fbpixel

Search icon
Search
Fall Getaways: Οι απόλυτοι ορεινοί προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείτε αυτήν την εποχή
TRAVEL

Fall Getaways: Οι απόλυτοι ορεινοί προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείτε αυτήν την εποχή

Μαγευτική αύρα αναζωογόνησης και μια καταπράσινη όαση που σταδιακά γνωρίζει τα χρώματα της νέας εποχής


Περνώντας σε νέα εποχή και μπαίνοντας για τα καλά σε work mood για χάρη μιας απαιτητικής σεζόν που ανοίγετε μπροστά μας, υπάρχουν στιγμές που αναπολούμε την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού που αφήσαμε πίσω μας και προσπαθούμε απεγνωσμένα να ξεκλέψουμε μερικές ημέρες για να γεμίσουμε και πάλι τις μπαταρίες μας, αντλώντας τις απαραίτητες δόσεις ενέργειας. Βάσει αυτού και υπό τις απερίγραπτες ομορφιές που ξεπροβάλλουν από κάθε γωνιά του τόπου μας, συγκεντρώσαμε τους ορεινούς προορισμούς της χώρας που φημίζονται για την αναζωογονητική τους αύρα και παίρνουν άλλη διάσταση όσο ο καιρός μεταβάλλεται, με τα fall feelings να πρωταγωνιστούν.

Ανακαλύψτε τους απόλυτους ορεινούς προορισμούς & ετοιμαστείτε να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες με φόντο τα επιβλητικά βουνά της Ελλάδας!

Ζαγοροχώρια

1-BtLun.jpg
Photo: Eurokinissi

Tα Ζαγοροχώρια βρίσκονται στον ελληνικό χάρτη για εσάς που λατρεύετε τις εναλλακτικές διακοπές τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το φθινόπωρο. Βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, πεζοπορία κι αναρρίχηση σε ψηλές κορυφές, rafting, ιππασία, αλλά και φανταστικό φαγητό -όλα προσφέρονται διάπλατα και χωρίς περιορισμούς για να ξεκουραστείτε και να κάνετε δικές σας αξέχαστε εμπειρίες. Οι πύργοι της Αστράκας -κατακόκκινοι από τον απογευματινό ήλιο-, το Μεγάλο Πάπιγκο και οι Οβίρες Ρογκοβού -λίμνες σε μια μικρή χαράδρα που θα σας μαγέψουν με τα καταγάλανα νερά κι από το σκέπασμα της πυκνής βλάστησης που σταδιακά «ντύνεται» με φθινοπωρινές αποχρώσεις-, τα φημισμένα φαράγγια του Βίκου και του Αώου, που σμιλεύτηκαν από το νερό στη διάρκεια της Πλειστοκαινικής περιόδου, ενώ στον πάτο τους ρέουν οι δύο μεγάλοι ποταμοί, ο Αώος και ο Βοϊδομάτης και το Βοϊδομάτη -το καταλληλότερο σημείο για πεζοπορία και extreme sports-, είναι μερικά από τα μέρη τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στα μαγικά Ζαγοροχώρια.

2-wotBE.jpg
Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa

Πραγματοποιήστε το check in σας στο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, όπου θα καταφέρετε να αποφορτιστείτε πλήρως από την αστική ατμόσφαιρα και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ μετά την εξερεύνηση αυτού του minimal καταλύματος προγραμματίστε μια βόλτα με τα αλογάκια που βρίσκονται διάσπαρτα σε στεγασμένους χώρους σε όλη την περιοχή, κάτι που θα σας αναζωογονήσει στη στιγμή.

1-YgVFy.jpg
Κουκουνάρι

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις εκπληκτικές νοστιμιές που μπορείτε να βρείτε στο traditional εστιατόριο Κουκουνάρι, το οποίο στεγάζεται στο Μεγάλο Πάπιγκο και προσφέρει ντόπια πιάτα που «ξεπροβάλλουν» τις ατελείωτες ομορφιές ολόκληρης της περιοχής. Χωρίς καν να το σκεφτείτε, δώστε μια γευστική ευκαιρία υπό τη γοητεία της rustic αύρας στις σπιτικές πίτες με αγνά και φρέσκα υλικά, στα εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά και στην μεθυστική ποικιλία από κρασιά που θα απογειώσουν το γευστικό σας ταξίδι.

Πήλιο

shutterstock-538004473.jpg

Τέσσερις εποχές, ο απόλυτος προορισμός για όλα γούστα! Στο Πήλιο μπορείτε να τα ζήσετε όλα και να γεμίσει με ανανεωμένη αύρα ακόμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα: η παραλία του Μυλοπόταμου που μπορείτε να αφεθείτε στα νερά της όσο ο ζεστός καιρός συνεχίζεται, το λιμάνι της Νταμούχαρης, η τέχνη και ο πολιτισμός υπό τα οποία λαμβάνουν χώρα δρώμενα που προσαρμόζονται πλήρως στα νέα δεδομένα υγιεινής, το εξαιρετικό φαγητό και τα τιρκουάζ νερά καθιστούν το Πήλιο ως έναν από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς το χειμώνα, το καλοκαίρι και τις μεταβατικές εποχές. Είναι γεμάτο από μονοπάτια και διαδρομές πεζοπορίας που μπορεί να απολαύσει κανείς τη φύση σε πρώτο πλάνο, ενώ κατά τη διάρκεια της διαμονής του μπορεί να επισκεφθεί και τα γύρω χωριά, όπως τη ultra γραφική Ζαγορά που είναι απλωμένη σε μια καταπράσινη πλαγιά. Μια σειρά από μικρά μουσεία -γεμάτα ιστορία κι αναμνήσεις- προσδίνουν στην περιοχή μια μορφή τέχνης που ξεχωρίζει από άλλες, κάτι που ισχύει και για το φαγητό -ντόπιο, με ποικιλία ψαριών, ζυμωμένο ψωμί και ιδιαίτερα καλούδια που μένουν στον ουρανίσκο του επισκέπτη, κάνοντάς τον να θέλει να βρίσκεται στο Πήλιο ξανά και ξανά. Τέτοιες κι ακόμα περισσότερες γεύσεις, μπορείτε να απολαύσετε στην Τσαγκαράδα εντοπίζοντας το Aleka's House που φημίζεται για τα πεντανόστιμα dishes που προσφέρει σε ντόπιους κι επισκέπτες.

3-EWvLv.jpg
Aleka's House

Υπό τη γοητεία μιας πετρόχτιστης βίλας που ακούει στο όνομα Selina Centavrus Pelion και βρίσκεται στη Μακρινίτσα, είναι στο χέρι σας να χαρείτε τη γλυκιά φιλοξενία των ιδιοκτητών που ποντάρουν στη δύναμη που αποπνέει ολόκληρος ο τόπος και καλωσορίζει τους φιλοξενούμενους με ευγένεια και διάθεση για την παροχή όλων των ανέσεων.

Μέτσοβο

shutterstock-363777311.jpg

Με τους επισκέπτες να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, το Μέτσοβο αποτελεί must visit προορισμό για εσάς, τους φίλους και την οικογένειά σας, έτσι ώστε να περάσετε ένα ξεκούραστο και γεμάτο όμορφες εικόνες Σαββατοκύριακο. Φολκλορικά ξυλοτεχνήματα, παραδοσιακή αισθητική, πλούσιες ντόπιες γεύσεις κι άνθρωποι όλων των ηλικιών αναδύονται στα στενάκια της περιοχής για να συμπληρώσουν ιδανικά την όλη εικόνα που θα αποκομίσετε από το ταξίδι σας. Βόλτες στις ανηφοριές του χωριού με σχεδόν αναγκαίες στάσεις στην πινακοθήκη του Μετσόβου, το πάρκο του Αγίου Γεωργίου -ένα άλσος με όλα τα είδη δέντρων που συναντάμε στην Πίνδο- το τυροκομείο και το οινοποιείο του Αβέρωφ. Το φολκλόρ με τη ζωντανή παράδοση συνυπάρχουν αρμονικά, αλληλοϋποστηρίζονται και κατά κάποιον τρόπο δημιουργούν ένα σύνολο αυθεντικό κι αξιοθαύμαστο για τους επισκέπτες.

4-Hexue.jpg
Grand Forest Metsovo

Εάν ψάχνετε το απόλυτο κατάλυμα στην περιοχή του Μετσόβου για να χαλαρώσετε και να αφεθείτε σε μια ultimate όαση πολυτέλειας, προτιμήστε να μείνετε στο Grand Forest Metsovo που όπως δηλώνει και το όνομά του εστιάζει στα καταπράσινα στοιχεία του δάσους που το πλαισιώνει. Επίσης, μην ολοκληρώσετε το ταξίδι σας στο βγαλμένο από παραμύθι Μέτσοβο χωρίς να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές γεύσεις για τις οποίες ξεχωρίζει, επιλέγοντας να δειπνίσετε στο Αρχοντικό που υπόσχεται να μείνει στην καρδιά και στο μυαλό σας χωρίς περιττές προσπάθειες. Επιλέξτε από τον ολοένα και πιο εμπλουτισμένο κατάλογο του συγκεκριμένου καταστήματος και του ομώνυμου ξενοδοχείου λαχταριστούς handmade μεζέδες, εξαιρετικά μαγειρεμένα κρέατα δικής τους παραγωγής και ολοκληρώστε με τον πιο γλυκό τρόπο δοκιμάζοντας τα σπιτικά desserts που θα σας προσφερθούν, απολαμβάνοντάς τα όλα υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής.

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

shutterstock-1239748840.jpg

Μια ανάσα από την Έδεσσα, βρίσκεται ο διατηρητέος οικισμός του Aγίου Aθανασίου (ή Tσέγανη). Το χωριό, χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα στους πρόποδες του βουνού Kαϊμακτσαλάν, στην κορυφή Πιπερίτσα στα 1.200 μ. και ήταν κάποτε μια κτηνοτροφική κοινότητα, που άνθησε μέχρι τη δεκαετία του ’70 κι αποτέλεσε σταθμό για τα μετέπειτα χρόνια που ακολούθησαν. Με την κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου το 1995, ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό με κεραμοσκεπή κτίρια, δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζεται τέλεια με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Βρισκόμενοι εκεί, θα συναντήσετε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές σας εξορμήσεις: παραδοσιακή φιλοξενία, περιηγήσεις, ιππασία, τοξοβολία κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα για να απολαύσετε τη φύση και τη διαμονή σας στο συγκεκριμένο dreamy place. Σαν bonus, οι snow lovers μπορείτε να κάνετε και σκι κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών!

Επειδή ταξίδι χωρίς την πρέπουσα «γνωριμία» με τις παραδοσιακές συνταγές δε γίνεται, βάλτε στην to go λίστα σας μια επίσκεψη στην παραδοσιακή ταβέρνα Καταφύγιο που για παραπάνω από είκοσι χρόνια παρέχει στους θαμώνες και τους ταξιδιώτες της την καλοσυνάτη φιλοξενία για την οποία όλοι έχουν κάτι να πουν. Μαζί με το συγκλονιστικό φαγητό που θα καλύψει το τραπέζι σας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πόσο αρμονικά συνδυάζεται ο αρχοντικός διάκοσμος με τις μοντέρνες πινελιές που έρχονται να ανανεώσουν τον αέρα.

3-rEX1q.jpg
Hotel Kaimak Inn Spa & Resort

Μετά από μια ημέρα στα καλντερίμια του χωριού και την εξερεύνηση όσων το καθιστούν ξεχωριστό, ξεκουραστείτε στο Hotel Kaimak Inn Spa & Resort με το απαράμιλλο design και την local αισθητική να κυριαρχούν. Ένα πραγματικό κόσμημα σε όλη την περιοχή που παρέχει έντονη ψυχαγωγική κι αθλητική δραστηριότητα, θα σας χαρίσει μια ultra lux εμπειρία μιας και διαθέτει εγκαταστάσεις και προσωπικό για μασάζ που θα σας χαλαρώσει στη στιγμή.

Παλαιός Παντελεήμονας

shutterstock-458551672.jpg

Όταν τα άγρια στοιχεία συναντούν την επιβλητική ομορφιά, το αποτέλεσμα δικαιώνει και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες! Με το χαρακτηρισμό «Παραδοσιακός Οικισμός», ο Παλαιός Παντελεήμονας αντιπροσωπεύει ευλαβικά τα δείγματα παράδοσης της μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στη βόρεια Ελλάδα. Αν και πολλοί από τους ντόπιους του χωριού είχαν εγκαταλείψει τα εδάφη τους ( κατά το 1950), ο τόπος κατάφερε να διατηρήσει τη μοναδικότητά του και μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων, αφού από το 1980 κι έπειτα ο πληθυσμός αυξήθηκε ραγδαία. Με τον τουρισμό να «χτυπάει κόκκινο», το χωριό θαυμάζεται για την αυθεντικότητά του όσον αφορά στην αρχιτεκτονική, αλλά και στο χαρακτήρα των φιλόξενων κατοίκων, που υποδέχονται με τον πιο οικείο τρόπο χιλιάδες επισκέπτες ανά τα χρόνια και κάθε εποχή.

Υπό τη σκιά του βουνού των Θεών, μαγευτείτε από τη νοστιμιά μιας σειράς από διάφορες παραλλαγές σε κρεατικά μαγειρεμένα κρασάτα ή κοκκινιστά στο εστιατόριο Όλυμπος, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στα χρόνια της λειτουργίας του και μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά στον πάνω όροφο του καταστήματος που αγναντεύει σε ολόκληρη την Πιερία.

3-Fk7sz.jpg
Enastron Guesthouse

Γράφοντας για ανυπέρβλητη θέα, το Enastron Guesthouse στεγάζεται στον Παλαιό Παντελεήμονα και βρίσκεται σε τέτοια τοποθεσία που κοιτά περήφανα τα ορμητικά νερά του φθινοπώρου που πλαισιώνουν ολόκληρη την περιοχή. Κάνοντας κράτηση σε αυτό και βλέποντάς το από κοντά, θα καταλάβετε σε ανύποπτο χρόνο πόσο ειδυλλιακά στήνονται τα πέτρινα δρομάκια με τα μοσχοβολιστά άνθη στις άκρες τους και οι άνθρωποι που περιφέρονται τριγύρω με το βλέμμα ικανοποίησης να δίνει την απάντηση για την όλη του διαμονή.

Κεντρική Φωτογραφία: Μέτσοβο