fbpixel

Search icon
Search
Ένα ζευγάρι μουσικών εμπνέεται σ' ένα σχεδόν διάφανο διαμέρισμα στο Ελληνικό
DESIGN

Ένα ζευγάρι μουσικών εμπνέεται σ' ένα σχεδόν διάφανο διαμέρισμα στο Ελληνικό

Υπό την επιμέλεια των KKMK Architects


Οι KKMK Architects ανακαίνισαν το διαμέρισμα ενός ζευγαριού μουσικών στο Ελληνικό. Το διαμέρισμα βρίσκεται δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού που πρόκειται να εξελιχθεί σε σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο. Με συνολική έκταση 173 τ. μ. και με πανοραμική θέα στη θάλασσα, σκοπός ήταν να μεταμορφωθεί ο χώρος σε ένα ιδανικό σπίτι για το νέο ζευγάρι. Ο μπασίστας και η σύζυγός του που είναι μουσικός παραδοσιακών οργάνων, αναζητούσαν ένα άνετο περιβάλλον που θα τους ενέπνεε στη δουλειά τους και ταυτόχρονα θα τους χαλάρωνε ως προσωπικός χώρος ξεκούρασης.

kkmk-karagianni-karamali-elliniko-9-MSUju.jpg


Πιο συγκεκριμένα, οι αρχιτέκτονες πρότειναν μία σειρά από σημαντικές αλλαγές στην κάτοψη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη σχέση των επιφανειών και την οριοθέτηση των χώρων. Κατάφεραν να καταργήσουν τα μεταξύ τους όρια και ταυτόχρονα να διαχωρίσουν τις χρήσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο, η αίσθηση του χώρου μεγάλωσε, επεκτάθηκε αλλά τα όρια παρέμειναν διακριτά μέσα από την εναλλαγή των υλικών. Αυτά επεκτείνονται από το δάπεδο στους τοίχους και στο ταβάνι, και δημιουργούν ένα οπτικό παιχνίδι αναπτύσσοντας τον χώρο σε 3 διαστάσεις.

kkmk-karagianni-karamali-elliniko-12.jpg
kkmk-karagianni-karamali-elliniko-21-DqpVJ.jpg



Το καθιστικό επεκτάθηκε μέχρι την κουζίνα και την τραπεζαρία. Η τραπεζαρία ενώθηκε οπτικά με την κουζίνα, δημιουργώντας ένα λευκό φόντο στο καθιστικό. Η κουζίνα και η τραπεζαρία διαχωρίζονται με ένα γαλακτερής απόχρωσης συρόμενο τζάμι. Ο τοίχος στο βάθος της τραπεζαρίας επενδύθηκε με μάρμαρο τύπου Βόλακα. Αυτό λειτουργεί ως ένας φυσικός πίνακας στον χώρο, προσδίδοντας ένταση και χαρακτήρα στο λευκό υπόβαθρο. Στην άλλη πλευρά του σαλονιού, το μαρμάρινο τζάκι κυριαρχεί στον χώρο καθώς ξεχωρίζει από το ξύλινο δάπεδο ως δύο αιωρούμενοι όγκοι.

kkmk-karagianni-karamali-elliniko-17.jpg


Καθώς στο σαλόνι υπήρχε η ανάγκη να συνδυαστούν πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το τζάκι, η τηλεόραση και η θέα στη θάλασσα, οι αρχιτέκτονες πρότειναν ένα καθιστικό το οποίο να μπορεί να προσαρμοστεί και να αλλάζει εύκολα κατεύθυνση, ώστε να προσαρμόζεται άμεσα στην επιλογή του κάθε επισκέπτη.

kkmk-karagianni-karamali-elliniko-18.jpg


Η τάση στην διαχείριση των υλικών που επεκτείνονται στις επιφάνειες του χώρου, παρουσιάζεται και στο κύριο υπνοδωμάτιο, όπου η ξύλινη επένδυση δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον γύρω από το κρεβάτι. Εδώ, ο διαχωρισμός του μπάνιου με το υπνοδωμάτιο γίνεται πάλι με ένα γαλακτερό τζάμι, το οποίο προσθέτει στον κύριο χώρο οπτικό βάθος και φως. Αυτά τα χαρακτηριστικά του δωματίου τονίζονται περαιτέρω με τις αντανακλάσεις του καθρέπτη που καλύπτουν όλη την ντουλάπα.

kkmk-karagianni-karamali-elliniko-13-68VU2.jpg

Σε όλους τους χώρους του σπιτιού, οι λινές κουρτίνες φιλτράρουν την έντονη ηλιοφάνεια και προσθέτουν μια απαλή και ημιδιαφανή αύρα. Η τελευταία επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν να αποκτήσει έναν χαρούμενο χαρακτήρα το δεύτερο μπάνιο, όπου θα κυριαρχούσε ένα έντονο χρώμα. 

kkmk-karagianni-karamali-elliniko-4.jpg
kkmk-karagianni-karamali-elliniko-6.jpg


Οι KKMK Architects των Μαρίνας Καραμαλή και Κατερίνας Καραγιάννη, σχεδίασαν ένα μοναδικό μαρμάρινο μωσαϊκό με το οποίο επενδύθηκε ο τοίχος του ντους. Το μωσαϊκό Possi κατασκευάστηκε συνδυάζοντας το ελληνικό λευκό μάρμαρο και μπλε μάρμαρο τύπου Macauba. Μέσω αλγοριθμικού σχεδιασμού, δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό σχέδιο το οποίο παραπέμπει σε σχήμα ψαριού. Αυτό αφαιρέθηκε μέσω λέιζερ από την επιφάνεια λευκού μαρμάρου. Αντίστοιχα κομμάτια με αυτά των κενών, κόπηκαν σε μπλε μάρμαρο τα οποία μετά ενσωματώθηκαν στη σύνθεση. Το μωσαϊκό Possi προσέθεσε ένα σύγχρονο και οργανικό χαρακτήρα στο μπάνιο, δίνοντας μια νότα μεσογειακής αισθητικής.

-b1Liy.jpg
Κατερίνα Καραγιάννη / Μαρίνα Καραμαλή



Περιηγηθείτε στη gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού.