fbpixel

Search icon
Search
Ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας με την εμβληματική Breitling στο πλαίσιο του GLOW 200 Anniversary με secret guests of honor τους chefs Σωτήρη Ευαγγέλου και Άνταμ Κοντοβά
PEOPLE & MOMENTS

Ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας με την εμβληματική Breitling στο πλαίσιο του GLOW 200 Anniversary με secret guests of honor τους chefs Σωτήρη Ευαγγέλου και Άνταμ Κοντοβά

Η δημιουργική σύμπραξη των πολυτάλαντων chefs με τις κορυφαίες πρώτες ύλες της Trofelia Promoting Food και το εξαιρετικό wine pairing με τα εκλεκτά κρασιά του κτήματος Άλφα


Η επέτειος των 200ων τευχών του GLOW ολοκληρώθηκε με ένα δείπνο ωδή στην υψηλή γαστρονομία με secret guests of honor τους πολυβραβευμένους chefs Σωτήρη Ευαγγέλου και Άνταμ Κοντοβά που ένωσαν τις δημιουργικές του δυνάμεις στο εστιατόριο Salonica του Μακεδονία Παλλάς μαζί με τον εμβληματικό ελβετικό οίκο υψηλής ωρολογοποιίας Breitling που φέτος γιορτάζει μια ιστορική διαδρομή 140 χρόνων και συνέπραξε δημιουργικά με το GLOW 200 Anniversary αλλά και την Gofas Jewelry που πρόσφατα εγκαινίασε στη Θεσσαλονίκη μια υψηλής αισθητικής boutique, σε συνεργασία με τον κορυφαίο οίκο.

makedonia-200.jpg

Εδώ και 140 χρόνια η Breitling έχει εδραιώσει παγκόσμια φήμη στα ρολόγια υψηλής ακρίβειας, τον πρωτοποριακό της ρόλο στην ανάπτυξη του χρονογράφου καρπού και την ασυμβίβαστη δέσμευση της για άριστο σχεδιασμό.

makedonia-166.jpg
Κωνσταντίνος Κονταρίνης, Δήμητρα Χούμη, Έλενα Δεδούση & Γιάννης Γκόφας
makedonia-132.jpg
Η παρουσίαση των ρολογιών του εμβληματικού ελβετικού οίκο υψηλής ωρολογοποιίας Breitling

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε η εκδότρια του περιοδικού GLOW Magazine, Νανώ Κουγιουμτζόγλου, και αποκάλυψε την έκπληξη της βραδιάς το πολυεπίπεδο four hands fine dining experience με τους δυο διακεκριμένους Έλληνες chefs. 

makedonia-262-IDema.jpg
Γιάννης Γκόφας, Νανώ Κουγιουμτζόγλου & Έλενα Δεδούση
makedonia-141.jpg
Τμήμα της συλλογής Breitling

Στην συνέχεια η Έλενα Δεδούση, Marketing Manager της Breitling Hellas παρουσίασε το πάθος και τον ενθουσιασμό των τριών ανδρών που άλλαξαν την ιστορία της χρονομέτρησης και έκαναν την ωρολογοποιία Breitling αυτό που είναι σήμερα δίνοντας την ευκαιρία στον Γιάννη Γκόφα, ιδρυτή της Gofas Jewelry, να ξετυλίξει τη δική του διαδρομή και να συστήσει στους προσκεκλημένους το νέο αποκλειστικό κατάστημα Breitling στο κέντρο της πόλης. 

makedonia-291.jpg
Άταμ Κοντοβάς & Σωτήρης Ευαγγέλου
makedonia-149-kRqvN.jpg
Amuse Bοuche παλαμίδα με φράουλες, σάλτσα τσίλι, κάσιους & ταπιόκα

Αμέσως μετά, ο Νίκος Λαζαρίδης της Trofelia Promoting Food μας μύησε στο μυστικά των υψηλής ποιότητας πρώτων υλών και το αγαπημένο χαβιάρι των michelin σεφ σε όλο τον κόσμο από την Kaviari Paris και προσκάλεσε τους Άνταμ Κοντοβά και Σωτήρη Ευαγγέλου να παρουσιάσουν το υψηλής γαστρονομίας 5 πιάτων μενού που συνέθεσαν άκρως δημιουργικά και συνδυάστηκε αρμονικά με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από το κτήμα Άλφα.

makedonia-277.jpg
Άγγελος Ιατρίδης & Εύα Μέρζιου
makedonia-084.jpg

Στην fine dining εμπειρία που ακολούθησε με το εξαιρετικό tailor made art de la table στα δυο υπερμεγέθη τραπέζια που διακοσμήθηκαν με εκατοντάδες κεριά και υπέροχα λουλούδια στα χρώματα της Breitling και του επετειακού Glow 200 illustration οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν πρώτο ορεκτικό με κρέμα μαραθόριζας και χτένια με χαβιάρι “Kaviari krystal” paired με Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Ασύρτικο Single Block “Αγία Κυριακή” 2022, Π.Γ.Ε. Φλώρινα, ακολούθησε δεύτερο ορεκτικό με γαρίδα καραμπινιέρο καψαλισμένη με άγριο σέλινο,κουμκουάτ, χαβιάρι “Kaviari Ossetra” paired με Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc 2023, Π.Γ.Ε. Φλώρινα, πρώτο κυρίως πιάτο, τόνος με παλαιωμένη γραβιέρα, ψητά παντζάρια και τηγανιτή αλμύρα paired με Κτήμα Άλφα Ροζέ Ξινόμαυρο Single Vineyar d ‘’Σκαντζόχοιρος’’ 2023, Π.Ο.Π. Αμύνταιο, δεύτερο κυρίως πιάτο, ψάρι black and white paired με Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Sauvignon Blanc Fume Single Block ‘’Καλύβα’’ 2023, Π.Γ.Ε. Φλώρινα και το γαστρονομικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με επιδόρπιο ρυζόγαλο βανίλιας με καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος και παγωτό τσουρέκι paired με Κτήμα Άλφα Ωμέγα 2020, Π.Γ.Ε. Φλώρινα.

makedonia-269.jpg
Έμμυ Βασιλειάδη
makedonia-348.jpg
Ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας εμπνευσμένο από το εφευρετικό πνεύμα των ιδρυτών της εμβληματικής ωρολογοποιίας Breitling
makedonia-123.jpg
Τμήμα της συλλογής Breitling

Μετά τη ολοκλήρωση του δείπνου οι δυο σεφ ευχαρίστησαν όλους τους προσκεκλημένους κάτω από το έντονο χειροκρότημα όλων αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και μαγεύοντάς τους με τη δημιουργική τους κουζίνα. Όπως ακριβώς ο Willy Breitling αντιλήφθηκε την επιθυμία των ανθρώπων να προσθέσουν στην ζωή τους γοητεία και κομψότητα και εμπνεύστηκε για να σχεδιάσει τα αυθεντικά ρολόγια Premier στη δεκαετία του 1940, το πρώτο βήμα της Breitling στη σύνδεση της χρηστικότητας με το στυλ έτσι ακριβώς έκλεισε η γαστρονομική εμπειρία αφήνοντας μια επίγευση διαχρονικής αυθεντικότητας.

Όλες τις συλλογές του ελβετικού οίκου θα τις βρείτε στην επίσημη Breitling Boutique, Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη και όλα τα νέα του οίκου στο @breitling_thessaloniki_squad

Aνακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ: 


Φωτογραφία: POV Studio, Έκτορας Νικολάκης, Χριστίνα Ράφτη