεφάνη, αποτίοντας φόρο τιμής στο New Look του Dior maison και μία λευκή εσάρπα με κεντήματα στους ώμους, η οποία στο πίσω μέρος έγραφε με κεφαλαία γράμματα "Pensati Libera" δηλαδή «Σκεφτείτε Ελεύθερα». «Τα απλά αλλά δυνατά λόγια προέρχονται από ένα έργο της Claire Fontaine που ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει όλες τις γυναίκες να αισθάνονται ελεύθερες να βγουν από τον ρόλο που τους επιβάλλει η κοινωνία», γράφει η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. 

Look No2-The Shameless Dress

329433732-719650616448003-8706597696201258925-n.jpg

Όσον αφορά το δεύτερο look, η επιχειρηματίας και influnecer εμφανίστηκε γεμάτη αυτοπεποίθηση και με βλέμμα γεμάτο νόημα. Με την σχεδόν naked επιλογή της θέλησε να θυμηθεί ότι αγαπώντας τον εαυτό της και νιώθοντας ελεύθερη ξεπέρασε τα σχόλια μίσους που εκφράζονται καθημερινά προς το πρόσωπό της στα social media και τα οποία πλέον ξεπερνούν τα όρια. Μ΄αυτόν το τρόπο η Chiara αποφάσισε να μιλήσει στο κοινό της, ακόμα και σ' αυτούς που δεν έχουν smartphones ή tablets και δεν γνωρίζουν αυτές τις εκφράσεις μίσους απέναντί της. Το γυμνό στενό και μακρύ φόρεμα, γεμάτο μικροκρυστάλλους είναι το μέσο που επιλέγει να χρησιμοποιήσει.

«Το γυμνό είναι ένα πολύ ισχυρό σύμβολο τόσο της δύναμης όσο και της ευαλωτότητας. Το να ντύνεται μια γυναίκα με το δικό της γυμνό σημαίνει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, ότι είναι απαραβίαστη, ότι επενδύει το σώμα της με ένα νόημα που υπερβαίνει την ανδρική επιθυμία. Η γύμνια εξοργίζει τους ανθρώπους, επειδή η επίδειξη της έλλειψης ντροπής για το ίδιο το σώμα θεωρείται ως επίθεση στα ήθη. Αυτό το φόρεμα αποτίει φόρο τιμής στην ομορφιά των γυναικείων σωμάτων σε μια στιγμή που, σε ορισμένες χώρες του κόσμου, απειλούνται τα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα, τους αφαιρείται η ελευθερία να σπουδάσουν και να εργαστούν, το δικαίωμά τους σε μια ειρηνική ζωή καταπατείται από τον πόλεμο. Υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για πρόοδο αυτή τη στιγμή, ένα φόρεμα που διεκδικεί αδιαμαρτύρητα το δικαίωμα κάθε γυναίκας να λάμπει, γιορτάζει τη δύναμη των γυναικών ως υποκειμένων και όχι μόνο ως αντικείμενα του πόθου- δείχνει ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να ζει με φόβο, σε μειονεκτική θέση, σε φτώχεια ή να νιώθει ντροπή επειδή γεννήθηκε γυναίκα», έγραψε η Maria Grazia Chiuri, creative director του οίκου Dior στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. 

Look No3-The Hate Dress

329453791-1478970019173327-7718545261741208222-n.jpg

Η τρίτη εμφάνιση της Chiara Ferragni στο Sanremo είναι μια πραγματική δήλωση ενάντια στο μίσος: «Με αυτό το peplum φόρεμα φέρνουμε στη σκηνή του θεάτρου Ariston μερικές από τα μηνύματα μίσους που λαμβάνει συχνά η Chiara για την εμφάνισή της, το σώμα της και πάνω από όλα την ελευθερία της να νιώθει γυναίκα εκτός από μητέρα. Οι προτάσεις περιφρόνησης κεντημένες με μαύρα μαργαριτάρια είναι τα πραγματικά αδικήματα που οι haters απευθύνουν καθημερινά στις φωτογραφίες της που δημοσιεύονται στο Instagram», εξηγεί επίσης μέσα από το Instagram account της η δημιουργός του φορέματος, Maria Grazia Chiuri. Η creative directror είχε την ιδέα να κεντήσει αυτές τις μαύρες λέξεις σε ένα λευκό peplos σαν τη σελίδα ενός βιβλίου στην οποία εξιστορείται η άκαρπη περιφρόνηση ενάντια στην οποία πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα. Η Chiara Ferragni εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με με τέσσερις εκπροσώπους του συλλόγου Di.Re , γυναίκες στο δίκτυο κατά της βίας, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου Antonella Veltri, με τις οποίες είχε ήδη ποζάρει στο εξώφυλλο του Vanity Fair.

Look No4-The Cage

329585966-556969746478945-5172597431342361185-n.jpg

Το τέταρτο look της Chiara Ferragni στο Sanremo 2023 είναι το φόρεμα Gabbia, που ονομάστηκε έτσι για να «απελευθερώσει τις νέες γενιές από τα στερεότυπα φύλου στα οποία οι γυναίκες συχνά αισθάνονται εγκλωβισμένες». Το σύνολο αποτελούνταν από μια φόρμα ζέρσεϊ κεντημένη με στρας μέσα σε μια τούλινη φούστα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Jana Sterbak. Το σχέδιο της Maria Grazia Chiuri «αντιπροσωπεύει την ελπίδα να σπάσει τις συμβάσεις που επιβάλλει η πατριαρχία. Μια ελπίδα που εναποθέτουμε στα κορίτσια του σήμερα που θα είναι οι αυριανές γυναίκες. Αυτή είναι η ευχή μιας μητέρας για το κοριτσάκι της, που επιτέλους μπορεί να φωνάξει Vittoria!».