fbpixel

Search icon
Search
Ένα υπέροχο mountain house στις Γαλλικές Άλπεις σχεδιασμένο από μια εμβληματική interior designer
INTERIORS

Ένα υπέροχο mountain house στις Γαλλικές Άλπεις σχεδιασμένο από μια εμβληματική interior designer

H ιστορία του σπιτιού τής Charlotte Perriand


Το 1940, η εμβληματική designer Charlotte Perriand εγκατέλειψε τη Γαλλία για να εργαστεί στην Ιαπωνία, επιστρέφοντας στην πατρίδα της έξι χρόνια αργότερα. Μόλις επέστρεψε στη Γαλλία, άρχισε να εργάζεται σε ένα θέρετρο στο χωριό Méribel, αφιερώνοντας δύο ολόκληρα χρόνια στον σχεδιασμό των εσωτερικών του χώρων. Όταν ο Βρετανός εργολάβος ξέμεινε από χρήματα, προσφέρθηκε να πληρώσει την Perriand με ένα κομμάτι γης.

Επέλεξε ένα οικόπεδο σε ένα λιβάδι προστατευμένο από έλατα και λεύκες. Περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, το 1961, έχτισε τελικά το καταφύγιό της στο δάσος, έναν συνδυασμό μεταξύ παράδοσης και νέου design, έκφραση της μοναδικής αισθητικής της μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Take a tour!
edc020124house-call-mottalini-007-657765e02861c.jpg


Οι τοίχοι από πέτρα έχουν διατηρηθεί ίδιοι με την αρχική τους μορφή κι εντυπωσιάζουν από το εξωτερικό του σπιτιού. Όσο για το εσωτερικό, με μια πρώτη εικόνα, βλέπουμε πως όλα τα δωμάτια είναι εξαιρετικά ευήλια και πολύ φωτεινά, κάτι για το οποίο οφείλεται και τη ψηλά ταβάνια που παίρνουν μια τριγωνική μορφή. Το ξύλο, στο μεταξύ, αποτελεί το πιο βασικό υλικό κατασκευής και το βλέπουμε να δεσπόζει από χώρο σε χώρο σε διάφορες αποχρώσεις, που εξασφαλίζουν διάσταση και cozy χαρακτήρα.

Το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού αποτελείται από γήινες αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, ενώ δεν είναι λίγοι οι bold τόνοι, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τον έντονο μπλε και το μοντέρνο μαύρο. Με αυτές τις χρωματικές επιλογές, πέτυχε να ισορροπήσει το κλασικό με το ultra modern design και το αποτέλεσμα είναι απλώς εκπληκτικό.

edc020124house-call-mottalini-extras-002-657767b63a4aa.jpg


Αναφορικά με τα έπιπλα, το ξύλο για άλλη μια φορά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς επίσης δεν είναι λίγα τα μεταλλικά στοιχεία που έχουν τοποθετηθεί, κάνοντας πολύ ενδιαφέρουσα την όλη αισθητική. Σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, μάλιστα, υπάρχει και από ένα τζάκι, το οποίο ενισχύει τη ζεστή ατμόσφαιρα, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Όλα δείχνουν να «δένουν» τόσο ονειρεμένα μεταξύ τους, ενώ το τελικό αποτέλεσμα, πέρα από πολύ μοντέρνο, θεωρείται και τα απόλυτα διαχρονικό και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει καμία σχέση με πριν.

Εντύπωση προκαλεί η τόσο σύγχρονη ματιά με την οποία έχει αποτυπωθεί το design, αλλά και το πόσο μοναδικά δένουν οι χώροι με τις εξωτερικές συνθήκες και το παραμυθένιο σκηνικό. Παρά το ότι οι θερμές αποχρώσεις αποτελούν το σήμα κατατεθέν της βίλας και ταιριάζουν έτσι όπως πρέπει με το εξωτερικό σκηνικό του βουνού, έχει δοθεί σημαντική βάση στη λεπτομέρεια με κομμάτια αξίας, τα οποία κοσμούν με υπέροχο τρόπο τα ράφια και τις επιφάνειες και ξεχωρίσουν στο σύνολο εξαιτίας των bold τόνων τους.

edc020124house-call-mottalini-extras-001-65776847c405b.jpg
Εξερευνήστε την gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Christ Mottalini, ELLE Decor