fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Έτσι θα απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα μια και καλή

Και θα αποκτήσετε την επιδερμίδα των ονείρων σας


Έτσι θα απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα μια και καλή

Τα μαύρα στίγματα είναι σίγουρα κάτι ενοχλητικό σαν θέαμα, αφού αλλοιώνουν την υφή της επιδερμίδας και την κάνουν να φαίνεται αφυδατωμένη και θαμπή, δίχως ίχνος ζωντάνιας. Ο μεγαλύτερος ένοχος για την εμφάνισή τους είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Συγκεκριμένα, το σώμα μας παράγει με φυσικό τρόπο σμήγμα, ωστόσο μερικές φορές μπορεί να παγιδευτεί στους πόρους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται εκεί, μαζί με βακτήρια και δερματικά κύτταρα. Παρόλα αυτά, εάν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε ξανά απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα, κάνετε λάθος, αφού υπάρχουν προϊόντα και συστατικά, που υπόσχονται να μεταμορφώσουν ολιστικά το δέρμα σας προς το καλύτερο.

How to Remove a Blackhead Like a Pro

1. «Μετά το ντους, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα από την ενυδατική σας κρέμα πάνω στο μαύρο στίγμα. Θα καταφέρετε να «σφραγίσετε» τη θερμότητα στο δέρμα, κάτι το οποίο θα βοηθήσει κατά πολύ στην εξαγωγή του μαύρου στίγματος. Στη συνέχεια, καλύψτε το σημείο με ένα πανάκι, που θα έχετε μουλιάσει προηγουμένως σε ζεστό νερό, και αφήστε το στην περιοχή για 5 λεπτά» σύμφωνα με την αισθητικό των celebrities, Renée Rouleau.

shutterstock-1513800629.jpg

2. Έπειτα, απολυμάνετε τα χέρια σας με κάποιο αντισηπτικό, για να απομακρύνετε μικρόβια και πιάστε το δέρμα σας, για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα. Σύμφωνα με την αισθητικό, «κατά τη συμπίεση καλό είναι να αποφύγετε να τοποθετήσετε τα δάχτυλά σας πολύ κοντά, καθώς αυτό δεν θα επιτρέψει στο να βγει το σμήγμα. Όσο πιο μακριά από το μαύρο στίγμα έχετε τα χέρια σας, τόσο πιο εύκολη θα είναι η διαδικασία.

3. Όταν ολοκληρώσετε με την αφαίρεση, καθαρίστε την περιοχή με ένα toner, που δε θα περιέχει αλκοόλ κι έπειτα απλώστε μια cooling gel mask, που θα αναζωογονήσει πλήρως το σημείο και θα το επουλώσει.

Πώς να περιορίσετε την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων

Μπορεί η παραπάνω μέθοδος να είναι μια αρκετά καλή λύση, για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα από την επιδερμίδα σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες θα εμφανιστούν σίγουρα ξανά κάποια στιγμή. Θα χρειαστείτε μερικά έξτρα tips, για να καταφέρετε να περιορίσετε την άφιξή τους στην επιφάνεια του δέρματός σας και σταδιακά να τα εξαφανίσετε, για να αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας. 

Αρχικά, φροντίστε να εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησής σας προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, αφού πρόκειται για ένα συστατικό, το οποίο απομακρύνει τους πόρους. Επίσης, χρησιμοποιώντας το θα καταφέρετε να μειώσετε την εμφάνιση λιπαρότητας, η οποία ευθύνεται για τη δημιουργία των μαύρων στιγμάτων. 

shutterstock-1513800479.jpg

Pro-tip: Μη χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε οξύ στο πρόσωπό σας, 24 ώρες μετά την εξαγωγή κάποιου blackhead, διότι μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό στην επιδερμίδα σας. 

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αντιοξειδωτικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα φροντίδας του δέρματός σας έχουν πολλά οφέλη όπως την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών και την επιβράδυνση της παραγωγής των ελευθέρων ριζών που καταστρέφουν το δέρμα. Ένα άλλο εκπληκτικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να περιορίσουν την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων. Για παράδειγμα, ένα προϊόν περιποίησης με βιταμίνη C και E θα βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού των μαύρων στιγμάτων, αφού είναι αρκετά φιλικό προς την επιδερμίδα. 

Μάλιστα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είναι και πολύ εύκολο να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα. Ωστόσο, η Rouleau αναφέρει ότι η χρήση της ρετινόλης, μπορεί πραγματικά να συσφίξει τους πόρους, ώστε να φαίνονται πιο μικροί σε μέγεθος όταν θα ξαναεμφανιστούν κι έτσι δε θα τους προσέχει κανείς. 

The products

 For blemish-prone skin

For blemish-prone skin

Salicylic Acid 2% Solution, The Ordinary

 Hydration comes first

Hydration comes first

The Moisturizing Soft Cream, La Mer

 The ultimate cooling gel mask

The ultimate cooling gel mask

Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask, Peter Thomas Roth

 With vitamin C + hyaluronic acid

With vitamin C + hyaluronic acid

Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, Kiehl's

 Anti-age molecule

Anti-age molecule

Night Switch Retinol 1%, Lixirskin

 For normal to dry skin

For normal to dry skin

Moisturizing Cream, Cerave