fbpixel

Search icon
Search
Fall Skin: Οι top φθινοπωρινές θεραπείες για τέλειο δέρμα
MAGAZINE

Fall Skin: Οι top φθινοπωρινές θεραπείες για τέλειο δέρμα

Η δερματολόγος Έλενα Ραδοπούλου μάς εξηγεί ποιες θεραπείες είναι απαραίτητες να προγραμματίσουμε αυτήν την εποχή


Η περίοδος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι ιδανική για να ανανεώσουμε την επιδερμίδα μας και να την επαναφέρουμε στην αρχική της κατάσταση. 

Τι πρέπει να ελέγχουμε στον δερματολόγο κάθε χρόνο;

Οπωσδήποτε, πρέπει να γίνεται έλεγχος σε όλους τους σπίλους και τις μη μελαγχρωματικές βλάβες του δέρματος, καθώς και να αξιολογείται η κατάσταση της επιδερμίδας γενικότερα.

Με ποια μέθοδο γίνεται η διάγνωση των δερματικών προβλημάτων; 

Με τη δερματοσκόπηση. Με τη χρήση ειδικού εργαλείου εξετάζεται ο ασθενής σε όλο του το σώμα και, ανάλογα με τη διάγνωση, προτείνονται αντίστοιχες θεραπείες. Η εξέταση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά ετησίως από δερματολόγο και είναι καλό να γίνεται κάθε χρόνο, την ίδια εποχή.

Ποια θεραπεία είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα μετά τις διακοπές; 

Επειδή το καλοκαίρι το δέρμα μας έχει αφυδατωθεί, λόγω της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο, εμφανίζονται επιπλέον φακίδες και κηλίδες γήρατος. Επίσης, από τη χρήση αντηλιακού τείνει να «μπουκώνει» και να μην έχει καθαρή όψη. Έτσι, ο βαθύς δερματολογικός καθαρισμός είναι αναγκαίος για την απομάκρυνση σμήγματος και για πιο ενυδατωμένη και καθαρή όψη της επιδερμίδας.

shutterstock-145143487.jpg

Τι θα μας βοηθήσει να ανανεώσουμε το skincare μας; 

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσετε θεραπείες ομορφιάς και απολέπισης, όπως είναι η δερμοαπόξεση με διαμάντι ή κρυστάλλους ή η υδροδερμοαπόξεση -πάντα ημέρα και σε δερματολόγο που θα σας καθοδηγήσει ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σας δέρματος.

Αυτές οι τεχνικές απομακρύνουν την εξωτερική στιβάδα και προάγουν την κολλαγονογένεση, προκαλώντας ανανέωση δέρματος και σβήσιμο των λεπτών γραμμών και των δυσχρωμίων. Η δερμοαπόξεση συνδυάζεται άψογα με Dermapen, δηλαδή ενέσιμη μεσοθεραπεία. Ανάλογα με τις ανάγκες, εγχέεται το αντίστοιχο κοκτέιλ στην επιδερμίδα, χαρίζοντας λάμψη, ενυδάτωση, σβήσιμο των ρυτίδων και των κηλίδων. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε τη χρήση αντηλιακού! Πρέπει να συνεχιστεί και τον χειμώνα, διότι οι ακτίνες του ήλιου είναι πάντα βλαβερές.

Τι είναι το ενέσιμο liquidlift; 

Πρόκειται για θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό. Μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή, ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σας, για να ενισχύσετε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά. Με αυτόν τον τρόπο αναπληρώνονται οι χαμένοι όγκοι και το οβάλ παίρνει την αρχική του μορφή. Εφαρμόζεται και στις περιοχές των ζυγωματικών, της γωνίας της γνάθου, του πιγουνιού, των μαύρων κύκλων, της μύτης και φυσικά των χειλιών.

Να ξεκινήσουμε τώρα θεραπείες laser ή είναι ακόμη νωρίς; 

Κι όμως! Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσετε. Οι θεραπείες σύσφιγξης προσώπου και λαιμού με laser Nd-Yag, μάλιστα, είναι από τα gold standard του ιατρείου μας. Προτείνονται συνεδρίες ανά μήνα, με αποτέλεσμα θεαματικής λάμψης και ανόρθωσης. Επίσης, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να επανέλθετε στην αποτρίχωση με Laser Alexandrite και να ξεφορτωθείτε την αντιαισθητική τριχοφυΐα.

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από «τα κιλά των διακοπών»;

Αν οι διακοπές σάς άφησαν κατάλοιπο μερικά κιλάκια, μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε εύκολα χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό εξατομικευμένων πρωτοκόλλων του ιατρείου μας.

elenar-001-as.jpg


Ευχαριστούμε την ιατρό δερματολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.

Απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ειδικεύθηκε, επί πενταετία, στη δερματολογική και αλλεργιολογική κλινική του Technische Universität München και σε θέματα ιατρικής αισθητικής. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας μπότοξ, των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό και της μεσοθεραπείας, καθώς και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310272255, radopouloudermatology.business.site

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021