fbpixel

Search icon
Search
Fall Binge-watching: Οι 6 καλύτερες φθινοπωρινές ταινίες όλων των εποχών
ARTS & CULTURE

Fall Binge-watching: Οι 6 καλύτερες φθινοπωρινές ταινίες όλων των εποχών

All time classic films για να απολαύσετε αυτήν την εποχή


Ο Σεπτέμβρης έχει μπει και ο καιρός θα αρχίσει σε λίγο να ψυχραίνει, πράγμα που σημαίνει πως τα movie nights γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Τι καλύτερο, άλλωστε, από μια cozy βραδιά στο σπίτι με καλή παρέα και μια ταινία να παίζει! Γι' αυτό, λοιπόν, κι εμείς ξεχωρίσαμε τις καλύτερες όλων των εποχών που θα σας βάλουν από τώρα στο απόλυτο φθινοπωρινό mood και το μόνο σίγουρο είναι πως θα τις λατρέψετε που δεν τις έχετε παρακολουθήσει ήδη.

Παρακάτω, οι all time classic παραγωγές που αποτελούν ωδή στο φθινόπωρο και την ξεχωριστή ατμόσφαιρά του!

When Harry Met Sally (1989)

when-harry-met-sally.jpg

Κάνοντας τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο κοινό να νοσταλγεί τις '80s στιγμές ερωτισμού, η ταινία "When Harry met Sally" αποτελεί μια από τις διαχρονικότερες ρομαντικές κομεντί. Ο Harry και η Sally πορεύονται στη ζωή ως δύο πολύ καλοί φίλοι χωρίς, αρχικά, να έχουν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο μιας ερωτικής σχέσης που θα άλλαζε ολοκληρωτικά το χρόνο που περνούσαν από κοινού. Έρχεται, όμως, η στιγμή που μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν πως είναι δύσκολο να υπάρξει μια δυνατή φιλία μεταξύ δύο εκπροσώπων του αντίθετου φύλλου, ειδικά όταν τρέφονται ερωτικά αισθήματα μεταξύ τους. Τελικά η μεταξύ τους σχέση οδηγείται στο ερωτικό κομμάτι; Πρωταγωνιστούν: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher κ.ά.


October Sky (1999)

4-eek1j.jpg

Με '50s διάθεση και σκηνικό, διατυπώνεται η ιστορία ενός αγοριού στη δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που η μόνη του επαγγελματική διέξοδος, μεγαλώνοντας, είναι τα ορυχεία της περιοχής του. Η εκτόξευση, όμως, του δορυφόρου Sputnik, τον Οκτώβριο του 1957, του αλλάζει τη ζωή και κάνει αυτόν και την παρέα του να προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να φτιάξουν τους δικούς τους πυραύλους. Φαντασία ή πραγματικότητα; Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern κ.ά.


Election (1999)

3-0j1gh.jpg

H συγκεκριμένη ταινία συνδυάζει το black χιούμορ με ένα έξυπνο σενάριο. Με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, η μαθητική ζωή που παρουσιάζεται μέσα από ένα σχολικό περιβάλλον αποκαλύπτει κάθε πτυχή της καθημερινότητας που για κάποιους είναι άκρως απαιτητική και για κάποιους άλλους τελείως σαν ένα παιχνίδι. Με τους μαθητές να καλούνται να φέρουν εις πέρας κάθε καθήκον που τους ανατίθεται και με ορισμένους να αδιαφορούν πλήρως, οι σχολικές εκλογές που διαδραματίζονται κεντρίζουν την προσοχή όλων -μαζί και των εκπαιδευτών- και βρίσκουν τον τρόπο να απασχολούν. Πρωταγωνιστούν: Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Loren Nelson κ.ά.


Autumn in New York (2000)

6-90lpp.jpg

Μια ρομαντική κομεντί που παρουσιάζει το lifestyle της δεκαετίας του '90 σε μια από τις πιο χαοτικές πόλεις, τη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, ένας 48χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου που έχει πολλές κατακτήσεις κι αποτελεί έναν ιδιαίτερα ευκατάστατο άνδρα ολόκληρης της πόλης, γνωρίζει μια 21χρονη κοπέλα που πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου, με την οποία αναπτύσσει μια ιδιαίτερα στενή σχέση που συνεχώς εξελίσσεται. Αν και ο ίδιος αποφεύγει τις συναισθηματικές δεσμεύσεις, βρίσκει στο πρόσωπο της νεαρής γυναίκας ό,τι ακριβώς τον βοήθησε να αναθεωρήσει και να αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης του. Κατά πόσο, όμως, μια τέτοια σχέση μπορεί να διαρκέσει μέσα στο χρόνο σε μια κοινωνία που εστιάζει στο «διαφορετικό» και καταλήγει να το κατακρίνει. Πρωταγωνιστούν: Richard Gere, Vera Farmiga, Winona Ryder κ.ά.


Far From Heaven (2002)

image-w1280.jpg

Μια ταινία που κατέκτησε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ -ανάμεσα στις οποίες μια για την Julianne Moore, αλλά και μια στην κατηγορία Καλύτερης Φωτογραφίας- γεγονός που την κάνει μια από τις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών. Μια ρομαντική καρτ ποστάλ, μια μελαγχολική πρωταγωνίστρια και η ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής σε όλο της το μεγαλείο. Μια γυναίκα ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της είναι ομοφυλόφιλος, αλλά το πραγματικό σκάνδαλο ξεσπά όταν η ίδια εμφανίζεται δημόσια με τον μαύρο κηπουρό της - κάτι το τολμηρό για το ρατσιστικό Κονέκτικατ του 1957. Πρωταγωνιστούν: Julianne Moore, Dennis Quaid, Dennis Haysbert κ.ά.


Lost in Translation (2003)

lostintranslation.jpg

Πρόκειται για ακόμα μία all time classic ταινία, που έκανε ευρέως γνωστή την Scarlett Johansson και είμαστε σίγουροι πως θα τη γνωρίζετε. Η μελαγχολία της πρωταγωνίστριας μοιάζει να συμπληρώνει την όλη ατμόσφαιρα των πρώτων κρύων ημερών, ενώ όλες οι αιωρούμενες ψυχές αυτού του κόσμου βρίσκονται στο επίκεντρο. Έρωτες και πάθη και όλα τα προβλήματα που αυτά μπορεί να φέρουν θα σας συναρπάσουν. Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Bill Murray, Akiko Takeshita κ.ά.

Enjoy!

Κεντρική φωτογραφία: Lost in Translation