fbpixel

Search icon
Search
Ένα υπέρκομψο διαμέρισμα στο Manhattan μετατράπηκε στο απόλυτο bachelor pad
INTERIORS

Ένα υπέρκομψο διαμέρισμα στο Manhattan μετατράπηκε στο απόλυτο bachelor pad

Με την υπογραφή του design studio "Cochineal"


Η γειτονιά TriBeCa στο Manhattan αποτελεί μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό όλων των ταξιδιωτών - λιθόστρωτα δρομάκια, βιομηχανικοί χώροι και ασύλληπτος πλούτος. Πριν από περίπου σαράντα χρόνια, η περιοχή αυτή έμοιαζε ανέγγιχτη, χωρίς τη ζωντάνια και την πολυτέλεια του σήμερα, με τα πετρόκτιστα σπίτια να δημιουργούν ένα μοναδικά ήρεμο σκηνικό. 

Η Sarah Sargeant και η Risa Emen, οι designers πίσω από το studio σχεδιασμού εσωτερικών χώρων "Cochineal", επινόησαν τις εικόνες του παρελθόντος της TriBeCa όταν διακοσμούσαν ένα bachelor pad για έναν νεαρό άντρα. Ο εν λόγω πελάτης, αν και Γάλλος, ζούσε στη γειτονιά εδώ και δέκα χρόνια όταν αγόρασε μια διώροφη κατοικία στο κτίριο του 1915. Ο στόχος ήταν να γίνει ένας άνετος χώρος, κατάλληλος ταυτόχρονα για μοναχική διαβίωση, καθώς και ιδανικός για στιγμές διασκέδασης και ζεστής φιλοξενίας.

Doors open...
cochineal-design-4-1676661756.jpg


«Σκεφτόμαστε πρώτα τον τρόπο ζωής του πελάτη, τι χρειάζεται και πώς οι ανάγκες του μπορούν να αναπτυχθούν με το διαμέρισμα και δεύτερον, εξετάζουμε την αρχιτεκτονική και τη θέση του χώρου. Εδώ θέλαμε να επισημάνουμε ιδιαίτερα τα τοξωτά παράθυρα και τις κολώνες»,
αναφέρει χαρακτηριστικά η Sargeant. Πλαισιωμένα από ξεθωριασμένο κόκκινο τούβλο, τα κλασικά τοξωτά παράθυρα στον κεντρικό όροφο τραβούν αμέσως την προσοχή. Τίποτα δεν ήταν κρεμασμένο πάνω ή γύρω τους, επιτρέποντάς τους να κυριαρχούν χωρίς περιττές πληροφορίες στον χώρο διαβίωσης.

Όλα ξεκίνησαν με βάση τις πέτρινες επιφάνειες που ήδη υπήρχαν στο τοίχους από παλιά. Από εκεί κι έπειτα, επιλέχθηκαν μινιμαλιστικές γραμμές στα έπιπλα, ενώ τα extra διακοσμητικά μαρτυρούν -κατά κάποιον τρόπο- το πάθος του design team για την τέχνη και την υψηλή αισθητική. Τα χρώματα είναι ουδέτερα και πολύ συγκεκριμένα: βλέπουμε πως το λευκό έρχεται να κάνει υπέροχη αντίθεση με το κλασικό καφέ και να δώσει φως στο bold μαύρο.

cochineal-design-10-1676661756.jpg


Μεταξύ άλλων, λίγες πινελιές από ψυχρό μπλε αποτελούν μια σχεδόν απαραίτητη προσθήκη για περισσότερη «ζωή», χαρίζοντας ενδιαφέρουσα διάσταση. Παρατηρούμε πως οι γήινη παλέτα χρωμάτων έρχεται σε τρομερή αντίθεση -και παράλληλα σε αρμονία- με τους pop χρωματισμούς, οι οποία χαρίζουν funky χαρακτήρα στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί. Το ξύλο, στο μεταξύ, αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής και, όπως έχουμε καταλάβει, οι διακοσμητές τα επιλέγουν για τα περισσότερα σπίτια τα οποία αναλαμβάνουν τόσο από κοινού όσο και ξεχωριστά.

Πέρα από την πρωταγωνιστική ύπαρξη του ξύλου, παρατηρούμε ότι το μάρμαρο έρχεται στο design του σπιτιού για να χαρίσει πολυτελή διάσταση και, παράλληλα, διαχρονικό χαρακτήρα. Το βλέπουμε να κυριαρχεί τόσο στη high-design-approved όσο και στα γεμάτα φως μπάνια. Σε ό,τι αφορά στα υπνοδωμάτια και το guest bedroom, η παλέτα των γήινων αποχρώσεων έχει κι εδώ την τιμητική της, κι εμείς δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε τον γοητευτικό συνδυασμό του μπεζ, του λευκού, του καφέ και του μαύρου. Οι minimal δερμάτινες λεπτομέρειες έρχονται να συμπληρώσουν το μοντέρνο vibe του χώρου.

cochineal-design-11-1676661755.jpg


Στο μεταξύ, τα ιδιαίτερα indoor plants έχουν εξασφαλίσει μοναδική διάσταση σε πολλές από τις γωνίες του διαμερίσματος, προσδίδοντας μια νότα χρώματος και φρεσκάδας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν συνδυαστεί τα στιλ μεταξύ τους, τα χρώματα αλλά και τα υλικά κατασκευής, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει για την αρμονία και την cozy αίσθηση που αποπνέει.

Δείτε στην gallery περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Elle Decor