fbpixel

Search icon
Search
Αφεθείτε στη γλυκιά ηρεμία μιας παραθαλάσσιας έπαυλης του Hamptons
INTERIORS

Αφεθείτε στη γλυκιά ηρεμία μιας παραθαλάσσιας έπαυλης του Hamptons

Η designer Kelly Behun μετέτρεψε την ψυχρή μοντέρνα όαση σε ένα φιλόξενο οικογενειακό καταφύγιο


Φύση και αρχιτεκτονική ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Η μια μιμείται με σεβασμό τις ιδιότητες της άλλης, χαρίζοντας μεγαλύτερη δύναμη στον στενό δεσμό τους. Αυτό συμβαίνει στην ανανεωμένη ατμόσφαιρα της παραθαλάσσιας οικογενειακής έπαυλης, την οποία θα γνωρίσουμε στο σημερινό μας ταξίδι. Η διαδρομή μας οδηγεί στο γοητευτικό Hamptons του Long Island και σε μια λουσμένη στο φυσικό φως κατοικία με ειδυλλιακή θέα προς τον ωκεανό, στοιχείο που αποτέλεσε και το βασικό αίτημα από την πλευρά των ιδιοκτητών της. 

Upside Down 

2022-09-20-behun-meadow-ln-0183v2.webp

Για να εκμεταλλευτεί το θαλάσσιο τοπίο πέρα από τους αμμόλοφους ο αρχιτέκτονας Christopher Coy σχεδίασε το μοντέρνο σπίτι "ανάποδα" - με τα υπνοδωμάτια των επισκεπτών στο ισόγειο και την κύρια σουίτα, το καθιστικό, την κουζίνα και την τραπεζαρία στον πρώτο όροφο. Στόχος ήταν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του ζευγαριού, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη αισθητηριακή εμπειρία για τους ίδιους, αλλά και για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους τους. Καθοριστικό ρόλο στην παραμυθένια αυτή διαμόρφωση έπαιξε η εγκατάσταση των τεράστιων διαφανών γυάλινων τοίχων ύψους δώδεκα ποδιών, οι οποίοι υπόσχονται μια face to face επαφή με την αρμονία των κυμάτων και το θαλασσινό τοπίο. 

2022-09-20-behun-meadow-ln-0082087088v3-1.webp


Για να διασφαλιστεί ότι το γυαλί και το οπλισμένο με χάλυβα σκυρόδεμα δεν θα άφησε μια εικόνα σκληρότητας, οι πελάτες συμβουλεύτηκαν την σχεδιάστρια Kelly Behun για να εξοπλίσει με τον κατάλληλο τρόπο τους εσωτερικούς χώρους. Η ίδια έχει μοιραστεί: "Έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι έρχονται σε εμάς όταν θέλουν ένα υπερσύγχρονο σπίτι αλλά δεν θέλουν να αισθάνονται ψυχρά μέσα σε αυτό. Έτσι, σε κάθε βήμα της διαδρομής, βρήκαμε τελειώματα που ήταν πολύ απτά και ζεστά και δεν διέκοπταν τη θέα. Επειδή όταν είσαι ευλογημένος με μια τοποθεσία όπως αυτή, το θέμα είναι να θέλεις να αισθάνεσαι ένα με τη φύση".

The eclectic textures

2022-09-20-behun-meadow-ln-0218v2.webp


Για ακόμη βαθύτερη επικοινωνία με την ήσυχη ομορφιά του τοπίου, στους εσωτερικούς χώρους κυριαρχούν οι απαλές και natural αποχρώσεις, όπως το μπεζ και το κρεμ, με δάπεδα από ανοιχτόχρωμο ξύλο και ασβεστόλιθο σε κάθε δωμάτιο. Στο ανοιχτό σαλόνι και την τραπεζαρία, ο μινιμαλισμός φαίνεται να αποκτά φαντασία και ρομαντισμό, χάρη στην αριστοτεχνική διαστρωμάτωση εκλεκτών υφών. Πολυτελή μαροκινά χαλιά, χειροποίητα κεραμικά κομψοτεχνήματα από τοπικούς καλλιτέχνες, πρωτότυπες ταπετσαρίες, περίτεχνα πλεκτά ριχτάρια και εντυπωσιακές καρέκλες με μακριά μεταξωτά κρόσσια έχουν καταφέρει να σαγηνεύουν τα βλέμματα και να συνδέονται με την αίσθηση ολοκλήρωσης και απόλυτης χαλάρωσης. Το γαλήνιο σκηνικό υποχωρεί μπροστά στην πανδαισία χρωμάτων του ωκεανού που επικρατεί έξω, συνθέτοντας έναν γοητευτικό διάλογο μεταξύ τους. 

Αυτή η κατοικία μοιράζεται μαζί μας τη δημιουργική της ησυχία. Ξυπνά τις αισθήσεις μας και μας ταξιδεύει στις ομορφιές του ωκεανού...
Ανακαλύψτε περισσότερες μαγευτικές φωτογραφίες της έπαυλης στη gallery! 

Source: Architectural Digest

Photo credits: Jason Schmidt