fbpixel

Search icon
Search
Fall bucket list: Πώς να θέσετε και να πετύχετε νέους στόχους
PSYCHOLOGY

Fall bucket list: Πώς να θέσετε και να πετύχετε νέους στόχους

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζατε!


Το καλοκαίρι σιγά σιγά οδεύει προς το τέλος του και η νέα σεζόν έρχεται με φόρα, συνοδευόμενη από έναν άκρως ελπιδοφόρο αέρα ανανέωσης. Έχοντας «γεμίσει» κάθε σπιθαμή του μυαλού μας με όμορφες εικόνες, διαφορετικές εμπειρίες, ξεχωριστές γεύσεις και μεθυστικές μυρωδιές που θα θυμόμαστε για μια ολόκληρη ζωή, δηλώνουμε πιο αποφασισμένες και έτοιμες από ποτέ να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό το επερχόμενο φθινόπωρο. Ωστόσο, πώς μπορούμε να θέσουμε και να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε κατά νου από εδώ και στο εξής, χωρίς να αποτύχουμε παταγωδώς για μια ακόμα χρονιά; Ε, λοιπόν, τελικά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζαμε και ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο μια για πάντα.

Για ποιον λόγο χρειάζεται να θέσετε νέους στόχους για τη νέα σεζόν;

shutterstock-1033103851.jpg

Ενδεχομένως να μην έχετε μπει ξανά σε αυτή τη διαδικασία και να μην γνωρίζετε ποιο είναι το πραγματικό όφελος που θα αποκομίσετε από τη φθινοπωρινή σας στοχοθεσία. Ουσιαστικά, οι νέοι στόχοι που θα θέσετε θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε προσηλωμένοι σε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε να κατορθώσετε εντός της νέας σεζόν, αφού όπως έχει αποδειχθεί τα αποτελέσματα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι θετικά. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να μην το δοκιμάσετε;

Πώς μπορείτε να θέσετε τους κατάλληλους στόχους;

shutterstock-503689654.jpg

Αρχικά, το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε τις πραγματικές σας επιθυμίες. Δυναμικότητα, περισσότερη οργάνωση ή μήπως να αρχίσετε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στην φροντίδα του εαυτού σας; Έτσι, μόλις καταλήξετε σε ένα βέβαιο συμπέρασμα το δεύτερο βήμα, είναι να οργανώσετε με σειρά προτεραιότητα τους στόχους σας, αποτυπώνοντας όλες σας τις σκέψεις σε ένα χαρτί, ώστε να διαπιστώσετε με ρεαλιστικό τρόπο τις προσωπικές σας ανάγκες την δεδομένη χρονική περίοδο.

Έπειτα, ξεκινήστε την ομαδοποίηση τους, αναλόγως με τον τομέα, τον οποίο αφορούν. Εργασία, ευ ζην, διατροφή και προσωπική εξέλιξη μπορούν να είναι οι βασικές σας κατηγορίες, ενώ κατ’ αυτόν τον τρόπο οι στόχοι σας θα καταστούν περισσότερο υλοποιήσιμοι και σαφέστατα πιο συγκεκριμένοι.

Το τελευταίο και βασικότερο βήμα είναι να θέσετε ένα χρονοδιάγραμμα για κάθε έναν από αυτούς. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε να χάσετε δυο κιλά, τότε μπορείτε να αφήσετε ένα περιθώριο ενός μήνα, καθώς με αυτόν τον τρόπο δε θα μπορέσετε να παρεκκλίνετε από τις προσωπικές σας επιδιώξεις, μένοντας απολύτως πειθαρχημένοι σε αυτές. Παράλληλα, μην ξεχάσετε να επανεξετάσετε την λίστα σας, ύστερα από έναν μήνα, ώστε να διαπιστώσετε, αν ήσασταν τόσο συνεπείς, όσο χρειαζόταν ή «ξεγλιστρήσατε» για ακόμα μια σεζόν, αφήνοντας τον εαυτό σας περισσότερο «χαλαρό», από όσο θα έπρεπε.

Εν τέλει, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε, ούτε και να αγχώνεστε για όσα έρχονται. Πάρτε βαθιές ανάσες, χαλαρώστε, οργανωθείτε, απολαύστε την κάθε στιγμή και προσπαθήστε να βελτιώσετε όλα σας τα τρωτά σημεία από σήμερα κιόλας. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως από εδώ και πέρα θα σας αγαπάτε και θα σας φροντίζετε περισσότερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και είμαστε σίγουρες πως θα μπορέσετε να τα βγάλετε πέρα με απόλυτη επιτυχία. Δημιουργήστε την δική σας bucket list και βγείτε από το comfort zone σας, χωρίς να διστάσετε λεπτό για όλα όσα θέλετε να κατορθώσετε.

Stop dreaming about your bucket list and start living it!