fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τα σπυράκια και τα σημάδια που αφήνουν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα περίφημα acne patches


Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τα σπυράκια και τα σημάδια που αφήνουν

Ένα σπυράκι έκανε και πάλι την εμφάνισή του στο πρόσωπό σας. Πανικός έχει αρχίσει να σας κατακλύζει, αφού πρόκειται να παρευρεθείτε σε ένα σημαντικό event και θέλετε να έχετε λαμπερό και αψεγάδιαστο πρόσωπο, δίχως κανένα σημάδι. Πριν ετοιμαστείτε να ακυρώσετε την έξοδό σας και να απογοητευτείτε πλήρως, τη λύση έρχονται να δώσουν τα λεγόμενα pimple ή acne patches, όπως ονομάζονται τα θαυματουργά αυτοκόλλητα που με τα μαγικά τους συστατικά αλλοιώνουν την εμφάνιση των breakouts και σας χαρίσουν τη flawless όψη που θέλετε να έχετε συνέχεια. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα για αυτά, πώς λειτουργούν και τα αποτελέσματα που προσφέρουν. Θα τα λατρέψετε όπως κι εγώ!

Τι είναι τα acne patches

Υπάρχουν δύο είδη αυτοκόλλητων: Τα πρώτα είναι τα υδροκολλοειδή -μια biodegradable ουσία, που απορροφά το υγρό από το επίμαχο σημείο, αφήνοντάς το να «αναπνεύσει» και να απομακρύνει έτσι τις κοκκινίλες. Τα δεύτερα από την άλλη περιέχουν συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ, το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη (niacinamide) και το tea tree oil, τα οποία βοηθούν πραγματικά με την εξαφάνιση των breakouts και των σημαδιών που αφήνουν. 

yzwpp1j.jpg
Source: Sasha Luss

Πώς χρησιμοποιούνται

Τα υδροκολλοειδή αυτοκόλλητα λειτουργούν καλύτερα σε σπυράκια που υπάρχουν καιρό στο πρόσωπό σας κι έχουν πύον, τα οποία είναι έτοιμα να «σπάσουν» και χρειάζονται την άμεση παρέμβασή σας -φυσικά όχι με τα δάχτυλά σας, γιατί τα αποτελέσματα θα είναι πολύ χειρότερα απ' ό,τι περιμένατε. Απλώς κολλήστε τα πάνω στα breakouts σας πριν κοιμηθείτε και αφήστε τα όλη νύχτα να δράσουν και να εξαφανίσουν το σπυράκι σας το επόμενο πρωί. Μάλιστα, τα fancy σχέδια στα οποία κυκλοφορούν τα κάνουν ακόμη πιο θελκτικά στο μάτι και σας προσκαλούν να θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα. Με λίγα λόγια, είναι για πιο emergency καταστάσεις. 

Από την άλλη, τα αυτοκόλλητα που περιέχουν τα συστατικά που προαναφέρθηκαν είναι ιδανικά για όταν έχετε παρατηρήσει πως ένα σπυράκι είναι έτοιμο να εμφανιστεί στο πρόσωπό σας και θέλετε να το προλάβετε. Plus, υπάρχουν και μερικά από αυτά τα οποία μπορούν να ελαττώσουν την εμφάνιση των σημαδιών από παλαιότερα σπυράκια. Κάθε φορά δηλαδή που νιώθετε πως θα ξεσπάσει ένα σπυράκι, κολλήστε αμέσως ένα από αυτά τα stickers και κάντε σαν να μην έγινε ποτέ.

acne.jpg

Μπορούν να βοηθήσουν με την κυστική ακμή;

Πολύ σύντομα: Όχι. Γεγονός που είναι απόλυτα απογοητευτικό, επειδή η κυστική ακμή ταλανίζει πολλές γυναίκες από την εφηβεία μέχρι και μεγαλύτερες ηλικίες, οπότε θα ήταν τέλειο εάν υπήρχε μια τόσο άμεση και αποτελεσματική θεραπεία. Λόγω του ότι οι κυστικές βλάβες είναι μολύνσεις που συμβαίνουν κάτω από το δέρμα, η μόνη γρήγορη θεραπεία είναι μια ένεση κορτιζόνης από τον δερματολόγο σας. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιήσετε ένα acne patch που έχει εγχυθεί με σαλικυλικό οξύ ή tea tree oil, μπορεί να βοηθήσει στο να ηρεμήσει κάπως τη φλεγμονή, ενώ παράλληλα θα αποτρέψει τον ερεθισμό. Plus, αυτού του είδους τα αυτοκόλλητα θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα δάχτυλά σας μακριά από το πρόσωπό σας, ενώ ταυτόχρονα θα τα προστατέψουν από τους ρύπους και τα μικρόβια του περιβάλλοντος. 

Bottom Line: Είναι όντως αποτελεσματικά

Μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των breakouts, στην ηρεμία της φλεγμονής, στην επιτάχυνση της επούλωσης και, κυρίως, να σας κάνουν να νιώθετε πιο παραγωγικοί σε μια κατάσταση όπου περιμένετε λίγο περισσότερο από το σώμα σας να κάνει κάτι για να το αντιμετωπίσει. Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι μπορείτε να έχετε τον έλεγχο με τα σπυράκια του προσώπου σας και μπορείτε τελικά κάπως να τα περιορίσετε!

The acne patches

 Funky stickers

Funky stickers

Anti-blemish patches, Sephora

Buy now
 The miraculous box

The miraculous box

Breakout Box 3-In-1 Acne Treatment Kit, Patchology

 Save your skin

Save your skin

Acne Healing Dots, Peace Out

 For early stage

For early stage

Killa Micro Dart Patches, Zitsticka

 With salicylic acid, hyaluronic acid & tea tree oil

With salicylic acid, hyaluronic acid & tea tree oil

Acne-Clear Invisible dots, Peter Thomas Roth

 Solutions for stressed skin

Solutions for stressed skin

Blemish dots with salicylic acid, Skyn Iceland

Κεντρική φωτογραφία: CHANEL Métiers d’Art Show Backstage PARIS COSMOPOLITE 2016/17 Makeup CHANEL© CHANEL 2016