fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Έτσι θα πείτε «αντίο» στα σημάδια του άγχους στο δέρμα σας εξαιτίας της lockdown season

Χαρίστε στην επιδερμίδα σας τη ζωντάνια που χρειάζεται


Έτσι θα πείτε «αντίο» στα σημάδια του άγχους στο δέρμα σας εξαιτίας της lockdown season

Οι πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, η αλλόκοτη διατροφή και το άγχος είναι μερικά από όσα βιώνουμε όσοι από εμάς δουλεύουμε ακόμη και τη νέα χρονιά από το σπίτι ή έστω περνάμε πολλές ώρες μέσα σε αυτό λόγω της καραντίνας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό συνήθειες σαν κι αυτές να μας αφήσουν κι έναν ξηρό και ταλαιπωρημένο οργανισμό, κάτι που έχει άμεση επίδραση και στο δέρμα μας. 

Όπως καταλαβαίνετε, ήρθε η ώρα να επαναφέρετε την επιδερμίδα σας και να την επανορθώσετε πλήρως μετά την περίοδο του lockdown, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έρθει σε λίγες μέρες. Για να ξεφορτωθείτε λοιπόν την ξηρότητα, την ταλαιπωρημένη όψη, τα ανεπιθύμητα breakouts και τους μαύρους κύκλους εμείς σας έχουμε τις λύσεις, αφού συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε την πιο υγιή εκδοχή του δέρματός σας χωρίς να χρειαστεί να περάσετε πολύ χρόνο μπροστά από τον καθρέφτη σας.

cda6f23b29293f9764183cfe84180aab.jpg

Μαύροι κύκλοι

Είναι το πρώτο σημάδι που παρατηρείτε στο πρόσωπό σας αυτές τις μέρες και δηλώνει πως αγχωθήκατε ή στεναχωρηθήκατε αρκετά για τα όσα συμβαίνουν γύρω σας. Πώς θα ξεφορτωθείτε όμως τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους; Αρχικά, η εμφάνισή τους σημαίνει ότι έχετε κοιμηθεί λίγο κι έχετε αφυδατωθεί. Φροντίστε να φοράτε την ενυδατική κρέμα ματιών σας κάθε πρωί και βράδυ και να πίνετε 2 λίτρα νερό καθημερινά. Πείτε «όχι» στο αλκοόλ και απολαύστε μη αλκοολούχα ποτά, φρέσκους χυμούς και smoothies. Plus, μπορείτε να τοποθετήσετε eye patches που θα επαναφέρουν τη χαμένη λάμψη σε ολόκληρη την under-eye περιοχή.

Ταλαιπωρημένη όψη

Το στρες είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για τη συνολική υγεία του δέρματός σας και είμαστε σίγουροι ότι σας έχει χτυπήσει την πόρτα. Ως εκ τούτου, δημιουργείται μια ταλαιπωρημένη όψη στο πρόσωπό σας ακόμη κι αν εφαρμόζετε τη ρουτίνα περιποίησής σας σε καθημερινή βάση. Για να το επαναφέρετε στα φυσιολογικά του, χρησιμοποιήστε κατά κύριο λόγο προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή πεπτίδια, συστατικά που θα σας χαρίσουν σταδιακά τη λαμπερή και υγιή όψη που τόσο επιθυμείτε να αποκτήσετε μετά τη lockdown season.

Ανεπιθύμητα breakouts

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση σμήγματος στην επιδερμίδα και την εμφάνιση ανεπιθύμητων breakouts. Σε αυτή την περίπτωση, για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια που σας υποδέχτηκαν αυτόν τον καιρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ ή εκχύλισμα από tea tree, καθώς και τα θαυματουργά pimple patches, δηλαδή τα αυτοκόλλητα που θα απομακρύνουν αυτούς τους επισκέπτες από το δέρμα σας. Επίσης, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας σε περίπτωση που επιμένουν να μην εξαφανίζονται ή να κάνετε κάποιον βαθύ καθαρισμό και scrub.

skincare-video.jpg

Ξηρή/αφυδατωμένη επιδερμίδα

Εάν έχετε παρατηρήσει πως το δέρμα σας ξεφλουδίζεται σε συγκεκριμένα σημεία, όπως τα χείλη, γύρω από το στόμα ή το μέτωπο, τότε αυτό δηλώνει πως χρειάζεστε άμεσα ενυδάτωση, αφού το στρες σας έχει προκαλέσει αφυδάτωση. Επίσης, φροντίστε να κάνετε πολλές face masks αλλά σε κρεμώδη μορφή που είναι πιο φιλικές για την επιδερμίδα και αφήνουν τα συστατικά να εισχωρήσουν βαθύτερα. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και sheet masks πάνω από τις οποίες θα κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με το jade roller για μερικά λεπτά, ένα beauty tool που βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα. Για τα χείλη, κάντε απολέπιση για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα αλλά με ήπια lip scrubs και μην ξεχνάτε το lip balm σας για να τα ενυδατώσετε μετά από αυτή τη διαδικασία.

1

Must-try

Peace out dark spots, Peace out skincare, Sephora Buy me

2

New entry

Lifting Filler Eye Cream, Lancome, Sephora Buy me

3

Super hydrating

Cellular Performance Hydrachange Mask, Sensai, notos Buy me

4

Lip care

Extra Firming Lip and Contour Balm, Clarins, notos Buy me

5

Cream-gel

Moisture Surge 72 hour Auto-Replenishing Hydrator, Clinique, Hondos Center Buy me

6

Best seller

Jade roller Premium Quality, Dos Cosmetics Buy me