fbpixel

Search icon
Search
Ένας πρώτης ποιότητας μεσογειακό σταυροδρόμι γεύσεων στη Θεσσαλονίκη
MAGAZINE

Ένας πρώτης ποιότητας μεσογειακό σταυροδρόμι γεύσεων στη Θεσσαλονίκη

O Pasquale Lembo, ιδιοκτήτης του Mare e Monti, το επιβεβαιώνει


O chef και ιδιοκτήτης του, με τη χαρακτηριστική μαγειρική μαεστρία, μοιράζεται μαζί μας όλα εκείνα που καθιστούν το εστιατόριο Mare e Monti ένα πρώτης ποιότητας μεσογειακό σταυροδρόμι γεύσεων.

17a5676.jpg
Φωτογραφία: Άρης Ράμμος


Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν καθιερώσει το Mare e Monti ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό;

Φέτος, κλείνουμε 25 χρόνια λειτουργίας και, πλέον, πιστεύω ότι ο κόσμος μας αγάπησε και μας αγαπάει γιατί έχουμε ξεκάθαρη ταυτότητα και προσφέρουμε γνήσιο ιταλικό φαγητό χωρίς πειραματισμούς. Επίσης, επιλέγουμε πάντα την καλύτερη πρώτη ύλη και δείχνουμε προσήλωση στην ποιότητα.

Ποια είναι η προσέγγιση που ακολουθείτε σε ό,τι αφορά την επιλογή των πρώτων υλών και την παρασκευή των πιάτων σας;

Μαγειρεύουμε κλασικό φαγητό, ακολουθώντας οικογενειακές συνταγές. Η επιλογή των υλικών είναι πολύ σημαντική για το αποτέλεσμα. Διαλέγουμε προμηθευτές και παραγωγούς της περιοχής μας, καθώς είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε την τοπική οικονομία.

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η τήρηση των κανόνων υγιεινής και πώς το πετυχαίνετε αυτό;

Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο στη φροντίδα της καθαριότητας και της τάξης, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις. Επίσης, ακολουθούμε ένα αυστηρό σύστημα HACCP.

Μιλήστε μας για την επιλογή των ανθρώπων που στελεχώνουν την κουζίνα σας.

Διαλέγω τους συνεργάτες με βάση τους στόχους. Οι ικανότητες μπορούν να αποκτηθούν με την εμπειρία και τον χρόνο. Αυτό που αναζητώ είναι όρεξη και διάθεση να χαρίσουμε στους ανθρώπους που μας επιλέγουν για την έξοδό τους μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας.

Ένα πιάτο φαγητού μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε καλά, σωματικά και ψυχικά;

Το φαγητό θρέφει το σώμα αλλά και την ψυχή. Κάποιες φορές είναι σαν ένας πίνακας ή ένα είδος Τέχνης που μπορούμε να απολαύσουμε με όλες μας τις αισθήσεις.

Ποιες κινήσεις ως προς την επίτευξη μιας sustainable προσέγγισης έχετε κάνει;

Από την πρώτη στιγμή ανακυκλώναμε και επενδύσαμε στην κομποστοποίηση των οργανικών μας υλικών και φυσικά περιορίζουμε, όσο είναι αυτό εφικτό, τη χρήση πλαστικού. Στηρίζουμε φυσικά και τις προσταγές της Zero Waste φιλοσοφίας.

Εσείς σε ποιον γαστρονομικό προορισμό της Θεσσαλονίκης απολαμβάνετε γεύσεις τις οποίες εμπιστεύεστε;

Τις ημέρες που δεν είμαι στην κουζίνα μ’ αρέσει να πηγαίνω στο Marea Sea Spirit. Αγαπώ ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουν τα θαλασσινά.

Τι προτείνετε να δοκιμάσουμε από το ανανεωμένο σας μενού;

Σίγουρα τα Αgnolotti alla Piemontese, τα χειροποίητα ζυμαρικά που φτιάχνουμε στο εργαστήριό μας, γεμιστά με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι. Πρόκειται για μία συνταγή από το Πιεμόντε που σερβίρουμε με τριμμένο τυρί Grana Padano, βούτυρο και φασκόμηλο. 

Info

Βενιζέλου 13 Πανόραμα, Τηλ.: 2310 343 344

Instagram: @mare_e_monti_skg

Facebook: Mare e Monti

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023