fbpixel

Search icon
Search
Ένα chic διαμέρισμα στο Μιλάνο «κλείνει» μέσα του όλη την ιταλική φινέτσα
INTERIORS

Ένα chic διαμέρισμα στο Μιλάνο «κλείνει» μέσα του όλη την ιταλική φινέτσα

Περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή κατοικία της Caterina Fabrizio


Η ενασχόληση της Caterina Fabrizio με την κλωστοϋφαντουργία κατάφερε να τη φέρει πιο κοντά με αυτό που από πάντα λάτρευε: το design! Μετρώντας χρόνια διαμονής σε διάφορες εμβληματικές γωνιές της Ιταλίας, με πιο πρόσφατη την πανέμορφη λίμνη Como όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, η ίδια πήρε την απόφαση να μετακομίσει με την οικογένειά της. Το πού αποτέλεσε μονόδρομο για εκείνη, καθώς εδώ και χρόνια είχε στο μυαλό της πως ήθελε να περάσει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της στο γεμάτο εκπλήξεις -σύμφωνα με την ίδια- Μιλάνο.

Η διαδικασία εύρεσης σπιτιού δεν ήταν εύκολη... Βρέθηκε σε κατοικίες που δεν πληρούσαν στο έπακρο τις αρχικές προσδοκίες και τις ανάγκες τόσο της ίδιας όσο και των μελών της οικογένειάς της. Μετά από καιρό, οι προσπάθειές της δικαιώθηκαν, καθώς αντίκρισε μια υπέροχη νεοκλασική βίλα της δεκαετίας του '30. Μέσα σε αυτήν, το σπίτι που μελλοντικά θα γινόταν δικό της δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και, παράλληλα, απαιτούσε μήνες δουλειάς προκειμένου να ανακαινιστεί και να γίνει απόλυτα family friendly. Ο λόγος για τον οποίο η Fabrizio προχώρησε με την αγορά του σπιτιού ήταν ο εκπληκτικός του κήπος και η υπέροχη ατμόσφαιρα που εξέπεμπε, αν και χτισμένο στην καρδιά του Μιλάνου.

Take a tour!
edc110122fabrizio-006-1665498467.jpg


Η Fabrizio επέλεξε να κινηθεί σε γνώριμα σχεδιαστικά μονοπάτια για την ίδια, τα οποία φυσικά κι έβρισκαν σύμφωνα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που εμπιστεύτηκαν με κλειστά μάτια την αισθητική του. Μια βάση από κλασικές αποχρώσεις, ένα παιχνίδι με γεωμετρίες, έμφαση στις πηγές φυσικού αλλά και τεχνητού φωτός, συνέθεσαν ένα design concpet εντελώς διαφορετικό από αυτά που συνήθως θαυμάζουμε.

Αντικρίζοντας έναν προς έναν τους χώρους της κατοικίας, παρατηρούμε πόσο μοναδικά συνδυάζονται τα παλιά με τα σύγχρονα στοιχεία. Ένα ιδιαίτερο old & new mix, τόσο σύγχρονα αποτυπωμένο, με ξεχωριστά στοιχεία που έχουν τον τρόπο να μας εμπνέουν. Ένας καμβάς ουδέτερων χρωμάτων, που δείχνει να παίρνει ζωντάνια χάρη στις pop αποχρώσεις που εντάχθηκαν με σκοπό να ολοκληρώσουν το τελικό αποτέλεσμα και να του χαρίσουν funky χαρακτήρα και μοντέρνα διάσταση.

edc110122edpage-fabrizio-001-1-1665498320.jpg


Εμβαθύνοντας δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως τα oversized έργα τέχνης έχουν πάρει τη θέση τους από τοίχο σε τοίχο, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο extra χρώμα, ζωντάνια και σοφιστικέ χαρακτήρα σε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Bonus, δεν είναι λίγα τα βιβλία μόδας και design που πρωταγωνιστούν στις επιφάνειες, κάνοντάς μας να σιγουρευόμαστε απόλυτα πως έχει δοθεί τεράστια βάση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε το σπίτι να είναι πραγματικά τέλειο!

Ίσως το σημαντικότερο highlight αυτής της κατοικίας να είναι το γεγονός πως φωτίζεται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Το φυσικό φως από τα παράθυρα προσδίδει σε κάθε χώρο μια fresh αύρα κάθε εποχή του χρόνου, ενώ η Fabrizio εστίασε και στις πηγές τεχνητού φωτός, για τις ώρες που ο ήλιος πέφτει. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στις super stylish lamps έχει εξασφαλιστεί ένα απίστευτα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ενισχύοντας παράλληλα τον όλο μοντερνισμό που παρατηρείται όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

edc110122fabrizio-007-1665498195.jpg


Πέρα από όλα τα παραπάνω, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο ονειρικό outdoor σκηνικό, που μοιάζει σαν να αποτελεί προέκταση του εσωτερικού του σπιτιού. Ένα καταπράσινο σκηνικό, που ακόμη και αυτήν την εποχή διατηρεί τη ζωντάνια του και μετατρέπεται στο απόλυτο place to be, ιδανικό για ατελείωτες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor