fbpixel

Search icon
Search
Ένας πλαστικός χειρουργός αποκαλύπτει πως θα αποφύγετε τις ρυτίδες στα μάτια
FACE & BODY

Ένας πλαστικός χειρουργός αποκαλύπτει πως θα αποφύγετε τις ρυτίδες στα μάτια

Υπάρχουν εξειδικευμένες λύσεις που θα λατρέψετε


Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και αυτό φυσικά ισχύει και στη βιομηχανία της ομορφιάς. Σε αυτή την περίπτωση, το extra shimmering περιέχει Botox, Juvéderm και εξαιρετικά προηγμένα φίλτρα που δημιουργούν μια ψευδαίσθηση τελειότητας. Και έτσι, ενώ η καινοτομία πίσω από τα ενέσιμα είναι εντυπωσιακή, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε επεμβατική ή μη επεμβατική θεραπεία, συνιστάται πάντα να κάνετε την έρευνα σας και να συμβουλεύεστε τους ειδικούς που εμπιστεύεστε πριν μπείτε στη διαδικασία να κάνετε έγχυση συστατικών στο σώμα και στο πρόσωπο σας. Εμείς ανακαλύψαμε τα tips του Dr. Kami Parsa, ενός από τους πλέον διακεκριμένους πλαστικούς χειρουργούς παγκοσμίως, και σας τα μεταφέρουμε. 

woman-face-ritides-wrinkles.jpg
@brit_harvey

Σε ποιους αναφέρονται τα fillers

Είναι γνωστό πως αυτό το υλικό φθείρεται με την πάροδο του χρόνου και έτσι δεν αφορά άτομα που αναζητούν μια πιο μόνιμη λύση. Παρόλα αυτά, αποτελεί την τέλεια λύση για αποκατάσταση του χαμένου όγκου, είναι μη ανοσογόνο καθώς δεν προκαλεί αντιδράσεις από τον οργανισμό, είναι βιοσυμβατό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι συμβατό με τον φυσικό σας ιστό και φυσικά είναι βιοαποικοδομήσιμο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως πρόσφατα έγινε μια μελέτη που αποκαλύπτει πως κάποια fillers μπορούν να μπλοκάρουν τα λεμφαγγεία γύρω από τα μάτια και το μέσο πρόσωπο. Ακόμη, μπορούν να δημιουργηθούν τα "pillow faces" όπου εγχύεται πολύ πληρωτικό υλικό και έτσι το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό για τον ασθενή. Λαμβάβετε υπόψιν πως με την πάροδο των χρόνων το πρόσωπο φαίνεται πιο γερασμένο από τη μείωση του όγκου, καθώς και από την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτή η συνεχής χαλάρωση δεν μπορεί να καλυφθεί απόλυτα από τα fillers.

H διαδικασία του fat transfer

Η μεταφορά λίπους είναι μια χειρουργική διαδικασία κατά την οποία, υπό τοπική ή γενική αναισθησία και με χρήση στείρων τεχνικών, γίνεται αφαίρεση μικρής ποσότητας λίπους -συνήθως από την κοιλιακή ή πλευρική περιοχή του ασθενούς- και επανενίεται στην περιοχή του σώματος που παρουσιάζει απώλεια όγκου. Το πλεονέκτημα της μεταφοράς λίπους είναι ότι προέρχεται από το δικό σας σώμα. Το μειονέκτημα, εδώ, είναι πως μια τέτοια διαδικασία είναι απόλυτα τεχνική και έτσι ο χειρουργός που την εκτελεί θα πρέπει να γνωρίζει τον σωστό τρόπο επεξεργασίας του λίπους και να είναι σχολαστικός με την ένεση και την τοποθέτηση. Αυτό, καθώς το λίπος που εγχύεται επιφανειακά μπορεί να οδηγήσει σε εξογκώματα.

face-woman.jpg
@hannaschonberg

Η απάντηση είναι η βλεφαροπλαστική ή απλώς η ανόρθωση φρυδιών

Πολλές γυναίκες νιώθουν όταν τα άνω βλέφαρα τους, με την ηλικία πέφτουν και εκεί ακριβώς είναι που τίθεται το ερώτημα για τη βλεφαροπλαστική ή για την ανόρθωση. Το δέρμα γύρω από τα βλέφαρα είναι το πιο λεπτό στο σώμα και έτσι καθώς τα χρόνια περνούν, καθώς τοποθετείτε και αφαιρείτε μακιγιάζ, τείνει να τεντώνεται.  Μια βλεφαροπλαστική γίνεται όταν το λεπτό δέρμα της περιοχής φτάσει σε αυτό το ανεπιθύμητο σημείο. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία αφαιρώντας το επιπλέον δέρμα στα άνω βλέφαρα, για να δημιουργήσετε μια πιο νεανική εμφάνιση. Μπορεί από την άλλη το πρόβλημα να είναι πως τα φρύδια σας έχουν πέσει και σε αυτή την περίπτωση η ανύψωση τους είναι η καλύτερη επιλογή. Ο γιατρός σας είναι βέβαιο πως γνωρίζει σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Πως θα αποφύγετε τις ρυτίδες

Δεν χρειάζεται να πείτε το "ναι" στις χειρουργικές επεμβάσεις αν δεν νιώθετε έτοιμοι ή αν απλώς αισθάνεστε καλά με την εμφάνιση σας. Για αυτό το λόγο σας αναφέρουμε τις top συστάσεις προληπτικής φροντίδας για την αποφυγή των ρυτίδων στα μάτια. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι δεν τρίβετε τα μάτια σας. Το τρίψιμο ερεθίζει το δέρμα σε αυτή την περιοχή και έτσι όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ, είναι καλύτερο να βρείτε ένα ντεμακιγιάζ που επιτρέπει στο μακιγιάζ να αφαιρείται εύκολα. Προσπαθήστε να ταμπονάρετε την περιοχή αντί να την πιέζετε. Ακόμη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως χρειάζεστε μια καλή ρουτίνα περιποίησης με ρετινόλη και SPF.

Κεντρική εικόνα: @sofiabits