fbpixel

Search icon
Search
Ένα victorian house στην Αγγλία ξεχωρίζει για την κομψή εορταστική του διακόσμηση
INTERIORS

Ένα victorian house στην Αγγλία ξεχωρίζει για την κομψή εορταστική του διακόσμηση

Είναι σχεδιασμένο από τον Mike Fisher


Ο διακεκριμένος interior designer Mike Fisher, θαύμαζε από την αρχή της καριέρας της τη vintage αισθητική. Οι εικόνες από τα παιδικά τους χρόνιας στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού του, ίσως να είναι το βασικότερο ερεθίσματα που έλαβε για να οδηγηθεί στο να υιοθετήσει έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο που εφαρμόζει στο deign κάθε κατοικίας που αναλαμβάνει. Όλα αυτά τα χρόνια, ξεχωρίζει για τη κομψή οπτική της απέναντι στη σχεδίαση και μετρά τη μία επιτυχημένη δουλειά μετά την άλλη ακριβώς επειδή παραμένει πιστός στη δική του αγάπη για το παρελθόν, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη της τις ανάγκες και το γούστο των πελατών του.

Μια από τις πιο πρόσφατες δουλειές της μετατρέπεται στη δική μας πηγή έμπνευση για την πιο ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μας. Πρόκειται για ένα σπίτι με βικτοριανό στιλ που βρίσκεται στο Somerset της Αγγλίας και είναι χτισμένο από τα μέσα του 20ού αιώνα. Ένα σπάνιο αρχιτεκτονικό δημιούργημα που όλοι οι λάτρεις του interior design θα το έβρισκαν αξιοθαύμαστο.

Go inside!
171207-hg-ven-house-010-hires-print033x.jpg


Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον του designer, ήταν εξ αρχής η ανεπιτήδευτη αίγλη που απέπνεαν οι χώροι της μονοκατοικίας, κάνοντας έντονη την αίσθηση της αρχιτεκτονικής περασμένων δεκαετιών και δίνοντας έναν αέρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας σε κάθε σημείο, όπου κι αν έστρεφε κανείς το ενδιαφέρον του. Μπαρόκ αισθητική, vintage πολυτέλεια, καθώς και νωχελικές σκέψεις που προκύπτουν μέσα από κάθε δωμάτιο και οδηγούν το μυαλό σε εικόνες του χθες, είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κατοικία.

Σε γενικές γραμμές, οι τόνοι που πρωταγωνιστούν στον όλο διάκοσμο αυτής της κατοικίας βασίζονται σε μια παλέτα γήινων αποχρώσεων, όπως το καφέ, το λευκό, το μπεζ, ακόμα και το μαύρο σε κάποια σημεία. Άλλωστε, η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι προτίμησε να να εκμεταλλευτεί τον timeless χαρακτήρα αυτού του σπιτιού που από μόνο του είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα που θαυμάζουμε κατά καιρούς.

Επέλεξε να χαρίσει festive διάσταση στο σαλόνι του, τοποθετώντας ένα φυσικό δέντρο, που λόγω του σχήματός του δείχνει εξαιρετικά χαριτωμένο. Σε μια βάση κατευθείαν από το περιβάλλον, λοιπόν, προσέθεσε glamourness που έκανε την όλη διακόσμηση πολύ πιο εορταστική και απόλυτα εντυπωσιακή. Χρησιμοποίησε στολίδια σε γήινες αποχρώσεις που «φωνάζουν» Χριστούγεννα κι εξασφάλισε extra ενδιαφέρον με πιο έντονους τόνους, κυρίως σε χρυσό.

171207-hg-ven-house-011-hires-print033x.jpg


Δίνοντας τεράστια έμφαση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, διακόσμησε πολλές από τις επιφάνειες με κλαδιά κι extra στολίδια, ενώ δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει σειρές από λαμπάκια για διάσταση και λάμψη. Ο καθένας από τους χώρους του σπιτιού του εκπέμπει ένα είδος διακριτικής πολυτέλειας, ενώ παράλληλα όλα τα στοιχεία συνθέτουν ένα super cozy τελικό αποτέλεσμα.

Ο διακοσμητής έχε επιλέξει να διακοσμήσει το σπίτι με μπλε και κόκκινες αποχρώσεις - ένα theme το οποίο συνέχισε και για τώρα τις γιορτές. Φυσικά και από τον όλο διάκοσμο δε θα μπορούσε να λείπει το τέλειο art de la table στον ίδιο festive χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, πρόσεξε ιδιαίτερα τα σερβίτσια, ενώ για τα center pieces επέλεξε να κινηθεί σε natural ύφος, όπως άλλωστε έκανε και με το υπόλοιπο σπίτι. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, τα κεριά δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από όλες τις γωνίες, δημιουργώντας μια «ζεστή» ατμόσφαιρα.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Michael Sinclair, House & Garden