Η επέτειος των 200ων τευχών του GLOW ολοκληρώθηκε με ένα δείπνο ωδή στην υψηλή γαστρονομία με secret guests of honor τους πολυβραβευμένους chefs Σωτήρη Ευαγγέλου και Άνταμ Κοντοβά που ένωσαν τις δημιουργικές του δυνάμεις στο εστιατόριο Salonica του Μακεδονία Παλλάς μαζί με τον εμβληματικό ελβετικό οίκο υψηλής ωρολογοποιίας Breitling που φέτος γιορτάζει μια ιστορική διαδρομή 140 χρόνων και συνέπραξε δημιουργικά με το GLOW 200 Anniversary αλλά και την Gofas Jewelry που πρόσφατα εγκαινίασε στη Θεσσαλονίκη μια υψηλής αισθητικής boutique, σε συνεργασία με τον κορυφαίο οίκο.
Εδώ και 140 χρόνια η Breitling έχει εδραιώσει παγκόσμια φήμη στα ρολόγια υψηλής ακρίβειας, τον πρωτοποριακό της ρόλο στην ανάπτυξη του χρονογράφου καρπού και την ασυμβίβαστη δέσμευση της για άριστο σχεδιασμό.
Τους καλεσμένους υποδέχθηκε η εκδότρια του περιοδικού GLOW Magazine, Νανώ Κουγιουμτζόγλου, και αποκάλυψε
την έκπληξη της βραδιάς το πολυεπίπεδο four hands fine dining experience με τους δυο διακεκριμένους Έλληνες chefs.
Στην συνέχεια η Έλενα Δεδούση, Marketing Manager της Breitling Hellas παρουσίασε το πάθος και τον ενθουσιασμό των τριών ανδρών που άλλαξαν την ιστορία
της χρονομέτρησης και έκαναν την ωρολογοποιία Breitling αυτό που είναι σήμερα δίνοντας την ευκαιρία στον Γιάννη Γκόφα, ιδρυτή της Gofas Jewelry, να ξετυλίξει τη δική του διαδρομή και να συστήσει στους προσκεκλημένους το νέο αποκλειστικό κατάστημα Breitling στο κέντρο της πόλης.
Αμέσως μετά, ο Νίκος Λαζαρίδης της Trofelia Promoting Food μας μύησε στο μυστικά των υψηλής ποιότητας πρώτων υλών και το αγαπημένο χαβιάρι
των michelin σεφ σε όλο τον κόσμο από την Kaviari Paris και προσκάλεσε τους Άνταμ Κοντοβά και Σωτήρη Ευαγγέλου να παρουσιάσουν
το υψηλής γαστρονομίας 5 πιάτων μενού
που συνέθεσαν άκρως δημιουργικά και συνδυάστηκε
αρμονικά με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από το κτήμα Άλφα.
Στην fine dining εμπειρία που ακολούθησε με το εξαιρετικό tailor made art de la table στα δυο υπερμεγέθη τραπέζια που διακοσμήθηκαν με εκατοντάδες κεριά και υπέροχα λουλούδια στα χρώματα της Breitling και του επετειακού Glow 200 illustration οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν πρώτο ορεκτικό με κρέμα μαραθόριζας και χτένια με χαβιάρι “Kaviari krystal” paired με Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Ασύρτικο Single Block “Αγία Κυριακή” 2022, Π.Γ.Ε. Φλώρινα, ακολούθησε δεύτερο ορεκτικό με γαρίδα καραμπινιέρο καψαλισμένη με άγριο σέλινο,κουμκουάτ, χαβιάρι “Kaviari Ossetra” paired με Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc 2023, Π.Γ.Ε. Φλώρινα, πρώτο κυρίως πιάτο, τόνος με παλαιωμένη γραβιέρα, ψητά παντζάρια και τηγανιτή αλμύρα paired με Κτήμα Άλφα Ροζέ Ξινόμαυρο Single Vineyar d ‘’Σκαντζόχοιρος’’ 2023, Π.Ο.Π. Αμύνταιο, δεύτερο κυρίως πιάτο, ψάρι black and white paired με Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Sauvignon Blanc Fume Single Block ‘’Καλύβα’’ 2023, Π.Γ.Ε. Φλώρινα και το γαστρονομικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με επιδόρπιο ρυζόγαλο βανίλιας με καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος και παγωτό τσουρέκι paired με Κτήμα Άλφα Ωμέγα 2020, Π.Γ.Ε. Φλώρινα.
Μετά τη ολοκλήρωση του δείπνου οι δυο σεφ ευχαρίστησαν όλους τους προσκεκλημένους κάτω από το έντονο χειροκρότημα όλων αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και μαγεύοντάς τους με τη δημιουργική τους κουζίνα. Όπως ακριβώς ο Willy Breitling αντιλήφθηκε την επιθυμία των ανθρώπων να προσθέσουν στην ζωή τους γοητεία και κομψότητα και εμπνεύστηκε
για να σχεδιάσει τα αυθεντικά ρολόγια Premier στη δεκαετία του 1940, το πρώτο βήμα της Breitling στη σύνδεση της χρηστικότητας
με το στυλ έτσι ακριβώς έκλεισε η γαστρονομική εμπειρία αφήνοντας μια επίγευση διαχρονικής αυθεντικότητας.
Όλες τις συλλογές του ελβετικού οίκου θα τις βρείτε στην επίσημη Breitling Boutique, Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη και όλα τα νέα του οίκου στο @breitling_thessaloniki_squad
Aνακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!
Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ:
Φωτογραφία: POV Studio, Έκτορας Νικολάκης, Χριστίνα Ράφτη