fbpixel

Search icon
Search
Ένα δείπνο γεμάτο τέχνη ανάμεσα στα έργα της σπουδαίας Cindy Sherman στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
PEOPLE & MOMENTS

Ένα δείπνο γεμάτο τέχνη ανάμεσα στα έργα της σπουδαίας Cindy Sherman στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η έκθεση πραγματοποιείται με κύριο χορηγό την Rolex


Περισσότερα από εκατό έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Cindy Sherman παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 30 Μαΐου έως τις 4 Νοεμβρίου 2024 στο Μέγαρο Σταθάτου. 

306861.jpg
Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη, Αλέξανδρος Σαμαράς

Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζονται έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών Untitled Film Stills (1977-1980), καθώς και από τις σειρές Rear Screen Projections (1980), Centerfolds (1981) και Color Studies (1981-1982).

306856-bt08a.jpg
Η έκθεση πραγματοποιείται με κύριο χορηγό την Rolex.
306858.jpg
Βασίλης και Χαρά Καίσαρη
306862.jpg
Ιωάννα Σακελλαρίου, Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη, Χριστίνα Ταμπουρέα, Άγη Καραγιάννη

Για πάνω από μισό αιώνα, η Rolex συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του κόσμου και κορυφαίους θεσμούς του πολιτισμού για να τιμήσει την αριστεία και να συνεισφέρει στη συνέχιση της καλλιτεχνικής κληρονομιάς, δημιουργώντας έναν σύνδεσμο ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η Cindy Sherman έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος στο πρόγραμμα Rolex για την καλλιτεχνική καθοδήγηση. 
306875.jpg
Έλσα Μαργαρώνη, Κέλλυ Δρίτσα-Βαρβιτσιώτη
306876.jpg
Αγγελική Σάκαρη, Έλυα Τσουβελεκάκη

Μέσα από την Πρωτοβουλία «Αέναες τέχνες», ένα ευρύ φάσμα τεχνών που καλύπτει τη μουσική, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο και το Rolex Mentoring Programme, η Rolex επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα. Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, η Rolex υποστηρίζει την καλλιτεχνική υπεροχή και τη μετάδοση της γνώσης στις μελλοντικές γενιές, οι οποίες με τη σειρά τους μεταβιβάζουν την πολιτιστική κληρονομιά του κόσμου.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery! 

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Κεντρική φωτογραφία: Τιτίνα Πατέρα, Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη