fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Ελληνικό µεγαλείο

GREEK DESIGN

Ελληνικό µεγαλείο

Οι έλληνες designers ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας, ταράζουν τα νερά του διεθνούς lifestyle, καθιερώνοντας εικονικά στοιχεία της ελληνικής παράδοσης στη σύγχρονη µόδα!

Μ’ έµπνευση την Αρχαία Ελλάδα

Μια συνεργασία υψηλών προδιαγραφών, αυτή της Χριστίνας Μαρτίνη των Ancient Greek Sandals µε τον περίφηµο οίκο κοσµηµάτων Lalaounis έχει ήδη κάνει αίσθηση στο εξωτερικό και αποδεικνύει ότι το ελληνικό design είναι δηµιουργικό και ζωντανό περισσότερο από ποτέ.

υγκίνηση και περηφάνια ήταν τα συναισθήµατα που µε κατέκλυσαν όταν είδα πριν δύο µήνες στο Παρίσι τ’ αρχαιοελληνικά σανδάλια µε τις χρυσές, χυτές φόρµες να πρωτοστατούν στην boutique Colette, γνωστή για τις εξέχουσες επιλογές µόδας ανά την υφήλιο. Κι αυτό, γιατί εισπράττεις την αίσθηση ότι ναι, η Ελλάδα µπορεί και τα καταφέρνει όσο δυσοίωνες κι αν είναι οι συνθήκες, όσο δύσκολα κι αν µοιάζει να έχουν γίνει όλα. Χειροποίητα και κατασκευασµένα µε τους παραδοσιακούς τρόπους κι έχοντας για έµπνευση τις αρχαίες θεότητες και τις νύµφες, µοιάζει να συµπληρώνονται ιδανικά από τις χρυσές διακοσµήσεις που έχουν σαν βάση τα µοναδικά κοσµήµατα του οίκου Lalaounis. Οι δηµιουργίες του οίκου, που αριθµεί πάνω από 45 χρόνια ζωής, έχουν γίνει γνωστά σ’ όλο τον κόσµο για την ιστορία που υπάρχει πίσω από την κάθε µια και για τις αρχαιοελληνικές τους αναφορές. Η Μαρία Λαλαούνη αναφέρει σχετικά: «Όταν η Χριστίνα µε προσέγγισε µε την πρόταση να δηµιουργήσουµε µαζί µια σειρά σανδαλιών µε µοτίβα εµπνευσµένα από το αρχείο των σχεδίων ilias Lalaounis ξαφνιάστηκα! εν είχε περάσει από το νου µου ν’ ασχοληθώ µε παρόµοιο εγχείρηµα. Πολύ γρήγορα είδα µέσα από αυτήν τη συνεργασία νέες δυνατότητες δηµιουργικής έκφρασης. Καθώς οι προσωπικότητές µας ταίριαξαν αβίαστα, επιτρέψαµε στον ενθουσιασµό να µας παρασύρει και στην καλλιτεχνική µας φύση να εκδηλωθεί. Αποτέλεσµα της συνεργασίας ήταν η συλλογή Ancient Greek Sandals with ilias Lalaounis µ’ επτά σχέδια limited edition σανδαλιών. Κάθε σανδάλι έχει µοτίβα εµπνευσµένα από αρχαιολογικά ευρήµατα διαφορετικών τόπων της Ελλάδας κι έτσι απέκτησαν αντίστοιχα ονόµατα. Η ανταλλαγή απόψεων, το brainstorming, η δηµιουργία, το κέφι και η χαρά της συνεργασίας µε τη Χριστίνα είναι τ’ ανεκτίµητα δώρα που αποκόµισα από αυτήν τη γνωριµία». Η Χριστίνα, εξίσου ενθουσιασµένη µε το εγχείρηµα προσθέτει: «Ο οίκος Lalaounis αποτελούσε πάντα πηγή έµπνευσης για µένα ως σχεδιάστρια, αλλά και για να δηµιουργήσω τη δική µου εταιρία. Είχα επισκεφτεί το µουσείο πολλές φορές κι όταν η Μαρία είπε “ναι” στην πρόταση µου ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγµατικότητα. Η έρευνα των µυθικών αρχείων του οίκου και η διαλογή των κοµµατιών που θα προσαρµόζονταν στα σανδάλια έγινε από κοινού µε τη Μαρία, µε την οποία δουλέψαµε σε απόλυτη αρµονία. Ήταν µια δηµιουργική και διασκεδαστική συνεργασία. Ταιριάξαµε από την πρώτη στιγµή και νιώθω σαν να τη γνωρίζω χρόνια. Η Μαρία χρησιµοποίησε τις γνώσεις της στο κόσµηµα κι εγώ τις δικές µου στην κατασκευή παπουτσιών, έτσι ώστε να σχεδιαστεί µια σειρά από σανδάλια που να λένε µια ιστορία από το DNA των δύο οίκων». Σχετικά µε το ελληνικό design, συµφωνούν ότι βρίσκει την ταυτότητά του και γίνεται όλο και πιο αναγνωρίσιµο. «Είναι µια διαδικασία που εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Μαίρη Κατράντζου είναι σίγουρα η designer που µας κάνει πολύ περήφανους»!

Τα σανδάλια Ancient Greek Sandals όπως και η συλλογή που προέκυψε από τη συνεργασία με τον οίκο Lalaounis, βρίσκονται στα καταστήματα Fratelli Karida.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ (THIS IS NOT ANOTHER AGENCY)

MAKE UP ARTIST ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΧΟΠΑΝΟΥ


GLOW LOVES

Απολαύστε αυτό το απίστευτο ειδυλλιακό σπίτι στην Ιρλανδία που θα σας μαγέψει
INTERIORS

Απολαύστε αυτό το απίστευτο ειδυλλιακό σπίτι στην Ιρλανδία που θα σας μαγέψει