fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο ντοκιμαντέρ μας ξεναγεί στον αθέατο κόσμο του Victoria & Albert museum του Λονδίνου
ARTS & CULTURE

Ένα νέο ντοκιμαντέρ μας ξεναγεί στον αθέατο κόσμο του Victoria & Albert museum του Λονδίνου

Περιηγηθείτε σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο της μόδας και των τεχνών από τους masters του είδους


Ίσως ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα μουσεία, το Victoria & Albert museum στο Λονδίνο, το οποίο υποδέχεται πλήθος επισκεπτών -πάνω από τέσσερα εκατομμύρια- κάθε χρόνο αποφάσισε να συστήσει στο κοινό την αθέατη πλευρά του, προετοιμάζοντας ένα άκρως απολαυστικό behind-the-scenes documentary, που θα προβληθεί από τον κολοσσό των βρετανικών media, ΒΒC Two. 

1-N1kax.jpg
Σκηνές από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής Blast! Films και ο επικεφαλής του προγράμματος, Alistair Pegg δηλώνει ενθουσιασμένος με το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα, λέγοντας «Ανυπομονούμε ν' αναδείξουμε μια πλευρά του μουσείου που οι επισκέπτες δεν βλέπουν ποτέ -από την ανακάλυψη των χιλιάδων αντικειμένων που φυλάσσονται στις βιτρίνες του, στην ανάδειξη της εξειδίκευσης και της αφοσίωσης ολόκληρου του προσωπικού, το οποίο εργάζεται σκληρά για τη διατήρηση και την προστασία μιας τεράστιας περιουσίας υπέροχων εκθεμάτων«.

Με τίτλο που φανερώνει την ενδιαφέρουσα θεματική του, Secrets of the Museum (Μυστικά του Μουσείου), το ντοκιμαντέρ, που θα επικεντρώνεται στην τέχνη και τη μόδα θα αποτελείται από 6 μέρη μίνι επεισοδίων, τα οποία αναμένονται να προβληθούν το 2020. Όσοι παρακολουθήσουν τη νέα σειρά θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν αποκλειστικά πλάνα από τις εσωτερικές εργασίες του V&A, ενώ θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ενσωμάτωση της μόδας στην τέχνη, μέσα από εμβληματικές εικόνες των πολυσύχναστων διαδρόμων του.

Η μεγάλη ποικιλία σε συλλογές και οι διάφορες εκθέσεις που κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί στις αίθουσές του παρουσιάζουν έντονες αντιθέσεις, σε ό,τι αφορά την άποψη αισθητικής. Από τα τελευταία Christian Dior haute couture εκθέματα, μέχρι τα αρχαία κινέζικα κεραμικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η πολυδιάστατη προσωπικότητα του συγκεκριμένου μουσείου, αλλά και η συνολική παραγωγικότητα των εργαζομένων του, οι οποίοι συχνά βρίσκονται υπό την πίεση διαφόρων εκδηλώσεων -γεγονότα που θα ανακαλύψουμε στην πορεία του νέου ντοκιμαντέρ. 

2-cUGpj.jpg
Οι εργασίες στο εσωτερικό του μουσείου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο 

Από σημαντικά meetings επιμελητών, συντηρητών, αλλά και τεχνικών του, κάθε επεισόδιο θα εξερευνά και μια νέα εποχή του Βρετανικού μουσείου, που έχει πάρει πλέον θεσμική διάσταση. «Το V&A είναι το κορυφαίο σημείο συνάντησης για την τέχνη και τον σχεδιασμό, παρουσιάζοντας μία από τις πιο εμπνευσμένες και ποικίλες συλλογές στον κόσμο, η οποία καλύπτει 5000 χρόνια ανθρώπινης διανόησης» αποκαλύπτει ο Tristram Hunt, ο διευθυντής του V&A. «Είναι ένα σημαντικό προνόμιο να φροντίζουμε και να αναβιώνουμε τις ιστορίες αυτών των αντικειμένων, αλλά και να είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε το έργο και την εμπειρία μας μέσα από αυτή τη συναρπαστική νέα σειρά».

Πράγματι, το μουσείο που κατάφερε να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, πρωτοστατώντας στους κλειστούς κύκλους της μόδας, φιλοξενώντας μοναδικές εκθέσεις και one-of-a-kind κομμάτια κέρδισε επάξια τη θέση του ως ένα από τα πιο iconic ιδρύματα της ιστορίας. Με την κυκλοφορία του εν λόγω ντοκιμαντέρ προσθέτει ακόμη ένα λιθαράκι στη διαφορετική ματιά του για τον χώρο των τεχνών, αφού επικεντρώνεται στη μυστική ζωή των ίδιων των αντικειμένων και στη background δουλειά, την οποία δε γνωρίζουν τα εκατομμύρια επισκεπτών. Αυτές οι εικόνες θα αναδείξουν σε ολόκληρο τον κόσμο τη μαγεία του Victoria & Albert μέσα από ένα αξέχαστο ταξίδι εμπειριών, αφού κάθε επεισόδιο θα περιλαμβάνει την ιστορία αντικειμένων του που διατηρούνται ή αναδημοσιεύονται.

3-6B2XM.jpg
Christian Dior: Designer of Dreams έκθεση στο V&A

Το μουσείο που φιλοξενεί 2,3 εκατομμύρια εκθέματα ετοιμάζεται να προωθήσει τη βιομηχανία των τεχνών και ν’αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την επόμενη γενιά, εμπλουτίζοντας τη φαντασία όλων. Με γνώμονα την ανάδειξη νέων ταλέντων, σχεδιαστών και ανθρώπων της τέχνης, το ντοκιμαντέρ αποτελεί ωδή στη δημιουργία, αλλά και μια στοχευμένη κίνηση προσέλκυσης επισκεπτών, που θα θαυμάσουν τις συλλογές και θα ερωτευτούν τη μοναδική ατμόσφαιρά του... Stay tuned!