fbpixel

Search icon
Search
Ένα πολύχρωμο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που υμνεί το σύγχρονο interior design
DESIGN NEWS

Ένα πολύχρωμο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που υμνεί το σύγχρονο interior design

Με την υπογραφή των Urban Soul Project


Ο επανασχεδιασμός αυτού του διαμερίσματος αποσκοπούσε στη δημιουργία ενός χώρου για μέλη μιας οικογένειας που ζουν μόνιμα εκτός πόλης και θα το χρησιμοποιούν μόνο προσωρινά. Ως εκ τούτου, υπήρχε διάθεση από το μελετητικό γραφείο των Urban Soul Project να προτείνει και να εξερευνήσει στοιχεία με μια πιο ζωντανή διάθεση, υλικά και χρώματα, που συνήθως συναντώνται σε εμπορικούς χώρους.

i-dragoumi-finals-10-1136x1147.jpg

Η διάταξη του διαμερίσματος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης είναι χαρακτηριστική με εκείνη των κτιρίων της δεκαετίας του '60, με χωριστά δωμάτια στο πίσω μέρος της κατοικίας και μεγάλους διαδρόμους. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να δημιουργηθεί ένας άνετος ενιαίος χώρος καθιστικού στο μπροστινό τμήμα του διαμερίσματος που να περιλαμβάνει και την κουζίνα σε έναν ελεύθερο σχεδιασμό και με εξειδικευμένα στοιχεία που να κάνουν τη διαφορά.

i-dragoumi-finals-13-1136x758.jpg

Δημιουργήθηκαν δύο χαρακτηριστικά περάσματα με καμάρες που ενισχύθηκαν με μεταλλικά πλαίσια υποστηρίζοντας τη διάταξη πρόσβασης από το έναν χώρο στον άλλο, ενώ έγιναν και κάποιες ιδιαίτερες επενδύσεις τοίχων και χρήση έντονων χρωμάτων. Η προτεινόμενη διάταξη προσφέρει έναν μεγάλο μπροστινό ενοποιημένο χώρο που περιλαμβάνει το καθιστικό, το σαλόνι και την κουζίνα, με μια νησίδα για φαγητό.

i-dragoumi-finals-8-1136x758.jpg

Τα λιτά έπιπλα σε αφαιρετικές γραμμές λειτουργούν αθόρυβα, ώστε να δοθεί έμφαση και να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί της κουζίνας σε πράσινο με ροζ. Design αντικείμενα και φωτιστικά δημιουργούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε κάθε γωνιά.

Στο πίσω μέρος του διαμερίσματος βρίσκονται τα υπνοδωμάτια και οι βοηθητικοί χώροι που περιλαμβάνουν τα εντελώς απαραίτητα, ενώ φίνες χρωματικές αντιθέσεις δημιουργούν μια ατμοσφαιρική διάθεση.

i-dragoumi-finals-1-1136x1307.jpg

Οι αποχρώσεις του πράσινου σε συνδυασμό με το ροζ συνεχίζουν και στους υπόλοιπους χώρους σε μικρότερη ένταση και προσεκτικά επιλεγμένες ισορροπίες. Το design κυριαρχεί παντού και γίνεται σύμμαχος ενός ολοκληρωμένου project που ξεχωρίζει, έχει ταυτότητα και αντικατοπτρίζει τον πολύ καλά μελετημένο σχεδιασμό του. 

i-dragoumi-finals-3-1136x1467.jpg

About

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Λονδίνο, η Urban Soul Project διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα. Η Urban Soul Project είναι ένα πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο και στούντιο σχεδιασμού που προσφέρει υπηρεσίες αρχιτεκτονικής, εσωτερικής διακόσμησης, οικοδομικών αδειών κι εγκρίσεων για ξενοδοχεία, γραφεία, εμπορικά και οικιστικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με περισσότερους από 25 εξειδικευμένους επαγγελματίες, η Urban Soul Project είναι μια εταιρία με εμπειρία σε πολύπλοκες οικοδομικές άδειες κι έχει χειριστεί πολυάριθμα έργα που στεγάζονται σε διατηρητέα κτίρια στην Ελλάδα. Το 2017, η εταιρία έχει βραβευτεί τόσο με το German Design Award όσο και με το A ‘Design Silver Award για το έργο Colors Urban Hotel. Ακόμη, με έργο μια πολυτελή ιδιωτική κατοικία στο Λονδίνο ήταν νικήτρια για τα International Hotel and Property Awards και ήταν ανάμεσα στους 6 finalist των Best of the Year Interior Design Magazine Awards στην πόλη της Νέας Υόρκης για το μπαρ & εστιατόριο Looney Bean που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

i-dragoumi-finals-9-1136x1272.jpg

Τα έργα της USP περιλαμβάνουν τον πλήρη επανασχεδιασμό για σειρά επιτυχημένων έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

Το Colors Urban Hotel είναι ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων που βρίσκεται σε ένα διατηρητέο κτίριο 2300 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρία Isobar στεγάζεται σε έναν ανοιχτό χώρο 1200 τ.μ. Τα γραφεία της εταιρίας μπορούν να τροποποιηθούν εύκολα και γρήγορα και οι χώροι μετατρέπονται με τη βοήθεια διαχωριστικών που μετακινούνται. Το Looney Bean βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός εμπορικού κέντρου με πανοραμική θέα στο εμπορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το Ergon Agora τοποθετείται σε έναν  παλιό κινηματογράφο 1200 τ.μ. στην καρδιά της πόλης.

Έχει ασχοληθεί επίσης με τον σχεδιασμό της έδρας της Εταιρείας Πανγαία στην Αθήνα σε ένα διατηρητέο κτίριο 2500 τ.μ., τον  σχεδιασμό ιδιωτικών κατοικιών στην Πάρο, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα, το boutique ξενοδοχείο Ergon House Agora στην Αθήνα, καθώς και με τη συνολική ανακαίνιση ενός κτιρίου 2500 τ.μ. στην οδό Ερμού στην Αθήνα. Η USP εργάζεται επίσης για τη μετατροπή σε πολυτελή διαμερίσματα ενός κτιρίου 1500 τ.μ. στο Covent Garden του Λονδίνου και τον σχεδιασμό καταστημάτων και διαμερισμάτων στη Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery 

Info: www.usp.gr

Photo: Kim Powell