fbpixel

Search icon
Search
Ένα dreamy mountain house στις Κολλίνες Αρκαδίας επαναπροσδιορίζει την έννοια της φιλοξενίας
TRAVEL

Ένα dreamy mountain house στις Κολλίνες Αρκαδίας επαναπροσδιορίζει την έννοια της φιλοξενίας

Σχεδιασμένο από το design studio, Smart Interiors


Στο πλαίσιo της δημιουργίας ενός πάρκου οικολογικών προδιαγραφών, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, στις Κολλίνες Αρκαδίας, διαμορφώθηκε ένας χώρος φιλοξενίας στον οποίο οι ιδιοκτήτες του μπορούν να υποδεχτούν τους προσκεκλημένους αλλά και τους φίλους τους. Η φάρμα, διαθέτει τη δική της παραγωγή από τοπικά προϊόντα, κρεατικά και γαλακτοκομικά, αλλά διοργανώνει και δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία, κ.ά. 

Παράλληλα, εξυπηρετεί πλήθος αναγκών καθώς περιλαμβάνει άνετο καθιστικό (παλιό παραδοσιακό τζάκι και μεγάλη τραπεζαρία για το πρωινό), πολυτελείς κρεβατοκάμαρες με δικό τους λουτρό, βεστιάριο αλλά και τζάκι. Διατίθεται χώρος cinema για προβολές ταινιών, αλλά και υπνοδωμάτιο για τα παιδιά με κουκέτες. Το βασικό υλικό που κυριαρχεί είναι το ξύλο στα δάπεδα και τους τοίχους.

Τα μπάνια είναι επενδεδυμένα με ιδιαίτερα πλακάκια που παραπέμπουν σε φυσικά πετρώματα. Μεγάλη φροντίδα έχει δοθεί στις κουρτίνες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν, καθώς αναδεικνύουν την πολυτέλεια του χώρου αλλά δε κρύβουν την ξαστεριά η οποία προσφέρεται άπλετη στην ορεινή αυτή τοποθεσία. Τέλος, τα σενάρια φωτισμού στους χώρους συνδυάζουν κρεμαστά παραδοσιακά φωτιστικά με κρυφούς φωτισμούς.

screenshot-1-RFGch.png


Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα την οποία υλοποίησε το studio σεβόμενο το όραμα των ιδιοκτητών. Το οικολογικό πάρκο και οι ξενώνες, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας. Οι χώροι και οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν με πάθος και μεράκι από την αρχιτεκτονική ομάδα, αποτελούν όνειρο ζωής! Μια σημαντική επένδυση στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση του αγροτουρισμού στον τόπο.

Τα χρώματα αλλά και τα φυσικά υλικά του τόπου δεν μπόρεσαν παρά να αποτελέσουν έμπνευση για την ομάδα μας. Οι υφές αλλά και οι τόνοι του ορεινού τοπίου μας επηρέασαν στην επιλογή υλικών, χρωματικών συνδυασμών, και υφασμάτων. Επιλέξαμε λιτές γραμμές με δυνατά υλικά, τα οποία προσφέρουν απλότητα και εργονομία στον χώρο. Τα φυσικά υλικά δημιούργησαν ένα δυναμικό αποτέλεσμα έτσι ώστε οι χώροι να αποπνέουν ζεστασιά και χαλάρωση, εναρμονισμένοι με το ορεινό περιβάλλον.

screenshot-2-BD2gk.png


Όπως ήδη αναφέραμε, το ξύλο κυριαρχεί από γωνιά σε γωνιά, ενώ παρατηρούμε πως υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του -από τις πιο ανοιχτές μέχρι τις πιο σκούρες. Σε ό,τι αφορά στα χρώματα που επιλέχθηκαν από το studio, αυτά ανήκουν σε μια παλέτα γήινων τόνων, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει ένα τόσο cozy αποτέλεσμα, ιδανικό γι' αυτήν την εποχή. Πιο συγκεκριμένα, το καφέ σε διάφορες αποχρώσεις, όπως επίσης και το μπεζ, αλλά και το μαύρο για extra διάσταση και μοντέρνο χαρακτήρα.

Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική της εκπληκτικής αυτής εξοχικής κατοικίας, εντύπωση προκαλεί η τόσο σύγχρονη ματιά με την οποία έχει αποτυπωθεί το design, αλλά και το πόσο μοναδικά δένουν οι χώροι με τις εξωτερικές συνθήκες και το παραμυθένιο σκηνικό. Το έργο, ουσιαστικά, αποκαθιστά το παλιό κτίσμα, μεταμορφώνοντάς το εντελώς, χωρίς ωστόσο να χάνεται η γοητεία του.

screenshot-3-rkK8f.png


Στο μεταξύ, κανείς δεν μπορεί να παραλείψει τις χρυσές λεπτομέρειες που «ντύνουν» πολλές από τις γωνίες του σπιτιού, κάνοντάς το ακόμα πιο μοντέρνο και πιο κοντά στις hot τάσεις του interior design. Όλα τα στοιχεία μαζεμένα προκαλούν μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας και αρμονίας. Οι μινιμαλιστικές γραμμές έχουν χαρίσει όλο αυτό το vibe στους χώρους, δίχως ωστόσο να στερείται η ατμοσφαιρική -τόσο οικεία- αύρα που χαρακτηρίζει κάθε mountain house.

Περιηγηθείτε στην gallery ώστε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογράφος: Manolis Symeonidis Photography