fbpixel

Search icon
Search
Fall Travelers: Οι top 5 φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για τους λάτρεις της φύσης
TRAVEL

Fall Travelers: Οι top 5 φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για τους λάτρεις της φύσης

Μοναδικοί τόποι που θα «κλέψουν» την καρδιά των weekenders αυτής της εποχής


Παρόλο που το καλοκαίρι οδεύει επίσημα προς το τέλος του, η επιθυμία για ταξίδια και σύντομες αποδράσεις παραμένει ζωντανή και μας κάνει να θέλουμε να εξερευνήσουμε κάθε καλά κρυμμένο μυστικό της χώρας μας. Ειδικά για εσάς που λατρεύετε τη φύση και την ομορφιά που αυτή αποπνέει, ήρθε η στιγμή να επισκεφθείτε μερικούς από τους πιο κορυφαίους προορισμούς για όλα τα γούστα, γεμίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ημέρες του φθινοπώρου.

1. Καρπενήσι

Το Καρπενήσι, η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας, ξεχωρίζει για την απέραντη ομορφιά του και την πλούσια βλάστηση που προσφέρει. Ένας τόπος ιδανικός για ατελείωτη πεζοπορία στα στενά -ακόμα καταπράσινα- δρομάκια του τόπου. Πείτε «ναι» στις διαδρομές Κρίκελο και Δομνίστα ή, στην αντίθετη κατεύθυνση, για Βίνιανη και Φραγκίστα, τα χωριά της λίμνης δηλαδή, καθώς σε κοντινή απόσταση απλώνεται η υδάτινη έκταση της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών.

2. Ελάτη

Πάντα ζωντανή και πολύχρωμη, η Ελάτη βρίσκεται στους top προορισμούς που επιλέγουν με κλειστά μάτια οι weekenders του φθινοπώρου. Τα γραφικά σοκάκια, οι traditional ταβέρνες με το εξαίσιο local φαγητό και η ζεστασιά των ντόπιων είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που καθιερώνουν αυτό το χωριό σε έναν προορισμό συνώνυμο της fall season.

3. Μετέωρα

Οι επιβλητικοί ψηλοί βράχοι των Μετεώρων προκαλούν δέος σε όποιον τους δει από κοντά. Μια εκδρομή αυτή την εποχή αποτελεί η επίσκεψη εκεί, καθώς θα μπορέσετε να περπατήσετε και να θαυμάσετε αυτό το μεγαλοπρεπές θέαμα. Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά κάποια από τα πιο διάσημα μοναστήρια της ορθόδοξης εκκλησίας, που με τη θέα τους θα σας συγκλονίσουν καθώς μοιάζουν κρεμασμένα από τους βράχους. Η έννοια του breathtaking φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά!

4. Ορεινή Χαλκιδική

Η κλασικά όμορφη Χαλκιδική, που έχουμε την τύχη να την έχουμε δίπλα μας, δεν προσφέρει απλά την καλή θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά μπορεί να σας μαγέψει με την γοητεία της στα χωριά που είναι κρυμμένα μέσα στον Χολομώντα. Μη χάσετε την ευκαιρία να οδηγήσετε μέχρι την Αρναία και να περπατήσετε στα γραφικά στενά, να γνωρίσετε τους μόνιμους κατοίκους που αγαπούν τόσο δυνατά αυτόν τον τόπο.

5. Αράχοβα

Τα weekend στην Αράχοβα έχουν πάντα μια δόση κοσμικότητας. Ένας μαγευτικός συνδυασμός των χρωμάτων από τα σπίτια και τους πέτρινους δρόμους με τη βλάστηση που αλλάζει αποχρώσεις ανάλογα με την εποχή. Εκδρομή πρώτη, ανάμεσα στα έλατα, από την Αράχοβα προς την Αγόριανη. Μια εκδρομή που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη, χάρη στην ασυναγώνιστη ομορφιά του τόπου. Ακόμα και τον χειμώνα, αποτελεί σίγουρη επιλογή για κάθε travel lover.