fbpixel

Search icon
Search
Επίπεδη κοιλιά και τέλειους γλουτούς με την αγαπημένη άσκηση της Cindy Crawford
WELLNESS

Επίπεδη κοιλιά και τέλειους γλουτούς με την αγαπημένη άσκηση της Cindy Crawford

To supermodel δημοσίευσε ένα video στο instagram


Μπορεί να έχει σβήσει τα 53 κεράκια στη γενέθλια τούρτα της, η Cindy Crawford ωστόσο παραμένει η διαχρονική, πανέμορφη και σαγηνευτική μούσα που μεσουράνησε στις πασαρέλες της χρυσής δεκαετίας των supermodels του ‘90, ενώ λατρεύτηκε -και συνεχίζει να λατρεύεται- από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές και οίκους παγκοσμίως, όπως Versace, Balmain, Dolce & Gabbana και πολλούς άλλους. Είναι ακομπλεξάριστη και ξέρει ότι κανείς μπορεί μεν να καθυστερήσει τα σημάδια του χρόνου, αλλά πρέπει και να τα δεχτεί με κομψότητα -σίγουρα θυμάστε την αρετουσάριστη φωτογραφία που άφησε να γίνει viral στα social media πριν μερικά χρόνια.

Εκτός όμως από ιέρεια σπουδαίων designers και fashion icon, η Crawford υπήρξε και διάσημη fitness guru της εποχής της, έχοντας μάλιστα κυκλοφορήσει αρκετά workout DVDs, όπου έδειχνε στις θαυμάστριές της, πώς θα μπορούσαν να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους. Μερικά από αυτά ήταν τα New Dimension, Shape Your Body Workout και Next Challenge Workout. Αν και πλέον έχει σταματήσει να παράγει τέτοια videos, δεν ξεχνά το πάθος της με τη γυμναστική και φροντίζει να ενημερώνει όσες την ακολουθούν στο instagram account της, για τις ασκήσεις που κάνει καθημερινά.

Πριν μερικές μέρες, το πάλαι ποτέ supermodel δημοσίευσε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ένα video, στο μας δείχνει πώς μπορεί κανείς με μία μόνο άσκηση, να γυμνάσει ολόκληρο το σώμα.

cindy-crawford.JPG

Δείτε κι άλλες ασκήσεις που προτείνει η Cindy Crawford στο instagram.

Πάρτε ένα βαράκι και με τα δυο χέρια σας. Ανεβάστε το αριστερό πόδι σε ένα παγκάκι ή μια καρέκλα και αφήστε το άλλο στο έδαφος, σχηματίζοντας ένα Γ. Τα χέρια σας κρατήστε τα ψηλά, σε ευθεία γραμμή. Στη συνέχεια, βάλτε δύναμη στο αριστερό πόδι, ανεβάζοντας το σώμα σας προς τα πάνω, φέρνοντας το δεξί γόνατο και τα χέρια σας κοντά στο στήθος. Ύστερα επιστρέψτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 12-15 φορές και αλλάξτε πόδι.

Πρόκειται για μια full-body άσκηση, η οποία ενδυναμώνει πόδια, γλουτούς, κορμό, κοιλιακούς και ώμους.

cindy-crawford1.jpg

Σε πολλές συνεντεύξεις, το διάσημο μοντέλο έχει τονίσει πόσο σημαντική είναι η προπόνηση σε κάθε ηλικία μιας γυναίκας, αλλά ιδιαίτερα όσο μεγαλώνει. Ειδικά, οι ασκήσεις με βάρη -αν και λανθασμένα πολλές αποφεύγετε, επειδή πιστεύετε ότι θα αυξήσουν υπερβολικά τη μυϊκή μάζα σας και θα χάσετε τη θηλυκότητά σας- μπορούν να προστατέψουν τα οστά από τη φθορά, να καταπολεμήσουν τον πόνο στην πλάτη και να δώσουν ένα boost στη νοητική λειτουργία. Μάλιστα, μόλις πέρυσι, λάνσαρε τη σειρά σκόνης πρωτεΐνης Ladder, ιδανική για την αποκατάσταση των μυών, ύστερα από γυμναστικής, σε συνεργασία με τους LeBron James, Arnold Schwarzenegger και Lindsey Vonn.

Εννοείται όμως ότι η ίδια δεν ξεχνά και την αερόβια, η οποία είναι πολύ σημαντική για την καύση λίπους και, όταν συνδυάζεται ιδανικά με τις ασκήσεις με βάρος -είτε του σώματος είτε με βαράκια- τότε τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Τέλος, μην αμελείτε την ισορροπημένη διατροφή καθώς είναι βασικό κομμάτι ενός healthy way of living αλλά και του fit σώματος.