fbpixel

Search icon
Search
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας σηκώνει αυλαία: Αυτές είναι οι most-awaited ταινίες που θα παρουσιαστούν
ARTS & CULTURE

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας σηκώνει αυλαία: Αυτές είναι οι most-awaited ταινίες που θα παρουσιαστούν

Οι πολυαναμενόμενες παραγωγές που θα δούμε τις προσεχείς ημέρες


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας σηκώνει σήμερα αυλαία και θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Ήδη πολλοί stars έχουν καταφθάσει στη μεγαλύτερη και πιο παλιά γιορτή του κινηματογράφου, ανάμεσα στους οποίους η πάντα κομψή Angelina Jolie και το iconic ζευγάρι Monica Bellucci και Tim Burton.

Οι σινεφίλ ήδη ανυπομονούν για τις πρεμιέρες των πολυαναμενόμενων ταινιών, που πρόκειται να παρουσιαστούν στο φεστιβάλ τις ημέρες που ακολουθούν. Ας δούμε ποιες είναι αυτές!

1. Harvest

mv5bowm1mji1ytmtotqwoc00mtiylwjhywutndu4yjk3mdk1zmm2xkeyxkfqcgc-at-v1.jpg

Η βρετανογερμανική ταινία "Harvest" έχει την υπογραφή της Ελληνίδας Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη κι έτσι οι δημιουργοί της χώρας μας βρίσκονται και πάλι στο διεθνές επίκεντρο. Η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα αγγλικό χωριό, το οποίο δείχνει να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις της σύγχρονης κοινωνίας. Πρωταγωνιστούν: Harry Melling, Caleb Landry Jones, Frank Dillane κ.ά.

2. The Room Next Door

the-room-next-door-julianne-moore-and-tilda-swinton-credits-el-deseo-photo-by-iglesias-mas.webp

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Pedro Almodóvar ανήκει στα φαβορί της φετινής διοργάνωσης. Ένα πολλά υποσχόμενο δράμα, στο οποίο δύο παλιές φίλες βρίσκονται ξανά ώστε να ξεκαθαρίσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Γυρισμένο στη Μαδρίτη και στη Νέα Υόρκη, το film φέρνει αλλαγές στη σχέση των δύο και ανατρέπει τα δεδομένα. Πρωταγωνιστούν: Julianne Moore, Tilda Swinton, John Turturro.

3. Joker: Folie à Deux

joker-2.png

Πρόκειται για μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες του 2024 που δε βλέπουμε την ώρα να απολαύσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το "Joker - Folie à Deux" σε σκηνοθεσία του Todd Phillips, ο Joaquin Phoenix θα έχει στο πλευρό του τη Lady Gaga ως Harley Quinn και μαζί θα βρεθούν και πάλι στον «τόπο του εγκλήματος». Η ταινία θα αποτελέσει ένα jukebox musical, καθώς υπάρχουν αναφορές πως το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 γνωστά μουσικά κομμάτια, που θα ακούσουμε καθώς θα ξεδιπλώνεται η πλοκή της.

4. Maria

maria.webp

Η "Maria" του Pablo Larraín μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας κατά πολύ τους τελευταίους μήνες. Στον ρόλο της Maria Callas είναι η Angelina Jolie, ενώ η συμπαραγωγή είναι ελληνική. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, τη Βουδαπέστη και το Μιλάνο, ενώ η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε και στη χώρα μας, στο Κατάκολο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες ορισμένων πλάνων.

5. Wolfs

wolfs.webp

Μετά από 16 χρόνια, ο George Clooney και ο Brad Pitt συναντιούνται ξανά στη μεγάλη οθόνη για τις ανάγκες της ταινίας "Wolfs" του Jon Watts. Οι δυο τους υποδύονται τους μοναχικούς fixers που αναγκάζονται να συνεργαστούν απρόθυμα, δίνοντας τον ορισμό της λυκοφιλίας. Πρόσφατα, μάλιστα, φωτογραφήθηκαν για το GQ, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια. Στην Ελλάδα, δε θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, παρά μόνο στο AppleTV.

6. Queer

queer.webp

Μια ακόμα πολλά υποσχόμενη παραγωγή, αυτήν τη φορά με την υπογραφή του Luca Guadagnino. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον Daniel Craig, έναν gay χαρακτήρα που δείχνει προσηλωμένος σε έναν νεαρό άνδρα. Λέγεται, μάλιστα, πως η ερμηνεία του είναι τόσο καλή που ενδέχεται να ακουστεί το όνομά και στα επερχόμενα βραβεία Όσκαρ. Πρωταγωνιστούν επίσης: Lesley Manville, Jason Schwartzman και Drew Starkey.