fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Face mists: Υπάρχει λόγος που πρέπει να τα εντάξετε στη ρουτίνα σας

Κάντε την περιποίηση το δικό σας «παιχνίδι»


Face mists: Υπάρχει λόγος που πρέπει να τα εντάξετε στη ρουτίνα σας

Γνωρίζουμε ότι σας αρέσει να αλλάζετε τακτικά τη ρουτίνα ομορφιάς σας για να κάνετε βέβαιο ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο αλλά όχι υπερβολικό, και ενώ τα νέα σέρουμ μπορεί να είναι οι πρώτες αλλαγές που κάνετε για διαφορετικές υφές και συστατικά, τα face mists μπορούν επίσης να το πετύχουν αυτό – και πολλά άλλα. Ενώ μερικά προσφέρουν καταπραϋντικά συστατικά για τις κουρασμένες επιδερμίδες, άλλα αναζωογονούν το μακιγιάζ, λειτουργούν ως ένα αβίαστο συμπλήρωμα SPF ή παρέχουν μια ώθηση ενυδάτωσης όταν το χρειάζεστε περισσότερο.

face-1.jpg

Εδώ συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα face mist.

Τι κάνει πραγματικά ένα face mist;

Τα mists έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μόνο σε επιφανειακά στρώματα δέρματος. Ωστόσο, ενώ μια κρέμα ή τζελ τείνουν να παρέχουν ένα πιο στιβαρό στρώμα περιποίησης της επιδερμίδας, τα face mists είναι μια εξαιρετική αναπλήρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας ως δροσιστικό ενυδατικό μέσο ή για να σας προσφέρουν πρόσθετη προστασία UV το καλοκαίρι.

Αποφύγετε face mists που περιέχουν οξέα

Γενικά, τα ερεθιστικά αρώματα, τα έλαια, οι περισσότερες αλκοόλες και τα οξέα μπορεί να είναι αντιπαραγωγικά ως συστατικά σε face mist. Αυτό καθώς κυρίως είναι δύσκολο να αποφύγετε την περιοχή των ματιών όταν ψεκάζετε. Ακόμη, και η ρετινόλη είναι ένα στοιχείο, που για τον ίδιο ακριβώς λόγο, καλό θα ήταν να πείτε "όχι". Έκτός βέβαια αν είστε απόλυτα προσεκτικοί. 

 Hemp And Aloe Vera

Hemp And Aloe Vera

Protective Face Mist, Merci Handy, Sephora

BUY ME
 UV off

UV off

Ideal Soleil Face Mist Spf50, Vichy, Attica

BUY ME
 Hydrating & Makeup Setting

Hydrating & Makeup Setting

Prima Refreshing Makeup Fix Daily Lightweight Face Mist, Giorgio Armani, Attica

BUY ME

Επιλέξτε ένα mist που συμπληρώνει τον τύπο του δέρματός σας

Για ξηρό δέρμα, αναζητήστε σπρέι δέρματος που περιέχουν συστατικά όπως ενυδατικό υαλουρονικό οξύ ή σκουαλένιο, τα οποία ενισχύουν την υγρασία, γεμίζουν τα κύτταρα του δέρματος και διατηρούν την ενυδάτωση. Εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής ή λιπαρό, φροντίστε να αποφύγετε τα έλαια και τις σιλικόνες, που μπορεί να φράξουν τους πόρους και προτιμήστε καταπραϋντικά συστατικά όπως το ροδόνερο. Για κανονικό έως μεικτό δέρμα, είναι λογικό ένα mist που περιέχει αντιοξειδωτικά για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών και της ρύπανσης.

Τα face mists που περιέχουν μόνο νερό μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα

Ένα απλό face mist με νερό στο πρόσωπο μπορεί να προκαλέσει όσμωση, η οποία στεγνώνει το δέρμα. Αν θέλετε ενυδάτωση επενδύστε σε συστατικά όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω και έτσι θα έχετε έναν εύκολο τρόπο για να ανανεώνετε και να ενυδατώνετε το δέρμα τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς επίσης θα σας βοηθήσουν στη δέσμευση του υπάρχοντος νερού στα κύτταρα του δέρματος, ώστε να μην μπορεί να εξατμιστεί.

face.jpg

Ο καλύτερος τρόπος για να το εφαρμόσετε 

Το θετικό ενός face mist είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Κατά την εφαρμογή, ανακινήστε καλά το προϊόν, εισπνεύστε και κρατήστε την αναπνοή σας ενώ ψεκάζετε σε όλο το πρόσωπο, κλείνοντας τα μάτια σας. Εφαρμόστε το serum ή την ενυδατική σας κρέμα αμέσως μετά για να σφραγιστεί η ενυδάτωση. Ή πιέστε το face mist στο δέρμα σας μετά τον ψεκασμό για να μειώσετε την εξάτμιση.

Όλα καλοκαιρινά

Τα face mists με SPF είναι υπέροχα συμπληρώματα στην καθημερινή ρουτίνα σας. Η εφαρμογή του αντηλιακού είναι συνήθως ακατάστατη, επίπονη και μη ελκυστική, αλλά είναι αδιαπραγμάτευτη όλο το χρόνο. Έτσι, καθώς η συνεχόμενη εφαρμογή αποτελεί ένα πρόβλημα, ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε επαρκώς το δέρμα είναι η τακτική επανεφαρμογή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα face mist που περιέχει φίλτρα UV και προστατευτικά ενεργά περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να σας φανεί σωτήριο. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κάτω ή πάνω από το μακιγιάζ χωρίς να "βουλώνει" το δέρμα.