fbpixel

Search icon
Search
Escape the crowds: Που μπορείτε να απολαύσετε ένα αξέχαστο private dinner στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Escape the crowds: Που μπορείτε να απολαύσετε ένα αξέχαστο private dinner στη Θεσσαλονίκη

Ανακαλύψαμε τα top μέρη όπου θα ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία


Ο μαγικός κόσμος της γαστρονομίας δεν παύει ποτέ να εξελίσσεται και να μας εκπλήσσει. Βέβαια, το concept του ιδιωτικού dining δεν αποτελεί ιδιαίτερα νέα ιδέα. Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι μοιράζονται τα γεύματα ως έναν τρόπο να γιορτάσουν ορόσημα. Πλέον, ωστόσο, δεν χρειαζόμαστε απαραίτητα έναν επίσημο λόγο για να απολαύσουμε ένα ιδιωτικό δείπνο τόσο για επαγγελματικούς όσο και για λόγους αναψυχής. Ανακαλύψαμε, λοιπόν, τα σημεία της πόλης τα οποία προσφέρουν το μοναδικό αυτό γαστρονομικό σενάριο.

Παρακάτω, θα βρείτε τα εστιατόρια που προσφέρουν το experience του private dining στη Θεσσαλονίκη!

Daios Luxury Living Hotel

dll-restaurant-daios-view-01-me.jpg

Το ατμοσφαιρικό Daios Bar Restaurant στο boutique ξενοδοχείο Daios Luxury Living σας προσκαλεί σ’ ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο της μεσογειακής γεύσης. Σε απόσταση αναπνοής από τον Λευκό Πύργο και με ασυναγώνιστη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο, αποτελεί μοναδικό προορισμό για κάθε στιγμή της ημέρας. Σύγχρονο design με ζεστά και γήινα χρώματα δίνει χαρακτήρα σ’ έναν χώρο που διατηρεί τα στοιχεία και τους κώδικες ενός διαχρονικού αλλά απόλυτα μοντέρνου εστιατορίου.

Αν πάλι αναζητάτε το ιδανικό σημείο για ένα υψηλών απαιτήσεων private dinner, το Daios Vitrina Restaurant είναι έτοιμο να ξεπεράσει τις προσδοκίες σας, φιλοξενώντας σας σε έναν απολύτως elegant χώρο. Το εστιατόριο σας παρέχει το απολαυστικό του μενού το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε βάσει των προτιμήσεων και των αναγκών σας. Η χωρητικότητα και η αισθητική του Daios Vitrina Restaurant το θέτουν μεταξύ των κορυφαίων επιλογών σας για οποιουδήποτε χαρακτήρα private dinner!

Info: Λεωφόρος Νίκης 59, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 250 200, www.daioshotels.com 

       
Ergon Agora East

0h6a3797.jpg

Στο υβριδικό concept του ERGON Agora East, εντάσσεται πέραν από πάρα πολλών άλλων project και το private cheffing experience. Αναφέρεται σε μια exclusive γαστρονομική εμπειρία, η οποία στεγάζεται στο private dining room εντός των εγκαταστάσεων, σε έναν περιτριγυρισμένο από τζαμαρία αλλά ταυτόχρονα πλήρως ιδιωτικό χώρο. Αυτό που μας ενθουσιάζει σχετικά με τον χώρο, ο οποίος διατίθεται για παρέα έως και 16 ατόμων, είναι το κεντρικό μεγάλο ξύλινο τραπέζι και η ανοιχτή κουζίνα.

Το μενού διαμορφώνεται βάσει των προτιμήσεων σας και τις διατροφικές συνήθειες των παρευρισκόμενων, κατόπιν συνεννόησης με τον executive chef της Ergon, Παναγιώτη Ξάνθη, ο οποίος επιμελείται την εμπειρία. Ο χώρος είναι διαθέσιμος για επαγγελματικά dinners, αλλά και για λόγους αναψυχής. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των εορτών το ERGON Agora East εγκαινίασε έναν κύκλο από dining και wine tasting experiences, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή και να βρεθούν στον χώρο του εστιατορίου μαζί με «άγνωστους» συνδαιτημόνες δοκιμάζοντας ένα 5 course menu συνοδείας διαφορετικών Ergon labelled κρασιών κάθε φορά, ώστε να επιτευχθεί το κατάλληλο pairing.

Info: 50 Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, Πυλαία Χορτιάτης, Τηλ.: 2311 119 222, www.ergonfoods.com

Kitchen Suite

kitchensuite-general-04.jpg

Το Kitchen Suite, όμορφα τοποθετημένο στο πλακόστρωτο της οδού Μπαλάνου στην πλατεία Άθωνος, συστήνει ένα πρωτοπόρο project που θα σας χαρίσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία! Η καινοτόμα ιδέα του αφορά μια ζεστή κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και διαθέσιμη για όσους θέλουν να μαγειρέψουν στους φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες τους εκτός σπιτιού. Βέβαια, σε περίπτωση που θέλετε απλώς να απολαύσετε το γεύμα σας, μπορείτε να αφεθείτε σε έναν έμπειρο private chef, ο οποίος θα σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο και με σεβασμό προς τις προτιμήσεις σας.

Ακόμη, εμπειρία που προσφέρει το Kitchen Suite ξεπερνάει τις προσδοκίες μας, αφού σας προσφέρει τη δυνατότητα να διανυκτερεύσετε στο διπλό κρεβάτι που διαθέτει στο πατάρι των εγκαταστάσεων. Παρόλα αυτά, εάν δεν σκοπεύετε να το επισκεφθείτε με μεγαλύτερη παρέα ο χώρος και πάλι υπόσχεται ένα private dining όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ!

Info: Παπαμάρκου 10, Αγορά Άθωνος, Τηλ.: 693 612 2073, www.kitchensuite.gr

Linéaire Restaurant

img-20230504-wa0001-IeREa.jpg

Το Linéaire Restaurant στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μας έχει ήδη εντυπωσιάσει με την παριζιάνικη του ατμόσφαιρα και το φιλόξενο περιβάλλον! Τόσο εκλεπτυσμένο όσο και cozy το εστιατόριο του ατμοσφαιρικού Le Cercle De Salonique, μας καλεί να δοκιμάσουμε και την πιο private πλευρά του.

Στον ημιώροφο του κτηρίου όπου στεγάζεται, το εστιατόριο κάνει πραγματικότητα το απόλυτο experience ενός ιδιωτικού δείπνου με μία “invitation only” χροιά. Η εμπειρία κορυφώνεται με ένα custom-made menu τόσο για το φαγητό όσο και για το κρασί, με την υπόσχεση μιας μοναδικής εμπειρίας για τον καθένα. Επιπλέον, στον υπέροχο χώρο του εστιατορίου με μέγιστη χωρητικότητα 8 ατόμων, προσφέρεται η δυνατότητα να απολαύσετε premium ποτά και cocktails σε συνεργασία με το bar Le Cercle de Salonique που στεγάζεται στον 1ο και 2ο όροφο του ίδιου κτιρίου. Βέβαια, αυτό που θα ολοκληρώσει ένα δείπνο κομμένο και ραμμένο για τα γούστα σας είναι η διακόσμηση, η οποία δύναται να αλλάξει και να προσαρμοστεί στη θεματική του private dinner σας.

Info: Βασ. Ηρακλείου 7, Τηλ.: 2310 555 233, @lineaire_restaurant

MonAsty, Autograph Collection by Marriott International

monasty-ii-7188.jpg

Το πολυτελές MonAsty, Autograph Collection, υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality, πρόκειται για σημείο αναφοράς της αστικής κομψότητας της Θεσσαλονίκης. Εκτός από την εκλεπτυσμένη του φιλοξενία, εμπνευσμένη από τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης, έχει ξεχωρίσει και για το γαστρονομικό ταξίδι που προσφέρει στους επισκέπτες του. Τώρα, το υψηλών προδιαγραφών σημείο μας καλεί να ευχαριστηθούμε και την εμπειρία του private dining!

Με σκοπό να προσφέρει την απόλυτη ιδιωτική εμπειρία, το ξενοδοχείο έχει δημιουργήσει το Empress Room, έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο για private δείπνα, εκδηλώσεις και συναντήσεις. Ο luxurious χώρος που θα σας φιλοξενήσει βρίσκεται στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου με μέγιστη χωρητικότητα 16 θέσεις. Το μενού για ακόμη μια φορά αντλεί έμπνευση από τον αναγνωρισμένο chef Γιώργο Στυλιανουδάκη και επιμελείται ο chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ η κάρτα των γλυκών φέρει την υπογραφή του Εxereton.

Info: Βασ. Ηρακλείου 45, Τηλ.: 2310 274 545, www.monastyhotel.com

ON Residence

eikona2-tLSH1.jpg

Το Όλυμπος – Νάουσα, το θρυλικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί στολίδι της πόλης, το οποίο ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Τοποθετημένο σε ένα κλασικής κομψότητας κτίριο, το εκλεπτυσμένο αυτό εστιατόριο προσφέρει διαρκώς μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε όσους το επισκέπτονται. Βέβαια, η εμπειρία αυτή κορυφώνεται με την δυνατότητα ενός ιδιωτικού δείπνου στο υπέροχο «Όλυμπος – Νάουσα».

Ο επιτυχημένος σεφ, Δημήτρης Τασιούλας, μας μίλησε για το private dining experience που προσφέρει το εστιατόριο, αποκαλύπτοντας όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε! Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ιδιωτικά δείπνα του «ON» απευθύνονται μέχρι τώρα κυρίως σε επαγγελματικές συναντήσεις, κατά τις οποίες οι συνδαιτημόνες επιδιώκουν μια ξεχωριστή εμπειρία δίχως να βρίσκονται σε κοινή θέα. Φυσικά, τα private dinners μη επαγγελματικού χαρακτήρα φιλοξενούνται εξίσου από το εστιατόριο με την ίδια φροντίδα και υπόσχεση ιδιωτικότητας. Τα μενού διαμορφώνονται σύμφωνα με το αίτημα του εκάστοτε ενδιαφερόμενου και ο σεφ λαμβάνει υπόψη όλες τις διατροφικές ανάγκες αλλά και τους προσανατολισμούς του καθενός. Η εμπειρία τοποθετείται σε 4 διαφορετικούς χώρους του ON Residence, στο Tiger Loop Bar, στο πανέμορφο Rooftop, στο Mezzanine Floor και την πίσω αυλή του εστιατορίου, ανάλογα με τις ανάγκες και το πλήθος ατόμων. Όλοι οι χώροι υπόσχονται πολυτέλεια, άνεση και εκλεκτικό στιλ!

Info: Λεωφόρος Νίκης 5, Τηλ.: 2310 021 000, www.olymposnaoussa.gr 

UMA Chefs Home

snapinstaapp-335982782-536832171894879-7047029329618419708-n-1080.jpg

Μια βραδιά, μια παρέα, μια τραπεζαρία. Δυο chefs, ένας χώρος. Μια χορογραφία μελετημένη με θέμα το φαγητό. Για γεύμα, dinner, κρέας, ψάρι, gluten free πιάτα ή ένα καρέ όλων αυτών. Παραδοσιακό τραπέζι, μενού degustasion ή buffet. Ένα custom-made δείπνο για λίγους με μια σπιτική αίσθηση. Το UMA Chefs Home υπόσχεται όλα τα παραπάνω με μια extra δόση νοστιμιάς. Πίσω από το project βρίσκεται ο chef Ανδρέας Κλαυδιανός και στο πλευρό του η γυναίκα του και pastry chef, Σίσσυ Καρακολίδου. Ο πρώτος διαθέτει εμπειρία 20 χρόνων με θητεία σε γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του, ενώ συμμετέχει σε διάφορα μαγειρικά projects. Όσο για τη Σίσσυ, είναι η ιδανική οικοδέσποινα που φροντίζει να νιώσουν οι καλεσμένοι τη φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Το ίδιο το κτίριο διαθέτει το δικό του χαρακτήρα και πρόκειται για έργο του Γ.Π. Τριανταφυλλίδη, με συμμετοχή στην έκθεση για την κατοικία από τον 20o στον 21o αιώνα στο μουσείο Μπενάκη, το οποίο εγγράφτηκε πρόσφατα στα «Αρχεία Αρχιτεκτονικής». Ο interior designer Διονύσης Τσάσης με τη σειρά του, επιχείρησε τα απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου ως εμπειρία ιδιωτικής εστίασης, αποφεύγοντας κάθε αυτάρεσκη υπερβολή ή εύκολη νεωτερικότητα. Αξίζει να το επισκεφθείτε!

Info: Ελευθερίας, Πανόραμα - Θέρμη, Τηλ.: 694 066 6455, uma-chefshome.gr