fbpixel

Search icon
Search
Ένας πολίτης του κόσμου, o Κωνσταντίνος Σαρβανάκης μάς υποδέχεται στο υπέροχο και υψηλής αισθητικής διαμέρισμά του στην Αθήνα
MAGAZINE

Ένας πολίτης του κόσμου, o Κωνσταντίνος Σαρβανάκης μάς υποδέχεται στο υπέροχο και υψηλής αισθητικής διαμέρισμά του στην Αθήνα

Η έδρα του μοιράζεται μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας


Aξιοποιώντας την πολυετή πείρα που απέκτησε δουλεύοντας σε περιοδικά και ταξιδεύοντας για να καλύψει διάφορα σημαντικά events, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος Σαρβανάκης αποφάσισε να ξεκινήσει κάτι δικό του. Έτσι κι έγινε, και γεννήθηκε η Brandy Butter, μια εταιρία επικοινωνίας, digital marketing και bespoke εμπειριών. «Νομίζω πως όλες οι ιδέες γεννιούνται εμπειρικά. Έτσι κι εγώ, λόγω των εμπειριών που είχα, τόσο από τις σπουδές μου στο Λονδίνο όσο και από την επαγγελματική μου πορεία, αποφάσισα να κάνω κάτι με το οποίο θα μπορούσα να εκφράσω όλα αυτά που έχω δει και με εμπνέουν, ώστε να δώσω αυτό το personalized touch που θεωρώ ότι λείπει από τα περισσότερα πράγματα - είτε είναι ένα event, είτε μια εταιρική παρουσίαση», αναφέρει ο ίδιος. Όπως λέει, λατρεύει τα ταξίδια, αγαπάει το τρέξιμο κι έχει πάθος με τοdesign και την αισθητική. 

Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Διεθνείς Σχέσεις, δούλεψε ως δημοσιογράφος σε ελληνικές εκδόσεις, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στη Μαλαισία, στη θέση του Director of Events για τη Hyatt, για να καταλήξει λίγο αργότερα και πάλι στο Λονδίνο: «Ένα μεγάλο project με την Taschen ήταν η αφορμή να επιστρέψω το 2014 στο Λονδίνο και από εκεί, ανάλογα με τα projects, ταξιδεύω στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική».

HOME SWEET HOME

img-7414.JPG
Το έργο τέχνης της Ερμίνας Αβραμίδου από την έκθεσή της στο Royal Academy of Arts του Λονδίνου κοσμεί το living room

Το σπίτι μου είναι το προσωπικό μου καταφύγιο, ο χώρος στον οποίο μπορώ να δημιουργώ και ν’ αποτυπώνω ελεύθερα την αισθητική που με εκφράζει και αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα μου. Το διαμέρισμά μου έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα. Βρίσκεται σε μια πολυκατοικία κλασικής αρχιτεκτονικής του 1960, με φανερές επιρροές από τον κορυφαίο Άρη Κωνσταντινίδη.

Μου αρέσει ο χώρος μου να με εκφράζει και σε κάθε γωνιά του να βλέπω αντικείμενα που μου θυμίζουν κάτι και τα οποία έχουν ένα ιδιαίτερο reference για μένα. Είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που διαρκώς αλλάζει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες του lifestyle μου. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες μοιράζω σχεδόν ισότιμα τον χρόνο μου μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Μου δίνεται, έτσι, η δυνατότητα να απολαύσω περισσότερο το σπίτι μου και να κάνω αλλαγές που παλιότερα δεν είχα τον χρόνο ή δεν μπορούσα να σκεφτώ.

img-7408.JPG

Το αγαπημένο μου δωμάτιο στο σπίτι νομίζω ότι είναι η κουζίνα. Γενικά, νομίζω, σε κάθε κατοικία, αποτελεί το πιο νευραλγικό σημείο και γι’ αυτό μου αρέσουν αυτές που είναι σε country style, καθώς τις θεωρώ πιο ζεστές και cozy κι έχουν μια πιο χαλαρή αίσθηση, σε σχέση με τις πιοdesign, τις οποίες βρίσκω απρόσωπες κι όχι τόσο λειτουργικές. Το στιλ, πάντως, της δικής μου γεννήθηκε από το γεγονός πως δεν ήθελα να αλλάξω τον παλιό μαρμάρινο νεροχύτη που υπήρχε, οπότε δούλεψα τα στοιχεία γύρω από αυτόν.

STYLE MATTERS

img-7412.JPG
Έργο του καλλιτέχνη Cacaco Rocks από το project της Δάφνης Ζουμπουλάκη “The Art on Boards - The Skate Project” δίπλα στο iconic φωτιστικό Multi-Lite σχεδιασμένο από τον Louis Weisdorf το 1972 για την Gubi

Το στιλ για μένα είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας του καθενός κι είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί, γι’ αυτό και βλέπουμε με ξεχωριστή ματιά τα πράγματα γύρω μας.

Η καλή αισθητική, από την άλλη, ταυτίζεται με τη διαχρονικότητα, γι’ αυτό και το “all time classic” έχει απόλυτη σημασία ως όρος. Από κει και πέρα, αναπτύσσεται με βάση το τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά και μέσα από τις προσλαμβάνουσες και την εσωτερική ομορφιά που έχει ο καθένας.

img-7410.JPG
Γωνιά στην κρεβατοκάμαρα με τη βαλίτσα Globetrotter να πρωταγωνιστεί σε συνδυασμό με τα έργα τέχνης από το Coral Beach Club στις Βερμούδες

Αν έδινα παραδείγματα καλής αισθητικής, συγκεκριμένα θα ανέφερα, καταρχάς, τον Ralph Lauren, που έχει ταυτίσει το όνομά του με την αμερικανική αισθητική, τον Frank Lloyd Right, για τον σχεδιασμό του Μουσείου Gugenheim στη Νέα Υόρκη, τα “so well put” outfits της Melania Trump ως Πρώτης Κυρίας, τον Robin Birley για το διαχρονικό 5 Hertford Street club στο Λονδίνο, ή ακόμα και τη σειρά Mad Men, που θεωρώ ότι κατάφερε να αποδώσει εξαιρετικά την αισθητική των ‘60s που θαυμάζω.

My Favorites

FASHION DESIGNER

Saint Laurent

ARCHITECT 

Studio Ko

INTERIOR DESIGNER

Oι αγαπημένοι φίλοι μου Martyn Lawrence Bullard και Nicole Fuller

ARTIST 

Cacao Rocks

PERFUME

Note Di Colonia IV της Aqua di Parma

ACCESSORIES 

Hermès

BOOK 

«Η αυτοκινητιστική λέσχη της Αιγύπτου» του AlaaAl-Aswan, που μου πρότεινε η αδερφή μου

DETAILS FROM YOUR HOME

Η συλλεκτική πλέον Capri lamp του Jonathan Adler κι ο καθρέφτης FA33 που σχεδιάστηκε από τον Gio Ponti

COLOR

Όλες οι αποχρώσεις του μπλε

RESTAURANT

Τo La Huella στο Jose Ignacio

HOTEL 

Τo Aman στη Βενετία

CITY

Το Κάιρο της Αιγύπτου, γιατί εκεί είναι οι πρώτοι παιδικοί μου φίλοι, το πρώτο μου σχολείο και φυσικά η οικογένειά μου.

MUSEUM-GALLERY

Το Larco στη Lima

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022