fbpixel

Search icon
Search
Ένα γοητευτικό apartment στη Νέα Υόρκη που φέρει την υπογραφή της Sandra Bullock
INTERIORS

Ένα γοητευτικό apartment στη Νέα Υόρκη που φέρει την υπογραφή της Sandra Bullock

Ακόμη ένα ταλέντο της δημοφιλούς ηθοποιού που γνωρίζουμε καλύτερα τώρα


Πολλές φορές στη ζωή μας έχουμε παρατηρήσει τις φυσικές κλίσεις μας σε αρκετούς τομείς, στοιχεία που μας ξαφνιάζουν θετικά και ενισχύουν την αυτοεκτίμησή μας. Αυτό συμβαίνει και στη περίπτωση της διακεκριμένης Αμερικανίδας ηθοποιού, Sandra Bullock. Είναι αλήθεια ότι ως διεθνές τηλεοπτικό κοινό δεν γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για το ταλέντο της στην εσωτερική διαμόρφωση μιας κατοικίας. Η ίδια αν δεν είχε επιλέξει την υποκριτική θα μπορούσε να είναι μια επιτυχημένη αρχιτέκτονας. Έχει παραδεχθεί, χαρακτηριστικά: "Δεδομένου ότι το να είμαι ηθοποιός δεν ήταν κάτι που πίστευα ότι θα μου επιτρεπόταν να κάνω μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, κάθε δεκάρα που έβγαζα θα την επένδυα σε ακίνητα". 

Η Bullock ασχολήθηκε με το πάθος για το σχεδιασμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας του Hollywood, φροντίζοντας να δώσει και πάλι ζωή σε κατοικίες. Το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της διαχρονικής της αγάπης ξεκίνησε στην παιδική της ηλικία. Η ίδια τότε πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της στην Γερμανία και την Αυστρία, όπου παρακολουθούσε τον πατέρα της, ο οποίος αγόραζε και αποκαθιστούσε σπίτια, τα οποία ήταν στούντιο φωνητικής.  Σε αυτά ο  ίδιος παρέδιδε μαθήματα όπερας. Όπως έχει μοιραστεί: "Ήμουν η βοηθός του και μου άρεσε πολύ να βρίσκομαι στα παλιά σπίτια".

23008-press-asheleandro-sb-32.webp

Στο σημερινό μας ταξίδι στη Νέα Υόρκη θα γνωρίσουμε ένα apartment, του οποίου η ανακαίνιση φέρει την υπογραφή της. Η Bullock αγόρασε, μάλιστα, την κατοικία αυτή πριν από 20 και πλέον χρόνια. Σημαντικό χαρακτηριστικό του σπιτιού, το οποίο λειτούργησε ως κεντρική πηγή έμπνευσης στην ίδια για τον καινούργιο σχεδιασμό του, είναι η ιστορική του ταυτότητα. Συγκεκριμένα, λειτουργούσε ως ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, με την επιβλητική ατμόσφαιρα να κατέχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Εξαιτίας του παλιού κατασκευαστικού μοντέλου, η διαδικασία ανανέωσής του δεν αποτέλεσε μια απλή και εύκολη διαδικασία.

Restoration and love

23008-press-asheleandro-sb-27.webp

Οι δύο λέξεις - κλειδιά, τις οποίες η Bullock έχει χρησιμοποιήσει για να περιγράψει τη συγκεκριμένη πορεία ανακαίνισης είναι: Αποκατάσταση και αγάπη. Για την ίδια, όπως έχει παραδεχθεί, το να δώσει μια νέα ματιά στο νέο της σπίτι ήταν η προσπάθειά της να βρει τα πατήματά της γενικότερα στην ζωή και να ωριμάσει. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια,  αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά γνωρίσματα της προσωπικότητάς της, με επικρατέστερα την ευστροφία, τη δύναμη και την αυτοκυριαρχία της. Για να αναδείξει την ομορφιά αρκετών σημείων της παλιάς διαμόρφωσης, χρειάστηκε πολύς χρόνος, σχολαστικότητα και απαραίτητος εξοπλισμός, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τζάκια. 

23008-press-asheleandro-sb-43.webp

Στο ταξίδι της ανανέωσης της κατοικίας, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συνεργασία της με τους design experts. Όπως έχει εκφράσει στο παρελθόν: "Μπορώ να μπω σε ένα κτίριο και να νιώσω τι θέλει να είναι ο χώρος. Απλώς πρέπει να βρω τους καλλιτέχνες που μπορούν να εκτελέσουν αυτό που έχω στο μυαλό μου". Έτσι κι έγινε και στο συγκεκριμένο apartment. Πέρα, όμως, από το πρακτικό κομμάτι, η ίδια αυτοσχεδίασε σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τις αισθητικές πινελιές που προστέθηκαν σε κάθε χώρο. Κάθε δωμάτιο μοιράζεται τη δική του αφήγηση, μια ιστορία του παλιού κτηρίου, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, μέσα από τη ζωντανή σύνδεση που έχει δημιουργήσει μαζί του η Bullock. 

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Architectural Digest

Photo credits: Adrian Gaut