fbpixel

Search icon
Search
"Emily in Paris" Season 4: Το french idol που αποτέλεσε έμπνευση για τα makeup looks της Lily Collins
MAKE UP

"Emily in Paris" Season 4: Το french idol που αποτέλεσε έμπνευση για τα makeup looks της Lily Collins

Η επικεφαλής makeup artist του show μοιράζεται το πώς θα πετύχουμε αυτό το look


Το Παρίσι διαθέτει το moment του. Εντάξει, η πόλη είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για πολιτισμό και μόδα, αλλά αυτό το καλοκαίρι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Υπάρχουν τα πάντα: δημοφιλή Euro summer vlogs, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και, φυσικά, η πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν του Emily in Paris. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια νέα σεζόν, και αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι η τρίτη σεζόν τελείωσε με αρκετά ερωτηματικά, αναμέναμε την τέταρτη πιο πεινασμένοι από ποτέ!

Ξέρετε τι άλλο λαχταράμε; Τις κάπως χαοτικές επιλογές μόδας της Emily. Αν και τα ρούχα της μπορεί να είναι πολωτικά, το beauty της -και των υπόλοιπων ηθοποιών- είναι πάντα στο σωστό σημείο. Εμφανίζεται πάντα με λαμπερή επιδερμίδα, γεμάτες βλεφαρίδες και υπέροχα τολμηρά χείλη. Έχει καταφέρει ακόμη και να μετατρέψει την last season breakup φράντζα σε ένα Jane Birkin moment! Ενώ μπορεί να αφήνουμε τα μπερέ και τις μπότες με στρας στην Emily, τα μακιγιάζ της αξίζουν απολύτως να τα αντιγράψουμε.

Με την 4η σεζόν του "Emily in Paris" να έχει καταφθάσει πιο δυναμικά από κάθε προηγούμενη, ανακαλύψαμε την έμπνευση πίσω από τα makeup looks της πρωταγωνίστριας αλλά και πώς μπορούμε να τα πετύχουμε!

Η έμπνευση

snapinstaapp-455238642-3778229945722378-1317233811558588346-n-1080.jpg

Αν ζητούσατε από την Aurélie Payen -επικεφαλής makeup artist του show- να περιγράψει τη συνολική ατμόσφαιρα του μακιγιάζ αυτή τη σεζόν με μία λέξη, αυτή θα ήταν "τολμηρή". Αυτό ισχύει για όλους τους χαρακτήρες, αλλά ειδικά όταν πρόκειται για την Emily, της οποίας η αμερικανική, κοριτσίστικη ομορφιά της διπλανής πόρτας έχει επιτέλους επηρεαστεί από κάποια παριζιάνικη αιχμή. "Αυτός ο χαρακτήρας ειδικά είναι σαν ένα όμορφο μείγμα μεταξύ Αμερικής και και Γαλλίας", λέει η καλλιτέχνης μακιγιάζ. "Έχουμε λαμπερή επιδερμίδα, no makeup-makeup, φρέσκια, φυσική, επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας, και στη συνέχεια εντείνεται τη νύχτα για πάρτι - περισσότερο από το συνηθισμένο για εκείνη".

"Ήταν σαν μια εξέλιξη κατά τη διάρκεια της σεζόν, θέλαμε να περάσουμε μέσα από τη σεζόν και να τη δούμε να εξελίσσεται και να τη δούμε να είναι τολμηρή - μερικές φορές χωρίς καθόλου μακιγιάζ και μερικές φορές με πολλά τρελά looks", συνεχίζει η Payen. "Ήθελα να έχω λίγο περισσότερο από το παριζιάνικο στυλ στην εμφάνιση της Emily. Και ήθελα να την κάνω πιο ώριμη, πιο σίγουρη για τον εαυτό της και τολμηρή με την επιλογή της ζωής και του μακιγιάζ της". Έψαξε επίσης σε γαλλικά είδωλα όπως η Françoise Hardy και η Jane Birkin όταν δημιούργησε το look της Emily, καθώς ενσάρκωσαν το κλασικό «γαλλικό πρόσωπο» και το πνεύμα της δεκαετίας του '70.

Από την άλλη πλευρά, η καλύτερη φίλη της Emily, η Mindy, την οποία υποδύεται η Ashley Park, ενσαρκώνει μια «100% αμερικανική εμφάνιση. "Έχει όμορφο δέρμα και περίγραμμα, έχει [ψεύτικες βλεφαρίδες, έχει μερικά στρας. Διασκεδάζουμε πολύ με το μακιγιάζ τη".

Η Payen προσθέτει ότι όλες οι πρωταγωνίστριες, συμπεριλαμβανομένων της Sylvie και της Camille, είναι πιο τολμηρές με τις επιλογές και το μακιγιάζ τους αυτή τη σεζόν. "Η Sylvie, για μένα, αντιπροσωπεύει περισσότερο την παριζιάνικη γυναίκα και το μακιγιάζ της είναι πιο τολμηρό αυτή τη φορά - αλλά και πάλι, πολύ, πολύ γαλλικό", λέει. "Η Camille είναι ένα μείγμα Γαλλίας και ένα μικρό κομμάτι Αμερικής, αλλά όχι η Αμερικανίδα με το περίγραμμα και τα πάντα - περισσότερο η Αμερικανίδα με το πολύχρωμο eyeliner ή κάτι τέτοιο. Μου αρέσει να παίζω με την κουλτούρα και τις πολιτισμικές μας διαφορές, επειδή είναι μια αμερικανική σειρά, αλλά στην πραγματικότητα γυρίζεται στη Γαλλία. Οπότε είναι σαν ένα μείγμα των πολιτισμών μας, και παίρνοντας το πιο όμορφο κομμάτι του καθενός".

Το μεγαλύτερο beauty moment 

netflix.webp

Ενώ η Emily δεν φοβάται ένα έντονο κραγιόν εδώ και εκεί, τείνει να κρατά το μακιγιάζ της κλασικό και θηλυκό. Έτσι, όταν την είδα να φοράει γυαλιστερή μπλε σκιά ματιών και ένα τολμηρό πορτοκαλοκόκκινο χείλος στο trailer, σοκαρίστηκα. Σύμφωνα με την Payen, αυτή η εμφάνιση -η οποία συμβαίνει σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν- ήταν ιδέα της ενδυματολόγου της σειράς, Marylin Fitoussi, η οποία επέλεξε ένα πανέμορφο δερμάτινο φόρεμα Balmain για τη σκηνή. Η Fitoussi ήθελε να κάνει μια εμφάνιση με wet-look για να συμπληρώσει το φόρεμα, εμπνευσμένη από κάποιες από τις προηγούμενες εμφανίσεις της Collins στο κόκκινο χαλί.

Η Payen λέει ότι το φόρεμα είναι πιο ακραίο και πιο σέξι από οτιδήποτε άλλο βλέπουμε συνήθως στην Emily, οπότε η ομάδα ήθελε να κάνει κάτι εξίσου τολμηρό με το μακιγιάζ. Για να ταιριάξει με το wet-look των μαλλιών, επέλεξε μια παλέτα χρωμάτων εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '80 και μια σκιά ματιών που μοιάζει με wet-look, χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο μείγμα από κρεμώδεις χρωστικές Danessa Myricks Beauty Colorfix και διαφανές lip gloss από πάνω για μια λάμψη που μοιάζει με wet-look. Σημειώνει ότι η δημιουργία ενός τέτοιου look δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς είναι δύσκολο να διατηρηθεί η συνοχή κατά τη διάρκεια πολλαπλών λήψεων.

Η προετοιμασία της επιδερμίδας

Δεδομένου ότι η λαμπερή επιδερμίδα είναι ζωτικής σημασίας για την εμφάνιση της Emily, η Payen κράτησε την Collins σε μια αυστηρή ρουτίνα περιποίησης για να "διατηρήσει την ποιότητα της επιδερμίδας της" κατά τη διάρκεια του έντονου προγράμματος των γυρισμάτων. Για την περίσταση, η Payen συνεργάστηκε με τη μάρκα εργαλείων περιποίησης δέρματος Foreo και φρόντισε να εφοδιαστεί το καστ με εργαλεία. Η Payen λατρεύει το βουρτσάκι καθαρισμού Luna, το οποίο αποκαλεί "ζωογόνο" όταν χρησιμοποιείται με ένα βάλσαμο καθαρισμού. "Είναι η ίδια αίσθηση για το δέρμα σας όπως όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας", λέει. "Το δέρμα σου λάμπει και νιώθεις τόσο φρέσκο και καθαρό".

snapinstaapp-455601933-1764723237395058-303950527250323677-n-1080.jpg

Από εκεί και πέρα, η Payen ήθελε να χρησιμοποιεί έναν ορό από το Mimétique, μια νέα γαλλική μάρκα, και στη συνέχεια την Fluid Cream της Beau Domain. Της αρέσει επίσης το εργαλείο Bear της Foreo για σμίλευση και η μάσκα LED της FAQ Swiss για να βοηθήσει στην ηρεμία των σπυριών και της υπερμελάγχρωσης και να ενισχύσει τη λάμψη. Οι μάσκες φύλλων Talika και τα επιθέματα ματιών ήταν επίσης αγαπημένα για να διατηρούν το δέρμα των ηθοποιών σε καλή κατάσταση. "Από αυτή τη ρουτίνα μπορούν να συνεχίσουν να διατηρούν το όμορφο δέρμα τους και στη συνέχεια η εφαρμογή του μακιγιάζ ήταν πιο εύκολη", λέει η Payen.

Τα προϊόντα

Τι θα ήταν μια σειρά για το Παρίσι χωρίς ένα ή δύο κόκκινα χείλη; Το "αγαπημένο κόκκινο χείλος της Payen", το Dior Rogue Dior σε 999, είναι βασικό συστατικό στο κιτ της. "Αν θέλω να δημιουργήσω ένα ματ κόκκινο χείλος, θα συνεχίσω με αυτό", λέει. "Λειτουργεί για όλους, ταιριάζει σε ξανθιές, μελαχρινές, σε όλους. Και η υφή του είναι απλά τέλεια".

Εκτός από τη ρουτίνα περιποίησης της Collins, η Payen βασίστηκε σε ένα ελαφρύ foundation για λαμπερή, φυσική επιδερμίδα - της άρεσε το Cle de Peau και το Chanel Vitalumière Aqua. Της αρέσει επίσης να προσθέτει λίγο concealer Dior ή Laura Mercier για επιπλέον κάλυψη.

Το μυστικό για το foundation του French Girl, σύμφωνα με την Payen; Παραλείψτε το σφουγγάρι. «Μου αρέσει να απλώνω το foundation με πινέλο», λέει. «Μου αρέσει να αφήνω το δέρμα να απορροφήσει το μακιγιάζ, δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου σφουγγάρι, δεν είναι το φόρτε μου. Είμαι το κορίτσι του πινέλου. Ξέρω ότι στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν πολλά σφουγγάρια, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή εφαρμόζουν περισσότερο foundation. Αλλά στη Γαλλία, χρησιμοποιούμε λίγο λιγότερο foundation, οπότε τα σφουγγάρια δεν είναι πραγματικά απαραίτητα».

snapinstaapp-455692282-3099754466826930-9057718813797326469-n-1080.jpg

Πώς να αποκτήσετε το look

Αν θέλετε να αποκτήσετε το look της Emily αυτή τη σεζόν (ή της Camille ή της Sylivie), η Payen λέει να ακολουθήσετε την κλασική συνταγή των Γαλλίδων. «Η ομορφιά του γαλλικού κοριτσιού είναι να έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση για να βγεις έξω χωρίς μακιγιάζ», λέει η Payen και προσθέτει ότι μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι το κλειδί. «Τα κόκκινα χείλη είναι κάτι που χαρακτηρίζει τις Γαλλίδες, το μαύρο eyeliner, η πολλή μάσκαρα. Μερικές φορές τίποτα στο πρόσωπο, αλλά μόνο ένα κόκκινο χείλος».

Αν σας τρομάζουν τα κόκκινα χείλη, η Payen λέει να τα δοκιμάσετε. «Όταν φοράτε κόκκινα χείλη, αισθάνεστε αυτοπεποίθηση και αισθάνεστε ισχυρή. Έτσι, αν χρειάζεσαι λίγη αυτοπεποίθηση όταν πηγαίνεις κάπου, τότε προτίμησε τα κόκκινα χείλη». Αλλά αν θέλετε να χαλαρώσετε, προτείνει να ταμπονάρετε λίγο κόκκινο κραγιόν με τα δάχτυλά σας για μια θολή εμφάνιση. Προσθέστε σταδιακά περισσότερο μέχρι να διοχετεύσετε την εσωτερική σας Emily.