fbpixel

Search icon
Search
English Countryside: Απολαύστε το παραμυθένιο σκηνικό ενός εξοχικού στο Cotswold
INTERIORS

English Countryside: Απολαύστε το παραμυθένιο σκηνικό ενός εξοχικού στο Cotswold

Το Well Cottage προσεγγίζει την country γοητεία με ένα σύγχρονο twist


Η επικοινωνία με την φύση μας συνδέει με τις πιο βαθιές πτυχές του εαυτού μας, χαρίζοντάς μας καθαρό αέρα και δημιουργική ησυχία. Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας θελήσαμε να απολαύσουμε τη μαγεία ενός ορεινού χωριού, διαμένοντας σε ένα κομψό αρχοντικό, με συντροφιά τις γλυκές σπίθες της βραδινής φωτιάς, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και χαμογελαστούς ανθρώπους. Στο σημερινό μας ταξίδι, έχουμε την ευκαιρία να μυηθούμε στα γοητευτικά μυστικά μιας εξοχικής κατοικίας στο χωριό Ramsden του Cotswolds, στην κεντρική-νοτιοδυτική Αγγλία. Η άγρια ομορφιά του τοπίου εκτείνεται κατά μήκος μιας σειράς κυματιστών λόφων που υψώνονται από τα λιβάδια του άνω Τάμεση σε έναν γκρεμό πάνω από την κοιλάδα Severn και το Evesham Vale. Το εξοχικό Well Cottage μας καλωσορίζει στην eclectic ατμόσφαιρά του, κάνοντάς μας να νιώσουμε ζεστασιά από τα πρώτα μόλις λεπτά. 

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Laura Stephens επιμελήθηκε με οργάνωση και μεράκι κάθε χώρο του, μεταμορφώνοντάς το σε ένα μοντέρνο σπίτι-«κόσμημα». 

The delicate combination 

massey-lauras-076-2.webp

Η κατοικία διακρίνεται ιδιαίτερα για τη ραφινάτη ένωση της ρουστίκ γοητείας με τη σύγχρονη διακόσμηση και τις σύγχρονες ανέσεις. Έπιπλα αντίκες, εξεζητημένα υφάσματα και πολυτελή διακοσμητικά αξεσουάρ αποδεικνύουν περίτρανα ότι η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά. Το παραμυθένιο σκηνικό ενισχύει σε κάθε χώρο το άπλετο φυσικό φως, δημιουργώντας ένα μαγικό περιβάλλον, βγαλμένο από ταινία. Ένα από τα πιο ξεχωριστά δωμάτιά του είναι η κύρια κρεβατοκάμαρα, στην οποία πρωταγωνιστεί μια παραδεισένια μπανιέρα και ένα κολοσσιαίο κρεβάτι, το οποίο εγγυάται τα πιο γλυκά όνειρα. 

massey-lauras-163.webp

Το επόμενο πρωινό, η στενή elegant σκάλα μας οδηγεί προς την ευρύχωρη κουζίνα, η οποία ξεχωρίζει για τις γήινες αποχρώσεις της και την ξεχωριστή ξύλινη τραπεζαρία, κατάλληλη για ένα άκρως απολαυστικό οικογενειακό πρωινό. 

Countryside colours

massey-lauras-325.webp

Η interior designer έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή των χρωμάτων. Ήταν σημαντικό για την ίδια, αλλά και για τους ιδιοκτήτες να κυριαρχούν τα χρώματα της υπαίθρου. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο χρησιμοποιήθηκαν παντού βαθιά κόκκινα, μουστάρδες, λαδί και αποχρώσεις του καφέ και της πέτρας. Υπάρχουν επίσης προσωπικές πινελιές, στα κορνιζαρισμένα πατητήρια λουλουδιών που βρίσκονται σε πολλούς τοίχους, τα οποία είναι αποτέλεσμα των περιπάτων της Laura με τη μικρής της κόρης στην εξοχή και της κοινής αγάπης της για τη φύση. Αποτέλεσμα είναι η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, άνεσης και ζεστής φιλοξενίας. 

Μπορούμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αποτελεί μια εύκολη διαδικασία, καθώς κύριος στόχος ήταν η συνολική εικόνα και ατμόσφαιρα να μεταφερθεί στο σήμερα. Αυτή η ενδιαφέρουσα μαξιμαλιστική προσέγγιση κατάφερε να δώσει το κατάλληλο χρωματικό και διακοσμητικό twist για να αναχθεί σε ένα fresh και πολυτελές ησυχαστήριο. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες του άνετου εξοχικού στη gallery!

Source: House & Garden 

Photo credits: Paul Masse