fbpixel

Search icon
Search
Ένας βασιλικός γάμος στο Παρίσι που θα σας ενθουσιάσει
PEOPLE & PARTIES

Ένας βασιλικός γάμος στο Παρίσι που θα σας ενθουσιάσει

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον απόγονο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, Jean-Christophe, να παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, Olympia von und zu Arco-Zinnerberg


Η ιστορία, αρκετά συχνά, επαναλαμβάνεται κι έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Ο απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη Jean-Christophe, Prince Napoléon, παντρεύτηκε την αγαπημένη του κόμισσα με αυστριακή καταγωγή και η ιστορία επαναλήφθηκε. Ο πρώην Αυτοκρατορικός Οίκος της Γαλλίας ενώθηκε για άλλη μια φορά με τον Οίκο των Αψβούργων, καθώς οι δύο απόγονοι του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, αυτοκράτορα της Γαλλίας, και της συζύγου του, Αρχιδούκισας Μαρία-Λουίζ της Αυστρίας, παντρεύτηκαν στο Παρίσι αυτό το σαββατοκύριακο.
jean-christophe-napoleon-bonaparte-and-countess-olympia-von-und-zu-arco-zinnerberg.jpg
Countess Olympia von und zu Arco-Zinnerberg & Jean-Christophe Napoleon Bonaparte

Ο γαμπρός, 33 ετών, ενώθηκε με την αγαπημένη του, κόμισσα Olympia von und zu Arco-Zinnerberg, με έναν βασιλικό γάμο με ιδιαίτερη σημασία καθώς 200 χρόνια μετά οι δύο οίκοι ενώθηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η νύφη, 31 ετών, είναι απόγονος της δεύτερης γυναίκας του Ναπολέοντα, Αρχιδούκισας Μαρία-Λουίζ της Αυστρίας.

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι. Εκείνη την εποχή η νύφη βρισκόταν για ένα εξάμηνο στο Παρίσι, καθώς σπούδαζε πολιτικές επιστήμες στο Yale, όταν είδε τον Jean-Christophe που ζει στο Λονδίνο. Η πρόταση γάμου έγινε φέτος τον Μάϊο, με ένα τεράστιο διαμάντι 40 καρατίων, το οποίο προέρχεται από το στέμμα του Ναπολέοντα Γ’.

«Είναι μια ιστορία αγάπης και όχι ένα νεύμα στην ιστορία», δήλωσε ο Jean-Christophe στους Times. «Όταν γνώρισα την Ολυμπία, χάθηκα στα μάτια της και όχι στο οικογενειακό της δέντρο. Στη συνέχεια, όταν διαπιστώσαμε την ιστορική σύμπτωση, χαμογελάσαμε παρέα».

the-bride.jpg
Το υπέροχο νυφικό του Oscar de la Renta

Η γαμήλια τελετή έγινε στο Les Invalides, όπου σήμερα βρίσκεται ο τάφος του Ναπολέοντα. Ο γάμος ήταν απόλυτα κομψός και ιδιαίτερος, με τα λουλούδια να είναι αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές της διακόσμησης, καθώς δημιουργήθηκαν τεράστιες συνθέσεις από λευκές και πράσινες ορτανσίες, λευκά ιαπωνικά χρυσάνθεμα, τριαντάφυλλα, πολλά διαφορετικά φυλλώματα και hypericum, που έδωσαν έναν βαθύ κόκκινο τόνο. 

Η νύφη επέλεξε ένα μεταξωτό στράπλες νυφικό με απλικέ φύλλα από τον Oscar de la Renta και το συνδύασε με ένα κοντό μπολερό και μακρύ πέπλο από τούλι, όπου επαναλαμβανόταν το ίδιο μοτίβο των φύλλων. Η τιάρα που φόρεσε είναι η Savoy-Aosta Bandeau μαζί με σκουλαρίκια από διαμάντια που ανήκουν όλα στη μητέρα της.

chateau-de-fontainebleau.jpg
Château de Fontainebleau

Ακολούθησε δεξίωση στο Château de Fontainebleau, ένα παλάτι του 12ου αιώνα, που αποτέλεσε κατοικία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Είναι γνωστό κυρίως για τον εσωτερικό του διάκοσμο από την εποχή της Αναγέννησης και τα πολυάριθμα έργα τέχνης. Ανακηρύχθηκε, μάλιστα, το 1981 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. 

Η δεξίωση ήταν ιδιαίτερα λιτή, με υπερμεγέθη παραλληλόγραμμα τραπέζια και λευκές ορχιδέες στη διακόσμηση, ενώ το art de la table πραγματοποιήθηκε με φίνα κρυστάλλινα ποτήρια και λευκές πορσελάνες με χρυσές λεπτομέρειες. 

Αυτός είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός βασιλικός γάμος της χρονιάς μετά τον γάμο της Charlotte Casiraghi στο Μονακό, καθώς και του Γερμανού Prince Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, που παντρεύτηκε την Αμερικανίδα Alana Bunte τον Ιούνιο.

Πηγή: theknotnews, tattler, dailymail