fbpixel

Search icon
Search
Επιθυμείτε ιδανικό οβάλ προσώπου; Σας δείχνουμε πώς να το πετύχετε
MAGAZINE

Επιθυμείτε ιδανικό οβάλ προσώπου; Σας δείχνουμε πώς να το πετύχετε

Η Πλαστική Χειρουργός, Γιολάντα Πεπέ, λύνει τις απορίες μας για το πώς μπορούμε να διορθώσουμε το περίγραμμα του προσώπου μας


Γιατί το περίγραμμα του προσώπου μας επηρεάζεται τόσο πολύ από την πάροδο του χρόνου; 

Αυτό συμβαίνει γιατί το φυσικό λίπος της επιδερμίδας χάνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει, οι ρυτίδες να γίνονται πιο εμφανείς και ο όγκος να μειώνεται. Αυτό επηρεάζει πολύ την όψη του προσώπου, και κατά συνέπεια και τις γωνίες του, γι’ αυτό δίνει την αίσθηση ότι έχει «κρεμάσει». Έτσι, φαινόμαστε κουρασμένες και μεγαλύτερες.

Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συμμετρία στο πρόσωπο; 

Τα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει άπειρες φορές στην ανθρώπινη ιστορία. Πάντα, όμως, τα όμορφα πρόσωπα ήταν τα αρμονικά. Η συμμετρία είναι αυτή που επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμφάνισή μας. Και η αλήθεια είναι ότι μικρές αλλαγές στο πιγούνι ή στην κάτω γνάθο μπορούν ν’ αναδείξουν τα όμορφα χαρακτηριστικά μας.

shutterstock-1934883656.jpg

Μιλήστε μας συγκεκριμένα για την εφαρμογή υαλουρονικού στο πιγούνι. Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος;

Αρχικά, να πούμε ότι οι εξατομικευμένες θεραπείες αισθητικής δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο περίγραμμα του προσώπου, στο σχήμα ή στην προβολή του πιγουνιού, καθώς είναι από τα στοιχεία που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την όψη μας. Ιδανικός υποψήφιος, λοιπόν, είναι εκείνος που έχει μια δυσανάλογη άκρη σαγονιού σε σχέση με το πρόσωπό του, που το κάνει να φαίνεται πολύ στρογγυλό ή πολύ τετράγωνο, πολύ οβάλ ή πολύ τριγωνικό. Επίσης, όποιος θέλει να φτιάξει το προφίλ του, τη συμμετρία, δηλαδή, της άκρης της μύτης, των χειλιών και του πιγουνιού. Όταν, λοιπόν, ο στόχος είναι η αύξηση του όγκου ή η αναμόρφωση του σχήματός του, η λύση δεν είναι πάντα η χειρουργική επέμβαση, αλλά τα δερματικά εμφυτεύματα, καθώς είναι απόλυτα ασφαλή, πιο οικονομικά.

Υπάρχουν κίνδυνοι ή παρενέργειες από τη χρήση ενέσιμου υαλουρονικού οξέος σε αυτήν την περιοχή; 

Το εν λόγω προϊόν χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια στις θεραπείες αισθητικής, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όπως συμβαίνει με όλα τα δερματικά εμφυτεύματα, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτός, όμως, είναι ο λόγος που η επιλογή του ειδικού πρέπει να γίνεται με προσοχή, καθώς οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Είναι ύψιστης σημασίας, επίσης, η χρήση ελεγμένων προϊόντων από τους ειδικούς. Γι’ αυτόν τον λόγο, εγώ επιλέγω το Restylane Lyft, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για το πιγούνι, τα ζυγωματικά και το γενικότερο περίγραμμα του προσώπου.

Είναι επίπονη η έγχυση του προϊόντος στο πιγούνι; 

Ο πόνος κατά τη διάρκεια της χορήγησης του εμφυτεύματος χαρακτηρίζεται ήπιος από τους ασθενείς, καθώς το υλικό εμπεριέχει λιδοκαΐνη, ένα τοπικό αναισθητικό. Όπως είναι αναμενόμενο, το σημείο μπορεί να κοκκινίσει λίγο και μετά τη θεραπεία να νιώσετε λίγη ένταση στην περιοχή και να εμφανιστεί κάποιο οίδημα. Όλα αυτά, ωστόσο, είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα και διαρκούν πολύ λίγο.

pepe102-1.jpg

Ευχαριστούμε την Πλαστικό Χειρουργό Γιολάντα Πεπέ, πτυχιούχο και Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με εξειδίκευση στην Αισθητική Ιατρική και την Επανορθωτική Χειρουργική, για τις πληροφορίες.

Info: Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη, τηλ. (+30) 2310 287800, (+30) 2310 275050,giolantapepe.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2021