fbpixel

Search icon
Search
Fall Closet: 5  golden tips για την οργάνωση της φθινοπωρινής ντουλάπας
WELLNESS

Fall Closet: 5 golden tips για την οργάνωση της φθινοπωρινής ντουλάπας

Δίνουμε έμφαση στους κανόνες χρηστικότητας και δημιουργούμε από την αρχή την κατάλληλη αποθήκευση των ρούχων μας


Το φθινόπωρο σηματοδοτεί ουσιαστικές αναθεωρήσεις και νέα ξεκινήματα. Ειδικά σε ό,τι αφορά την κατοικία μας και την εσωτερική της διαμόρφωση, η συγκεκριμένη εποχή αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να δώσουμε έμφαση στις διαδικασίες οργάνωσης και εκκαθάρισής της. Προτεραιότητά μας αυτήν την περίοδο της μετάβασης, είναι η τακτοποίηση της ντουλάπας μας. Ξεκινάμε από το μηδέν και συνεχίζουμε με απλά και πρακτικά βήματα. Είναι σημαντικό να προσέξουμε τους κανόνες χρηστικότητας, οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο και στην τελική εικόνα, αλλά και στην εξοικονόμηση χώρου και χρόνου. Εμείς συγκεντρώσαμε έναν εύκολο οδηγό με 5 συμβουλές για την πιο αποτελεσματική τακτοποίηση της φθινοπωρινής μας ντουλάπας. 

Take some notes! 

Κανόνας νούμερο 1: Άδειασμα και εκκαθάριση

shutterstock-1907128786.jpg

Ξεκινάμε την οργάνωσή μας, αδειάζοντας κάθε χώρο της ντουλάπας μας. Σε αυτό το step, ειδικά αν "μπλέκονται" καλοκαιρινά και φθινοπωρινά accessories και ρούχα, είναι απαραίτητη η κίνηση να αποφασίσουμε ποιά από αυτά θέλουμε να κρατήσουμε και ποιά όχι. Καλό είναι να δωρίζουμε τα pieces, που πλέον δεν νιώθουμε την ανάγκη να φορέσουμε. Από εκεί και πέρα, προχωρούμε στη σωστή εκκαθάριση. Αξιοποιώντας διάφορους εύκολους τύπους αποθήκευσης, όπως είναι τα καλάθια, ξεχωρίζουμε καλοκαιρινά και φθινοπωρινά, αντίστοιχα. Στη νέα μας γκαρνταρόμπα, θα επιλέξουμε αποκλειστικά εκείνα που αφορούν στην συγκεκριμένη εποχή. Με αυτόν τον τρόπο, είναι ακόμη πιο απλό να δημιουργήσουμε νέους χώρους για τις μετέπειτα αγορές μας. 

 Βήμα δεύτερο: Καθάρισμα και...καθάρισμα

shutterstock-510916726.jpg

Καθώς περνάμε στο συγκεκριμένο βήμα, είναι χρήσιμο, προτού τοποθετήσουμε την φθινοπωρινή μας συλλογή ρούχων στην ντουλάπα μας, να έχουμε φροντίσει για το πλύσιμο και καθάρισμά τους. Βέβαια, μια κίνηση, η οποία μας λύνει τα χέρια, είναι να επιμεληθούμε την καθαριότητα, ειδικά των jackets και παλτών, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οργανώνουμε δηλαδή την summer wardrobe μας. 

Βήμα τρίτο: Οργάνωση και ρολάρισμα

shutterstock-765182218.jpg

Φτάνουμε σιγά σιγά στις τελικές, αλλά σημαντικές κινήσεις μας. Για να καταφέρουμε να διευκολύνουμε την διαδικασία εύρεσης κάθε item, μια ενδιαφέρουσα λύση είναι να τοποθετήσουμε τα ενδύματά μας ανά χρώμα. Ακολουθώντας την συγκεκριμένη μέθοδο, νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση, καθώς κυριαρχεί αρμονία και ισορροπία στην συνολική εικόνα της ντουλάπας. Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η τακτική αυτή μας βοηθά να γλιτώνουμε χρόνο κάθε πρωί που ψάχνουμε για το κατάλληλο outfit. 

Όσον αφορά την αποθήκευση ρούχων, όπως είναι οι μπλούζες, μια κυρίαρχη τάση, η οποία κάνει πράξη τις αρχές της guru, Marie Kondo, είναι το ρολάρισμα. Μέσω αυτού, προλαμβάνουμε το πιθανό τσαλάκωμά τους και εξοικονομούμε ξανά χώρο. Μπορούμε να προμηθευτούμε ειδικά αποθηκευτικά κουτιά ή καλάθια, στα οποία να τοποθετήσουμε, ρολάροντας, τα ρούχα. Καλό είναι να δημιουργήσουμε και στη συγκεκριμένη διαδικασία, κατηγορίες. Για παράδειγμα, στο ένα καλάθι, θα επιλέξουμε να βάλουμε μόνο formal pieces. 

Βήμα τέταρτο: Διαχωρισμός και "έξυπνη" αποθήκευση των accessories

42f05329b1216f21c19a41319858067f.jpg

Θυμόμαστε πάντα ότι κάθε αποθηκευτικός χώρος αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη ομάδα αντικειμένων. Την ίδια στρατηγική λαμβάνουμε υπόψιν και σε ό,τι αφορά στα accessories. Δεν ξεχνάμε: Προτού αποθηκεύσουμε αξεσουάρ, διαχωρίζουμε ποιά είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη εποχή και ποιά όχι, όπως ακριβώς εφαρμόσαμε στα ρούχα. Από εκεί και πέρα, κυκλοφορεί μια ευρεία γκάμα από συστήματα αποθήκευσης, όπως οργανωτής συρταριού, ειδική κρεμάστρα για ζώνες και φουλάρια και organisisng σετ μικρών κουτιών και θηκών για ρολόγια και λοιπόν κοσμημάτων. 

Βήμα πέμπτο: Αρμονικό άρωμα 

19004f79e36fdc6a5f43799a427c1581-1.jpg

Εκτός από την καθαριότητα που είναι απαραίτητη, μπορούμε να φροντίσουμε και για τα όμορφα αρώματα της ντουλάπας μας. Λεβάντα, σαντανόξυλο και μέντα αποτελούν τα πιο γοητευτικά συστατικά, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως βασικά συστατικά για να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα bottles η φακελάκια. Δίνουμε προσοχή σε soft επιλογές.

Keep organizing!