fbpixel

Search icon
Search
Επιστρέψαμε στο πιο Instagramable spot της πόλης για καφέ, φαγητό και κοκτέιλ με θέα στη θάλασσα
CITY VIBES

Επιστρέψαμε στο πιο Instagramable spot της πόλης για καφέ, φαγητό και κοκτέιλ με θέα στη θάλασσα

Pink Dot Café: ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας!


Το Pink Dot στο Apolonia Politia το ξεχώρισα από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο γιατί είναι ένα από τα πολύ-φωτογραφισμένα cafe-bar-restaurant που έχουν στηθεί στην πόλη. Σε πρώτη ανάγνωση, το όλο concept μου έφερε στο μυαλό εικόνες από καφέ-μπαρ που ενσωμάτωσαν το new pink wave στη φιλοσοφία του design και των μενού τους, όπως το Sketch ή το Elan Café του Λονδίνου. Ίσως γιατί αγαπάει το millennial pink, φλερτάρει με το βελούδο, τις συμμετρίες, τη glossy πορσελάνη, τα φλοράλ μοτίβα, τα αφράτα, φρουτένια κέικ, τα ινσταγκραμικά non- gender ροφήματα και αυτά τα αέρινα ιταλικά Amaretti Virginia μακαρόν που δύσκολα τους αντιστέκεσαι.

Και η αλήθεια είναι πως μπορεί πλέον η εικόνα να παίζει μεγάλο ρόλο στην όλη εμπειρία της εξόδου, το ωραιότερο όμως γύρω από αυτό το project -και κυρίως ο λόγος που επέστρεψα- είναι πως εδώ έχει δημιουργηθεί ένα μελετημένο fusion αισθητικής, ατμόσφαιρας και γεύσης που κινείται στην δική του συχνότητα. Που έχει βρει τα πατήματα του και που υποστηρίζει αυτόν τον fancy- pop χαρακτήρα, χωρίς να χάνεται η ουσία της φιλοξενίας.

dior-1.jpg

Το ξεχώρισα και σας το προτείνω γιατί εκτός από τον πολύ σωστό καφέ που στη βάση του έχει ένα blend από ποικιλίες Arabica με σπουδαίο σώμα, τα premium ποτά και το fine causal μενού τους, η ομάδα αυτή «σερβίρει» χαμόγελα και ευγένεια που σε κάνουν να νιώσεις ωραία από το πρώτο καλημέρα.

Γιατί αγαπάνε τη λεπτομέρεια και γιατί από την πρώτη στιγμή μου εξήγησαν τα πάντα γύρω από τη φιλοσοφία του μενού και με κατεύθυναν ανάλογα. Ακόμη και τις φορές που δεν είχα αποφασίσει αν ήθελα να πιω έναν εσπρέσο ή να ενδώσω σε αυτά τα βελούδινα Latte τους με τη σαντιγί και τα αφράτα marshmallows, να επιλέξω ανάμεσα γλυκό ή αλμυρό, να πιω κοκτέιλ ή κρασί. Στοιχεία που έρχονται να ανεβάσουν τα πρόσημα, ειδικά σε μια εποχή που η πόλη φλερτάρει δυνατά με την επάνοδο της εστίασης και που όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουμε καλούς λόγους για να μαζευτούμε ξανά γύρω από ένα τραπέζι.

Μια γεύση από το ανανεωμένο all day menu

Αν και αγαπώ το εσωτερικό τους χώρο, αυτή τη φορά επέλεξα τη λουλουδάτη, δροσερή βεράντα τους με τη θέα στη θάλασσα που τώρα το καλοκαίρι σε ανταμείβει. Αυτό που μου έκανε βέβαια εντύπωση είναι πως το όλο περιβάλλον, όσο περνάει η ώρα γίνεται ακόμη πιο ειδυλλιακό, -ειδικά την ώρα που βλέπεις τον ήλιο να χάνεται μέσα στη θάλασσα.

Στα περί γεύσης: Στην πρώτη μου απόβαση εδώ, σας είχα μιλήσει αρκετά για αυτόν τον signature Pink Dot Mocha espresso, φτιαγμένο από tailored Qualita Unica χαρμάνι που στην επίγευση αφήνει μια έντονη αίσθηση καραμέλας βουτύρου και ξηρών καρπών και που στο πάντρεμα είχε δέσει τέλεια με ένα κρεμώδες red velvet.

pancake-dream.jpg

Τη θέση του red velvet σε αυτή τη δεύτερη απόβαση πήραν κάτι νόστιμα “mini pancake dream” με σοκολάτα ruby. Είναι ιδανικά ψημένα και αυτό τους δίνει τέλεια υφή, ενώ θα τα βρείτε σε πολλές παραλλαγές, όπως αυτή με τα φρούτα του δάσους και τη ζεστή nutella, με μέλι και ταχίνι, με σιρόπι σφενδάμου ή με αυτή τη θεϊκή, χειροποίητη lila pause κρέμα που φτιάχνουν.

Όσο για το brunch και τα all day πιάτα τους, σας το είχα πει και παλαιότερα, είναι όλα και ένα και ένα. Πολύ σωστά εκτελεσμένα, νόστιμα και με εξαιρετική παρουσίαση. Ξεφυλλίζοντας το ανανεωμένο μενού, εντόπισα ένα combo από ραφιναρισμένα comfort πιάτα, όπως αυτά χορταστικά club sandwich που φτιάχνονται με ζεστό, φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι και συνοδεύονται με δροσερές sauce στο πλάι.

clubsandwich-1.jpg


Πολλές καλοκαιρινές σαλάτες, ένα καρέ των αλμυρών σνακ που φιγουράρουν στον ντελικάτο μπουφέ τους, επιλογές σε επίπεδο spring rolls που ήταν ωραία έκπληξη, αλλά κυρίως αυτό το best off, veggie Pink Dot burger που προσγειώθηκε πρόσφατα στο μενού και που φτιάχνεται με brioche ψωμάκι σε έντονο ροζ χρώμα! Τέλεια υφή, πολύ ολοκληρωμένη γεύση και μια καλή εισαγωγή πριν περάσω στο κεφάλαιο «γλυκό». Εδώ η αλήθεια είναι πως θα δυσκολευτείτε λιγάκι γιατί οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και όλα τα γλυκά είναι ολόφρεσκα, αλλά μη διστάσετε να ζητήσετε μια δεύτερη γνώμη.

cocktail-1.jpg

Σε επίπεδο κρασιού το μενού έχει φρεσκαριστεί πολύ στοχευμένα με ένα πληθωρικό καρέ από ροζέ και λευκές ετικέτες που υπογράφουν οινοποιία όπως το αυτό του Σιγάλα, του Κτήματος Άλφα και Γεροβασιλείου, ενώ ωραία προσθήκη είναι και επιλογές όπως αυτό premium, ροζέ ξηρό Donna Fugata των Dolce & Gabbana που σας προτείνω να δοκιμάσετε. Όσο για τα δροσερά, fizzy mocktail και τα κοκτέιλ τους που αγάπησε το instagram και ζητάει η εποχή, το Pomegranate Gin Fizz από το μενού της Γεωργίας Παπαγιανοπούλου είναι αυτό που σταθερά βάζω στην κορυφή των κοκτέιλ τους.


Highlight: όλες οι επιλογές του μενού προσφέρονται in house, υπάρχει όμως και η δυνατότητα του take away!

Δεν θα πω περισσότερα. Η συνέχεια, δική σας! Να τους επισκεφτείτε, αξίζει!

Info:

Facebook: Pink Dot

Instagram: @pinkdot.gr