fbpixel

Search icon
Search
Feel the Summer: Το Margarita's house στη Σέριφο μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός
DESIGN

Feel the Summer: Το Margarita's house στη Σέριφο μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός

Υπό την επιμέλεια των Sinas Architects


Στη νότια πλευρά του νησιού της Σερίφου, κοντά στην όμορφη παραλία «Καλό Αμπέλι», υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται «Χωματοβούνι» που έχει παραμείνει παρθένα από την τουριστική υποδομή. Μια περιοχή με έντονες κλίσεις και αρκετούς καλοσχηματισμένους βράχους που κυριαρχούν στην πλαγιά. Περιηγηθείτε στις απόκρημνες γωνιές του κι εκπλαγείτε από την παρθένα ομορφιά του φυσικού τοπίου και τη θέα στην καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους. 

4f6ecd5c299944769dd83bb433964f93-qg8Va.jpg
b1ddc3f69e9969f215d60be0484ec32f-tti9W.jpg

Το εξοχικό σπίτι των 180 τετραγωνικών μέτρων που ανήκει σε ένα νεαρό ζευγάρι είναι χτισμένο σε έναν λόφο, όπου το έδαφος και οι βράχοι έχουν έντονη παρουσία. Το περίεργο σχήμα του σπιτιού εξυπηρετεί δύο σκοπούς: ο ένας είναι να προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην εκπληκτική ομορφιά που απλώνεται τριγύρω και ο άλλος να δημιουργεί βεράντες προστατευμένες ανά πάσα στιγμή από τον ήλιο και τους ανέμους του Αιγαίου. Το μοναδικό σχήμα της κατοικίας επιτρέπει τη διαδοχή βεραντών που προστατεύονται από τις ηλιακές ακτίνες και τους δυνατούς ανέμους του Αιγαίου, ενώ «σπάει» το κτίριο σε μικρότερους, ακανόνιστους όγκους. 

76ec49cc2ae04bf1b8e968d698573fa2-eJxUz.jpg

Το κτίσμα είναι κατασκευασμένο από πέτρα που ανασκάφηκε από την τοποθεσία και συναρμολογήθηκε στα χρώματα του τοπίου, επιτρέποντας έτσι στο κτίριο να ενσωματωθεί πλήρως και φυσικά στην αυθεντικά άγρια ​​τοποθεσία. Το κτίριο σχηματίζει μια ειρηνική σχέση με το άγριο τοπίο, στο οποίο ενσωματώνεται, κι ενισχύει την αυθεντικότητα και το παραδοσιακό στοιχείο της κατοικίας. Συνδυάζει μάλιστα όλα τα συστατικά του νησιού όπως πέτρα, χώμα, καλάμια, ξύλο με τα φυσικά χρώματα του χώρου, δημιουργώντας μια παραδοσιακή αλλά μοντέρνα ταυτόχρονα ατμόσφαιρα.

d3c65471440c4d8d92c0f69d377dc9b7-RLBsH.jpg
c-383-06bce2cbbd354ef2953a3832e1bf15c2-hI08p.jpg

Οι αποχρώσεις που κυριαρχούν στη διακόσμηση του σπιτιού είναι οι κατά βάση οι γήινες, ενώ τα υλικά του ξύλου και της πέτρας που περιτριγυρίζουν την κατοικία ενισχύουν αυτούς τους τόνους και δημιουργούν ταυτόχρονα μια χρωματική ισορροπία. Ωστόσο, στο εξωτερικό κομμάτι του κτίσματος, επικρατούν και πιο ζωηρά χρώματα, όπως το σαπουνί, το οποίο τονώνει και «ζωντανεύει» τη διαρρύθμιση του σπιτιού «σπάζοντας» έστω και λίγο τη μονοχρωμία των υλικών και των τόνων που κυριαρχούν. 

ddc74d7fba9c48af8fab47ef7405c82d-BUdPI.jpg

Οι πέτρινοι τοίχοι, από την άλλη, διατηρήθηκαν εμφανείς και στο εσωτερικό του, ώστε το κτίριο να έχει μια συνέπεια αρχιτεκτονική, ενώ χρώμα δίνουν τα έντονα χρωματισμένα κουφώματα που χαρίζουν μια ανάλαφρη νότα στον χώρο. Η λιτή διακόσμηση σε συνδυασμό με τα ανοιχτόχρωμα έπιπλα φωτίζουν τον καλοκαιρινό χαρακτήρα της κατοικίας και καλούν σε μια μοναδική εμπειρία διαμονής, όποιον εισέρχεται σε αυτό.

3b420bac526c25344fca8ab31972f941-cVlKl.jpg

Αbout

Οι Sinas Architects είναι ένα μικρό και πολύ δυναμικό αρχιτεκτονικό γραφείο, ενώ οι αρχιτέκτονες είναι παρόντες από την αρχή του σχεδιασμού μέχρι την ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας της κατασκευής. Η ομάδα είναι έμπειρη, αποτελούμενη από ταλαντούχα και δημιουργικά άτομα, ικανά να αντιμετωπίσουν τις ειδικές ανάγκες των πελατών τους. Η συλλογική τους εμπειρία μάλιστα καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία έργων, από νοσοκομεία κι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης έως καταστήματα λιανικής, πολυκατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών.

Sinas Architects

www.sinasarchitects.gr